Exemplu de jurnalism

politistaVă mai aduceți aminte cazul polițistei din Bals, care și-a înjunghiat șeful?

Pentru că o violase în nenumărate rânduri și pentru că o obligase să facă sex cu alți angajați ai Ministerului de Interne, femeia, într-un moment de furie, a pus mâna pe un cuțit și l-a pus la punct pe agresor.

Presa a făcut seriale, s-au scris mii de articole despre viața ei și despre destinul femeii într-o lume controlată de bărbați. S-a dispus o evaluare psihologică pentru cele 8800 de femei care lucrau în structura MI. Ba mai mult a fost înființată o linie telefonică specială unde puteau fi reclamate faptele de abuz…

Aflăm că e gravidă. Cu agresorul. Soțul o părăsește. Dileme morale: să păstreze copilul? Sau nu? Apare chiar și un popă care ne explică cum e cu voia Domnului și cât de rău e avortul…

Isterie națională!

S-a terminat procesul. Femeia nu a fost violată, voia să își omoare superiorul pentru că acesta o denigrase  într-o discuție. Toată povestea e o invenție.

Întrebări:

– femeia aceea are evaluare psihologică? Nu trebuiau să o ”caute”  din când în când?

– polițistul și colegii lui care au fost acuzați pe nedrept au fost sau vor fi reabilitați? Cum?

– presa ce datorie are acum? Când se dovedește că totul a fost o minciună, cum pot să repare greșelile făcute?

poza e de aici

9 comentarii la „Exemplu de jurnalism”

 1. Mda. Din pacate mass media in Romania, la ora actuala este la pamant. Inteleg si respect opiniile unei persoane sau a unui grup de persoane…dar mi-e teama ca mass media se crede adeseori juriu si judecator. Nimic nou in scumpa noastra tara. Trist.

 2. Nici nu este de mirare că ziarele se vând într-un număr din ce în ce mai mic….. partea proastă este că lipsa de profesionalism a unor jurnalişti creează opinii eronate despre orice în rândul celor mulţi …… lasă că ştiu eu , am citit în ziar sau am văzut la televizor ! 🙁

 3. Acum nu mai reprezinta ceva senzational, asa ca presa va inchide ochii si se va indrepta spre povestea uimitoare, senzationala, ai de capul lor Alex Velea si Antonia.

 4. simplu, schimbi canalele pana gasesti atlceva decat deseuri umane
  si cand iti vine mintea la cap iti intrerupi abonamentul la TV si il folosesti pe post de monitor.
  „Dar vai ! de unde voi mai aflat eu stirile & shit…fara de care nu ma pot decide pe care nara sa respir si care ma fac in fiecare zi un om mai bogat ?!?!”

 5. Eu nu stiam nimic de povestea asta pana acum insa imi aminteste de povestea lui Lance Armstrong care e oarecum similara. Intrebarea e… ce schimbari s-au petrecut in noi?, cei care am stiut o poveste si apoi hopa-sa, nu e chiar asa.
  Cat despre presa? e la fel peste tot si noi suntem cei care o sustinem prin acordarea atentiei noastre.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.