Fumatul e dăunător. Furatul si spaga, nu!

tigUniunea Europeană, pe care o vom nota în continuare cu ”UE” dar fără ghilimele, acestea fiind puse doar pentru a sublinia prescurtarea, a hotârât că nu e bine cu țigările. Le-au scumpit, le-au mai scumpit, le vor mai scumpi și nici nu te lasă să le mai fumezi. Nicăieri.

Deci un fel de ”țigările nu e sănătoase”.

Așa că au hotărât, pe lângă interzicerea țigărilor mentolate, a celor slim și mărirea suprafeței pe care sunt trecuți morți, știrbi, buboși și gravide, la 75% din suprafața pachetelor. De la 45%…

Producătorii de țigări, au făcut un pic de gură și suprafața care va fi acoperită de chestii morbide și anunțuri penibile să fie totuși de ”numai” 65% din suprafața totală a pachetului…  E normal să-i asculte și pe ei cineva, doar aduc vreo 3-4% din PIB-ul UE …

Nu mai trebuie să vă spun că toate chestiile acestea, cu mici excepții, se aplică și în țărișoară…

A, și încă una, așa, la ceas de seară, țigările electronice vor fi vândute doar în farmacii. Sanchi, ca să fie controlate… De fapt ca să mai aducă niște taxe la buget…

Prin urmare am, așa cum v-am obișnuit, niște întrebări:

– dacă nu e bine cu țigările, de ce se mai produc?

– dacă suntem împotriva lor, de ce fermierii care cultivă tutun primesc subvenții? Și de ce sunt mai mari decât cele la grâu?

– pe români de ce nu-i lasă să fumeze în liniște? că așa mor mai tineri și nu cheltuie bani din fondul de pensii. Și ca să nu lungim discuția, în țărișoară, dacă ști bolnav, vii cu bănuți de acasă. Statul nu dă nimic. Doar niște asistente care să-ți facă injecții cu 50 de lei / bucată… Deci profit maxim, cheltuieli zero. Ba cheltuieli minus, pentru că șpăgile date în spitale și pe medicamente dau bine în statistici.

– din câte am înțeles eu tutunul natural nu e toxic. Dacă sunteți foarte preocupați de ce băgăm noi în lapte, în pâine sau în salam, de ce nu interziceți fabricanților să pună toate prostiile în țigări? Adică să fie ca un trabuc. Cum ar veni. Natural…

– și dacă sunteți atât de preocupați de viața și sănătatea membrilor UE, de ce nu le impuneți politicienilor români să nu fure sau să nu primească șpăgi? Ar fi mai bine pentru țărișoară. Mult mai bine. Și ar fi o măsură imediată. Ar aduce niște economii imense… imense… Ca să nu mai vorbim de oamenii care nu ar mai muri prin spitale…

8 comentarii la „Fumatul e dăunător. Furatul si spaga, nu!”

  1. N-are cum sa nu se mai produca tigari ori mai rau sa bage prohibitie ca in state pe vremuri… Mai bine le-ar lua banii si gata dar oricum era prea de tot cu fumatul peste tot. Eu, sunt nefumator… din partea mea, poa sa fie ca auru, tigarile la pret, tot ma lasa rece soarta fumatorilor… Gaben, esti fumator?

  2. Se pare ca …politicienii la nivel inalt se precupa de soarta fuma..muritorilor de rand. LOL.E o industrie imensa si aducatoare de mari profituri. Ici unde-s eu, un pock de tigari e cam 9 euroi, neoficial , cam 5, 6 euro.

  3. Daca toti s-ar lasa dintr-odata de fumat tara ar pierde fonduri imense. Dar tocmai pe dependenta oamenilor se bazeaza ei sa jupoaie si pielea de pe noi., sa ne marginalizeze si sa dea si bine la ceea ce pare a fi „grija UE fata de sanatatea populatiei”. ii doare pe ei la banana de sanatatea noastra…totul este doar o mascarada.

  4. Ca si fost fumator sunt de acord cu aceste restrictii. Trebuie descurajat fumatul, este unul dintre cele mai mari prostii care s-au inventat vreodata. Insa, sunt perfect de acord cu tine in privinta spagii si furtului, dar aici nu vad o solutie.

  5. De unde ai inteles tu ca tutunul natural nu e toxic? Nicotina, substanta existenta in tutunul natural, era (si cred ca bunica de la tara inca mai foloseste) principalul ingredient pentru insecticidul aplicat moliilor si puricilor de plante :))
    Ca spalarea creierelor continua la nivel mondial in ceea ce priveste fumatul sunt total de acord. Cum puii mei pana si in filme de animatie (Wall-E de exemplu) se induce sentimentul ca fericire, relaxare, distractie = bricheta (care numai la aprins aragazul nu te gandesti prima data)?

    1. nici morcovii nu-s sanatosi daca mananci multi… . tutunul simplu nu e toxic. in tigari se baga amoniac ca sa ajunga mai repede nicotina in sange (si la creier). si gudron ca sa arda mai bine si constant. si alte 45098 de chestii care te omoara. nicotina , serif nu e toxica pentru om decat in cantitati foarte mari. , pentru o musca e doza letala. noi suntem mai toleranti cu drogurile…

  6. Nicotina de fapt este cea mai putin nociva substanta din tigare. Restul de 4000 sunt cele periculoase. Se poate documenta pe chestia asta.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.