Reducerea de 7 lei care a răvășit interneții

În timp ce noi chinuiam moușii și tastaturile pe BLP18PN (apropo, daca vreți chestii de gaming este o reducere până în 8 mai) pe interneții din țărișoară s-a întâmplat o (nouă) catastrofă.

Dacă nu știți vă zic pe scurt. O doamnă cu doi copii a vrut să se ducă la film. Și când să plătească biletele au solicitat pachetul ”family”. Pachet care cuprinde 2 bilete de adulți și unul pentru un copil la prețul de 51 de lei.
Ați reținut aspectul. zice în enunț: 2 bilete de adulți și unul de copii. E o tehnică de marketing deșteaptă, zic eu, să mai vinzi un bilet de adult, pentru că în general la filmele de copii merge doar un singur adult. Cu unul sau mai mulți copii.

Buuun!

Doamna, deși e o mamă singură (nu că ar conta în discuția de față) a solicitat un pachet family, pentru că ea era cu familia ei. Adică cu cei doi copii. Cetățenii de la cinema au refuzat pentru că pachetul FAMILY era PENTRU 2 ADULȚI ȘI UNUL SAU DOI COPII!

Ei și de aici s-a dezlănțuit iadul pe pământ. Femeia a făcut urât pe facebook, cetățenii de la hotnews simțind mirosul de sânge au scris si ei un articolaș unde acuzau cinematograful că o discriminează pe femeie, pentru că ea este o mamă singură și vezi Doamne, o jignesc pentru că ea are alt fel de familie și că din cauză ca nu are un soț nu este servită echitabil.

Pachetul 2 adulți și un copil, family cum ar veni, costa 51 de lei, iar dacă doamna în cauză ar fi trebuit să plătească biletele în regim normal ar fi trebuit să plătească 58.5 lei. 7,5 lei diferență.

Cinematograful n-a răspuns imediat, lucru care mie mi se pare, din nou, normal, pentru că nu era nimic de spus aici. Aveau o regulă, trebuiau să fie doi adulți, nu cerea nimeni să fie o femeie și un bărbat, nu zicea nimeni că trebuie să fie rude, familie, amanți, cunoștințe sau colegi la muncă. 2 adulți! Asta era nevoie ca să primească Pachetul Family.

Internetul s-a inflamat și mai tare: de ce nu răspund, se pișă pe noi, care suntem miezul din inima vieții pe planetă, nu ne bagă în seamă, își bat joc de o mamă singură, săraca, care se sacrifică pentru cei doi copii ai ei, să moară personalul TESA de la cinema și să facă buba neagră angajații nesimțiți de la caserii…

Sanchi.

Scandalul planetei pentru niște bani mărunți.

Ce mi se pare mie și mai incredibil, lăsând la o parte hoarda de cetățeni și cetățence care au început să-și verse frustrările pe interneți e că nimeni nu recunoaște evidența: scria nene pe panou 2 adulți!!!

Mai are rost să discutăm? Cum să-i reproșezi ceva cinematografului? Cum să o asculți și să o promovezi pe femeia aia când își varsă frustrările pe net? Cum? Ne-am tâmpit ca nație de tot?

Atunci la ce mai scriem chestii? La ce mai facem regulamente, proceduri, reguli? La ce? Dacă o doamnă singură, cu doi copii pune o țară întreagă în cap pentru că ea se simte discriminată? Dacă o femeie care vrea să facă economie de 7,5 lei ne învrăjbește în asemenea hal, io zic că ar trebui să regândim din temelii mizeria asta de social media…

Atât…

În rest totul e super ok, am avut niște zile minunate la Piatra Neamț. Și pe drum :))

Ne auzim/vedem (sper) mâine.

p.s. cinematograful a răspuns până la urmă. io nu făceam efortul, da, mno, nu mă pricep la PR.

aveți aici detaliile 

 

13 comentarii la „Reducerea de 7 lei care a răvășit interneții”

