Ți-ai uitat actele acasă? NP

Știi bănuiesc despre băiatul ăla care a luat amendă de la jandarmi pentru că a postat niște ”cuvinte și expresii jignitoare la adresa jandarmeriei”. Adică cetățeanul, din motive care la acest moment ne sunt indiferente, a dat-o josnic la temelia jandarmității române… Știi, nu?

Buun. Departamentul de Monitorizare a Postărilor din Online a Jandarmeriei Române (bănuiesc că există), l-a indentificat pe cetățean și l-a amendat.

Ok. nu mă pricep foarte mult la chestiile astea, dar nu cred că este posibil să amendezi pe cineva, indentificându-l după pagina de facebook. Pur și simplu nu cred.

Dar, dacă se întâmplă, atunci jandarmii știu ceva ce noi nu știm. Bine… excludem varianta în care un general/mareșal din vajnica instituție a hotărât el, că el e Dumnezeu, că trebuie amendat un nene doar pentru că a postat ceva pe facebook.  Și a hotărât el, că se poate încălca legea în acest caz. Asta o excludem, pentru că noi, eu și tu, avem încredere în instituțiile statului. Nu?

Ok. Deci. Poți să fii indentificat după profilul de facebook.

Asta înseamnă că dacă, accidental te oprește o patrulă de jandari și nu ai actele la tine, poți, liniștit, să le arați profilul tău de facebook.  Practic, folosind logica de mai sus ar trebui să fie destul. Nu?

P.S. da, am aceeași părere cu tine. O pagină  Liviu Dragnea care să înjure jandarmeria e o idee bună

7 comentarii la „Ți-ai uitat actele acasă? NP”

   1. nici eu nu am primit newsletter sau cum ii zice legat de postarea asta … si is pe gmail … nu ca ar conta.

   2. adica, nu ca ar conta ca is pe gmail … ca de newsletter am nevoie, ca de cand nu mai intru pe facebuci zilnic, la fel ca toti obsedatii care ma indigneaza, nu mai am de unde primi vesti cum ca ai scris pe mail … de aia zic, newsletterul conteaza. La sms-uri ma pot abona undeva ? Ca la cate cacaturi de oferte primesc pe sms, chiar ar fi binevenit cate un sms de la gaben o data pe saptamana …

   3. adica nu ai scris tu pe mail … am uitat o virgula, intelegi tu … sau ceva, eu stiu ce am vrut sa zic, asta e important. berea, mno. hai noroc

 1. Identificarea, in conformitate cu legea e posibila si relativ simpla. Institutia care vrea sa identifice o persoana undeva online face o solicitare la Facebook si obtine toate datele, in special adresa IP a utilizatorului. Apoi, contacteaza furnizorul de internet si coroboreaza datele de la Facebook cu datele detinatorului adresei IP in cauza si in cazul in care corespund aplica sanctiunea respectiva.
  Asta e procedeul normal/legal, iar Facebook a cam dat curs in ultimul an oricarei solicitari in care a fost vorba de instigare la ura sau alte infractiuni asociate cu instigarea la ura.
  Cel care e sanctionat poate sa faca o contestatie in instanta si sa solicite dovezile in baza carora a fost identificat/sanctionat, moment in care institutia care l-a sanctionat e obligata sa depuna raspunsul Facebook si al furnizorului de internet. Daca nu le depune se anuleaza sanctiunea.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.