Nu fi ca Ion

Ion se trezește devreme. Pentru că trebuie să meargă la muncă.

De aia se trezește gata indignat. Indignarea lui crește când vede că are doar un amărât de iPhone 7. Se mai indignează că nu are icre negre în frigider și că nu are o cameristă sexy care să-i pregătească micul dejun.

Stă în baie 30 de minute, se aranjează își tunde nițel barba, își dă părul cu gel, răvășit, așea, își ia un tricou nou, se bagă în pat și își face 10 poze. Le pune pe facebook și scrie ”așa m-am trezit…”. Îl cuprinde indignarea când vede că nu dă nimeni like.

În bucătărie, face 2 ochiuri și e foarte  indignat că stă cu picioarele goale pe gresia rece.

Așează ochiurile în farfurie timp de 20 de minute, pune lângă ele un suc de ghimbir cu țelină și morcov, , face 80 de poze, alege una, mai pierde 10 minute ca să-i aplice tot felul de efecte.  O pune pe Insta, scrie ”un mic dejun sănătos” și apoi se indignează că nu primește destule aprecieri.

Aruncă sucul că era grețos,  Mânâncă ouăle, chestie care îl indignează și mai tare, pentru că erau reci.

Merge la muncă, cu metroul că nu are bani de mașină. Chestie care îl indignează. Bineînțeles că-l indignează și săracii ăștia, care merg și ei cu metroul. La muncă îl indignează toată lumea. Inclusiv șefii care sunt niște proști și au ajuns în funcții cu pile. Și colegii care își fac planul îl indignează. Niște luzări. N-au viață. Muncesc ca niște roboți. Nu știu să se distreze.

După muncă merge la shopping. Unde e indignat de reducerile prea mici din magazine. Și e indignat și pentru că nu are bani să-și ia un palton din ăla fițos.

Și după aia merge la o crâșmă. Comandă un burger. E imediat indignat de ospătar. Vine burgerul. Îl indignează și bucătarul că nu i-a aranjat burgerul bine. Își manifestă indignarea. pe facebook. Desface burgerul, îl așează frumos, face câteva poze, aplică efecte și apoi postează pe insta: ”Cel mai bun burger. Recomand!” Se indignează repede, pentru că proștii sunt la muncă și nu au timp să stea pe telefoane. Ca să-i dea lui like. Niște triști! Clar.

Mânâncă cu grețică burgerul, că e sleit deja, plătește, nu lasă ciubuc, că servirea a fost execrabilă, se indignează că fata care l-a servit nu-i zâmbește politicos în timp ce căuta 10 bani, rest prin buzunare. Oricum nu s-ar încurca cu ea. O ospătăriță?! Doar gândul Îl indignează…

Pleacă agale spre casă. Se oprește la un pub, cere o apă plată, face un selfie în fața unei mese pline de sticle îl pune pe facebook și scrie ”petrecem ca nebunii!!!” apoi se duce acasă.

Bineînțeles că e frig și laptopul lui merge greu. Motiv foarte bun de indignare.

Intră pe facebook. Indignat. Comentează acid, sarcastic, rău, la postările unor cetățeni pe care nu-i cunoaște. Apoi laudă niște poze ale unor prieteni. Chestie care, oricum îl umple de indignare.

Apoi se culcă. Indignat.

Ce voiam să zic. Nu fi ca Ion.

 

 

 

6 comentarii la „Nu fi ca Ion”

  1. E bine sa vrei mai mult material. Dar poti ajunge fericit chiar si in logan. Sau fara el. Sau fara mancare scumpa. Bucura-te de ce ai, doreste-ti mai mult. Insa daca e sa nu fie, multumeste pt ce ai. Zic. E o idee.

  2. ma indigneaza faptul ca nu ai pomenit nimic de: pantalonii mulati, luati parca de la raionul de femei, scurti pana peste glezna, tenesii de firma falsa, purtati fara ciorap in miez de iarna si cardiganul cu esarfa incorporata ale lui Ion … foarte tare ma indigneaza …

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.