Blestem de oprit motocositoarea…

poza e luata, dimineata la 6 de aici

Săț* povestesc cum am descoperit că aș putea să mă reprofilez. Nu că nu mi-ar place ce fac acum, dar am văzut un articol scris de un băiat din ălă care face cursuri de dezvoltare profesională și zicea omu’ că e bine o dată la 10 ani să te apuci de altceva. Că vei regăsi plăcerea începuturilor și că entuziasmul unei noi provocări și alte asemenea chestii care dau bine când le spui și-s de rahat când le faci.

Nfine*, nu despre asta voiam să discutăm. Pur și simplu mă gândesc, bazându-mă pe recentul succes să mă reprofilez, și să mă apuc de blestemat motocositoare și alte utilaje agricole.

Explic: sâmbătă, la ora 6.03, dormeam. Cum e și normal. Adică orice om normal doarme la ora aia. Acum aș fi ipocrit să nu recunosc, că am fost la un pas să fiu anormal, că pe la 5 o ardeam Jackie Chan printro crâșmă. Dar astea sunt detalii. La ora aia dormeam. Un cetățean avea ceva împotrivă. Și se manifesta zgomotos, maltratând o motocositoare la 7,22 de metri de geamul meu. Da nene, cu ură și deteminare! Agresiv, nervos! Agregatul urla, mugea, pistonul șuiera cu 12000 de ture pe minut, ca un ducatti de curse, discul tăia ca și excalibur prin buruienile și tufele care mobilau parcela de pământ. Un adevărat spectacol de sunete îngrozitoare pentru un căpuț mahmur…

Deschid ochii, negociez un minut cu creierul și restul organismului să ne organizăm puțin că era în interesul tuturor să rezolvăm problema, mă ridic, mă uit la ceas, să nu mă cert cu omu degeaba. Nu? Ar fi fost de rahat să-l întreb de ce face zgomot și el să zică: ”păi e 12… pot să fac…” Așa, era 6.02. Adică aveam dreptul să fac scandal, ies pe geam, urlu, omul nu mă aude, urlu din nou, ăla nimic, că mergea pârțâitoarea la turație maximă, zic să mă concentrez și să scot niște sunete mai auzibile.

-Bă! Hallo! Măh! Domnu! Io! Bă! Alooo! Cosașule! Motocositorule! Măi omule! HOOO!

Nimic. Zero. Omul își vedea neclintit de treabă…

N-am mai insistat, că excesul de oxigen folosit pentru urlete mi-a dat o stare de amețeală și confuzie, așa că am decis să renunț. Zic, aia e! N-am noroc. Și cum ședeam eu, nițel strâmb, parțial nud, la geam, îmi vine ideea salvatoare. Mă uit la cetățeanul provocator de treziri matinale, strâng puternic din mușchii fesieri, ca să pot rezista efortului, și zic, scrâșnind din dinți:

-Blocațî-s-ar pistonu’, crăpațî-s-ar segmenți, înfundțî-s-ar carburatoru’… care o mai tăia buruieni la ora 6 dminieața…

Aia a fost tot. Prea mult, pentru organismul meu, greu încercat în noaptea care se încheiase de 1 oră… M-am dus târându-mi picioarele spre pat.

Și atunci s-a produs minunea. Motocositoarea a tușit de câteva ori, s-a beșit, a horcăit metalic, s-a cutremurat zgomotos și S-A OPRIT!

Am privit spre tavan, într-un semn de mulțumire, că așa am înțeles că se face. Adică dacă se întâmplă un rău cuiva, dar ție îți pare bine, e un semn de la Dumnezeu și trebuie să te uiți spre El. E ca și cum ai da seen pe facebook.

M-am leșinat în pat și cu ultimele simțuri conștiente, auzeam cum cetățeanul încearcă să pornească agregatul, cum se chinuie și cum înjură. Nu pot să vă spun cum, că e împotriva religiei, bunului simț și a reglulilor comunității… Urât, pe scurt.

Apoi a trântit motocositoarea de sol, a mai înjurat odată și aia a fost…

Am adormit ca un prunc. de 45 de ani. Mahmur…

Acum, treaz și cu organismul plin de energie, mă gâmdesc: să mă apuc de scris blesteme? Că ar fi o pită de mâncat aici… mai ales la români…

9 comentarii la „Blestem de oprit motocositoarea…”

  1. Si sa nu uiti sa pui semnatura pe blestem, ca vine repede un shaolin de la bor si cere drepturi de autor sau cotizatie de pus pe toaca.

  2. Până la urmă era 6:03 sau 6:02? E important să știm…poate numai la o anumită oră merge blestemul…

  3. Stimate domn,acest articol a fost absolut bestial,demential! Va multumesc ca existati si scrieti!

  4. Iartă-mă șerif, dar nu pot sa ma gândesc si la el ce ședință a avut cu „șefa” (nevasta) cu o seară înainte. Oare avea geamul deschis si la dormitorul lui?

    1. serif, stand up-ul e o meserie grea. ce vedem noi la tv/pe yt e doar partea frumoasa… adica 1% din tot ce inseamna stand-up. nu-s facut io pentru asta…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.