hoții furați într-o banca…

primarulUn primar a reușit să strângă într-o viață de om, muncind cu sârg, o sumă de bani. Mare. Vreo 600.000 de dolari. Nu știu ce vârstă are, dar dacă mă uit la poza dumnealui, îi dau un 45 de ani. Să zicem că nu a câștigat nici un ban până la vârsta de 6 ani. Rockefeller a început să facă bani  la această vârstă… Și mă gândeam că s-ar putea ca și primarul nostru să fi fost un afacerist precoce.

40 de ani de afaceri. Dacă matematica pe care am facut-o înainte de revoluție nu mă trădează avem 15.000 pe an. De coco.

Fix 1250 de dolari pe lună. Lună de lună. Timp de 40 de ani.

Acum că am demonstrat că nu e nimic ilegal aici, și că dacă pui banu la ciorap, faci succes la pensie,  să trecem la chestii mai serioase.

Pentru că nu e bine să ții în casă o asemenea sumă de bani, domnul Adrian Bălănescu a decis să-i ducă la bancă. Dar nu i-a depus într-un cont. I-a pus într-o cutie de valori… Și ca să nu se șifoneze a mai adus, tot din muncă cinstită, un kil de aur. Să-i țină presați.

Banca care urma să păstreze comoara e  Raiffeisen Ploiești…

Dar pentru că băncile nu sunt atât de sigure pe cât se laudă ele, neprevăzutul și ghinionul negru au lovit agoniseala primărașului din Plopu… Adică, bănuții au dispărut. Din caseta de valori. Din bancă…

întrebările de rigoare:

– de unde avea primarul atât de mulți bani?

– de ce banca are o cheie de la cutia ta de valori?

– câți dintre voi cred că e mâna unui angajat al băncii? și câți nu cred…

– primarul a pus banii într-o casetă pentru că dacă îi punea într-un cont venea Garda peste el?

– cel care i-a furat banii știa ai cui sunt și se baza pe faptul că nu o să aibă tupeul să reclame furtul unor bani pe care nu-i poate justifica?

– s-a mai golit o cutie de valori . În aceeași bancă. Poliția nu are nici un suspect. Aștia dacă nu au ce telefoane să asculte nu prind nici un hoț?

– știați că banca nu garantează conținutul casetelor de valori? Plătești chirie, dar dacă cineva (din angajații băncii) îți fură tot ce ai, nu primești despăgubire?

– dacă hoții erau șmecheri și furau doar jumătate din bani, pariu pe o excursie la Paris că nu aflam niciodată?

– oare vor fi niște licitații ciudate în Plopu? să mai facă primarul niște bani. Negri…

– titlul ”hoți furați într-o bancă” nu vi se pare  interesant?

poza e de aici

 

8 comentarii la „hoții furați într-o banca…”

  1. LoL. Hoti furati intr-o banca? 🙂 Da…dar ce zici de Hotii furati de hoti?!? :)) Oricum zic ca e o inscenare. Nu cred ca avea atatia bani in cutia de valori. Si chiar daca avea, ar trebui, cel putin teoretic, sa demonstreze ca in cutie exista valoarea respectiva si provenienta banilor. Si daca nu ma insel mise pare ca e a doua cutie de valori sparta intr-o saptamana:)) XFiles aterizeaza in Plopu. Vasile Mulder si Marinela Scully investigheaza. Hihihihi…

  2. Excelent raţionamentul şi întrebările sunt ….. fără răspuns ! Cum ar putea să bage cineva în seamă gura lumii ? 🙂 O altă definiţie a unei bănci poate fi , răutăcios vorbind , o casă a hoţilor !Despre bănci , numai de bine !

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.