 1. No, da-mi voie sa-ti zic ca gresesti.
  Inteleg din articol ca doamnei nu i s-a permis sa CUMPERE un bilet family. Stai, bai tata, ca nu se poate: daca ma duc singur si vreau sa cumpar un bilet family, ca asa vreau eu, nici nu vreau sa intru la film, il iau pe post de hartie igienica sau ceva, nu poti sa nu mi-l vinzi. Poti, cel mult, sa-mi interzici ACCESUL in sala cand eu vin cu 3 adulti si bilet family, get it?
  Cum sa nu-mi vinzi bilet? Daca merg la Carfur sa iau pampersi nr. 0, ma intreaba casiera daca am bebe mic si daca zic nu, nu-mi da? Daca vreau o minge de baschet sa mi-o pun in pomul de craciun pe post de glob, nu mi-o vinde?
  Partea a doua: sa zicem ca trimit copilul sa ia un bilet de adult. O sa fie refuzat? Hai sa radem. Si referitor la acces: copilul din exemplul anterior vrea sa intre cu acel bilet, sau eu ii dau biletul meu ca nu mai pot sa ma duc (presupunem ca are varsta pentru a vedea filmul respectiv). Nu i se permite accesul in sala? Hai, zi-mi, pe bune? Si atunci un bilet care permite accesul a 2 adulti si un copil de ce nu e bun pentru 1 adult si 2 copii?
  Alt exemplu: vreau sa merg cu toata clasa, 30 de copii, la film. Ma duc din timp si cer 30 de bilete. Nu mi se dau ca nu sunt cu toti 30 acolo? Sau se verifica la intrare daca aia sunt copii care au drept sa intre in baza acelui bilet?

  1. io-ț dau voie. sa-mi zici ca gresesc, zic.
   da esti intr-o eroare.
   doamna putea sa cumpere linistita biletele. dar… cand intri in sala biletele de adult sunt diferite de cele de copil. si nu te lasa sa intri in sala daca ai 8 ani cu un bilet de adult. pentru ca legal e o incercare de fraudare a promotiei. intelegi. pe doamna nu a oprit-o nimeni sa faca nimic. doar ca ea a ales sa faca scandal. simplu .

   1. In articolul ei scrie ca nu i s-au vandut biletele. De unde pana unde „putea sa cumpere linistita biletele”?

   2. serif, doamna a ales sa nu cumpere si sa faca scandal pentru ca doamna de la caserie i-a explicat ca ea nu se incadreaza la respectiva promotie. intelegi? femeia a mers cu 2 copii, din care unul de 12 ani pe care il dorea trecut la ”adult” ca sa primeasca o reducere de 7,5 lei. intelegi? nu i-a refuzat nimeni nimic.

   3. @Gaben.ro: NU ITI VINDE. Am incercat eu. Eram cu sotul si cumparam pentru a doua zi. Copilul nu era cu noi era cu bunica. NU MI-A VANDUT pe motiv ca nu vede unde e copilul. Pricepi?

   4. Hmultiplex nu vinde pe net, precum fac cei de la CinemaCity. Are doar portal de rezervare de locuri si trebuie sa fii acolo cu 30-45 minute sa poti beneficia de locuri altfel se anuleaza si le dau altora, ceea ce e normal, dar doar iti explic ca nu vand pe net bilete.

   5. Biletul la cinematograf e un serviciu, nu un bun. Poti sa iti iei bilet de elev si la 70 de ani daca poti dovedit ca esti inmtariculat la o scoala/liceu in anul curent. La fel si biletele de student, trebuie sa indeplinesti cerintele cinematografului si la fel si cu pachetul family trebuie sa dovedesti ca sunteti doi adulti si un copil in momentul achizitiei.

 2. Eu inteleg ca problema nu erau cei 7 lei. Cucoana incerca sa obtina o reducere si mai mare prin renuntarea la un bilet de adult din pachetul family. Ea voia un pachet personalizat cu doar un bilet de adult, ceea ce nu a primit.

 3. Pingback: mihai vasilescu blog | Hai să nu confundăm prostia cu discriminarea

 4. Pingback: Aș vrea să fiu și eu discriminat, dar sunt o persoană prea logică pentru asta – nwradu blog

 5. Domnu’ bloggăr, nu e pamflet ca la Mircea Badea, nu zic nici eu „prietene”.

  E foarte posibil să fie vorba de 7 lei. Cu toate că prin Bucureștiul nostru e cam în Firea lucrurilor să îți iei bătaie și pentru mai puțin de 7 lei.

  Însă e vorba de 7 lei numai dacă acela care dă și acela care ia, ca în bancul cu partea pe care te afli, sunt neutri. Aici nu sunt.

  De vreo 3-4 ani încoace, cam de prin vara 2015, au avut loc mai multe agresiuni verbale (mai puține fizice, dar nu e timpul pierdut) la adresa femeilor singure. Cu attack bonus ca în Age of Empires dacă aveau și copii și/sau dacă erau singure din pricina unui divorț.

  Acum, când niște oameni sunt hărțuiți ani în șir au tendința să fie mai puțin raționali și să ia foc mult prea ușor.

  1. da, as accpeta asta. adica as accepta ”am pleznit si m-am certat cu cetatenii” decat ”sunt discriminata dati share sa nu mai mearga lumea la cinema”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.