N-ai depresie, inventezi!

Tre să ai ceva. o boală, pe cineva mort, cineva cu cancer. Un invalid, cineva orb, leșinat, lovit cu mașina. Ceva. Orice. Altfel nu contezi.  Dacă n-ai nimic din astea singura scăpare e faza cu depresiile. Da. E o modă acum. Am văzut, siderat un interviu cu Andreea Raicu în care povestea cum a scăpat ea de depresie. Și ce ar trebui să facem noi, restul să scăpăm, deasemenea. De depresie. Andreea care fusese nutriționist, scriitoare, actriță, fashionistă, chef și expert în relații. Acum e specialist in tratamente post depresie…

Mai era și fata aia care a câștigat ceva concurs vocalo-instrumental. A scris Zoso despre ea. Alt exemplu de depresie…

Adică, nu ne e nici nouă ușor… iaca… am avut depresie…

Ei, și când credeai că nu se mai poate inventa nimic…Vine băiatul ăsta:

”Sezon DE POVESTE! A fost la un pas de moarte, în război, în Afganistan: „Am omorât mulți oameni. Asta trebuia să fac”

el taie morcovi într-un restaurant în Iași…

Este povestea lui Miklos Tolnai, în vârstă de 31 de ani,  fost ofițer în cadrul MApN. A participat la 5 misiuni internaționale, una în Bosnia, 2 în Afganistan și 2 în Irak. În urmă cu cinci, locotenentul Tolnai a fost rănit în teatrul de operațiuni din Afganistan. A suferit 85 de fracturi, aflându-se în comă timp de 3 luni, la baza militară americană din Germania, Ramstein.

După acest accident, Miklos Tolnai a fost trecut în rezervă, cu o pensie de 360 lei. „Recuperarea psihică se face cel mai greu. Asta m-a durut cel mai mult, că eram neputincios. Atunci am realizat cât de scurtă poate fi viața și asta mi-a provocat panică. Acum, am o pensie de veteran de 360 lei. Toate coastele mele sunt lipite de coloana vertebrală cu plăcuțe și am o pensie de 360 lei. Atât costă viața unui militar. Plus o strângere de mână și o scrisoare din partea ministrului Apărării. Cel mai mult m-a durut atunci când am fost trecut în rezervă pierderea acelei legături cu camarazii. E o chestie specială. Faptul că îți bazezi viața pe cineva creează o legătură foarte puternică”, a mai declarat Tolnai.„Din păcate, la vârsta de 26 de ani, am suferit un accident în timp ce mă aflam în misiune în Afganistan și am fost trecut în rezervă. Nu am voie să vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. Însă vă pot spune că totul se schimbă într-o secundă. Acum ești omul acela brav, iar în următoarea clipă…”, a povestit aproape cu lacrimi în ochi cpt (r) Tolnai.

După ce și-a revenit, Miklos Tolnai a făcut o școală de bucătari la Londra, iar acum este bucătar într-un hotel din Iași. Declarațiile de mai sus, au fost făcute de fostul militar în cadrul emisiunii „Chefi la cuțite”, unde participă în calitate de concurent…”

Bun. după ce vă ștergeți lacrimile din ochișori aflați că MAPN a dat un comunicat în care anunță că cetățeanul minte cu nerușinare.

mno, n-ar trebui dat afară din concurs?

măcar să aibă de ce să fie în depresie…

Ah. și nu e căpitan :)))

6 comentarii la „N-ai depresie, inventezi!”

 1. Daaaaa… pensia de 360 de lei … daca pana acolo parca mai parea oarecum credibilo-inflorit, cand a dat-o cu pensia de 360 de lei pe mine unul m-a pierdut complet. Stiu ce pensii se dau la mapn, mai ales pentru „veterani” cum s-a autodenumit el …
  Parca episodul asta din chefi la cutite a fost mult peste limita sf-ului … fachir woman, playboy chef in sua, veteranul, chinezul… numa povesti una si una…si am mai dat si 10 lei pe abonament la antena play sa vad emisiunea ca nu aparuse pe torrenti 😀
  Inca nu am vazut-o pe aia din 1 mai, dar am un feeling …

 2. Aha… nu stie lucruri elementare despre misiuni. Sa incercam sa le luam pe rand.

  Spune ca are 31 de ani?
  E ofiter.. deci a terminat academia la 22 de ani.

  Pauza minima intre misiuni e de 2 ani. O misiune dureaza 6 luni. 2.5 x 5 = 12.5 ani… deci a fost in misiune in spatiu, nu in Afg. A intinerit 2 ani, nu are 34.5

  De fapt a facut si curs la Londra .. lipsesc 4 ani 🙂

  Nu are nimeni 5 misiuni doar in Afganistan. Sa mai taie din ele sau sa le mai imprastie prin Irak, Africa, Bosnia etc.

  Cine are 5 misiuni si nu mai lucreaza la stat.. pai e contractor sau sef de birou pe la ONU, UE sau la diverse companii de securitate. Nu e bucatar.
  Si in nici un caz nu e doar capitan cu 5 misiuni.

  Sa calculam altfel.. diurna in EUR.. ar fi cam 22000 euro pe misiune. Arata el a om de 110K euro castigati in ultimii 10 ani doar din misiuni? Plus alte 50000 eur doar salariul in cei 10 ani.
  Daca e ranit .. mai punem 50000 asigurarea.

  Daca poate sa respire dupa accident armata nu il da afara. Am colegi care au fost raniti.. multi cu proteze.. au primit un post la birou.
  Daca poti sa gatesti.. poti si sa faci un slide in Powerpoint si o situatie in Excel.. cu avansare la exceptional si salariu mai mare.

  Legat de partea cu omorurile … sunt filme si prostii. Misiunile romanilor nu au inclus confruntari armate „planificate”. Doar accidental am fost implicati in diverse incidente.
  Nu a plecat nimeni cu gandul sa omoare, noi mentinem pacea .. nu inflamam aiurea populatiile din zonele de conflict.

  Avem si probleme, nu e totul perfect in armata, dar baiatul asta e un mincinos.

  Cat despre ce ar fi de facut cu el .. e suficient ca s-a facut de ras. E suficient comunicatul, pana la urma aparam si libertatea lui de a se face de ras.

  1. Acum vad ca spune de Bosnia. Ofiter la 31 de ani.. nu a prins Bosnia… cand erau forte mari acolo si era treaba. Mai sunt cativa militari romani acolo, la birou, grade mari.

   Si cand am avut treaba .. noi am fost cu trupe de geniu la reabilitare infrastructura si deminari.

   Ce omoruri viseaza? La fel in Irak, am fost cu constructiile acolo, am refacut drumuri etc.

  2. Pe masura ce citesc e si mai amuzant. Spune ca ultima misiune a fost acum 5 ani .. cand a fost si ranit.
   Adica intre 22 si 26 de ani are 5 misiuni.
   Misiunile dureaza 6-7 luni.
   Pregatirea 5 luni.
   In mod normal concediul e de 1 luna.
   Dupa misiune mai primesti 2 saptamani in plus, deci 1.5 spre 2 luni concediu.
   Eu cred ca l-au pacalit.
   Ii datoreaza armata niste luni de concediu.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.