Am fost la film. La prima vizionare am reținut următoarele

Jur!

 

am fost. Ieri! Într-un final glorios.

Filmul e destul de bun, poate cu niște glumițe în plus. Toate.

Adică se vede că e Disney. Și se vede că încearcă să folosească rețeta din Pirații din Caraibe. Plus că la un moment dat avem chiar și o armată de copii care luptă, bineînțeles respectând toate normele de etică ale companiei, cu forțele distrugătoare ale Ordinului.  Și doboară cu forța pumnișorilor lor niște soldați cât dulapul UNDREDAL de la Ikea. Suspansul e la cote maxime și niciodată, dar niciodată lucrurile nu sunt simple. Când crezi că s-a rezolvat, mai apare un robot, un soldat, un lord Sith sau cineva/ceva rămâne fără energie, muniție, combustibil, forță, voință sau chef, nu merge motorul, nu pornește naveta. Sau ceva.

Și mor 556 de oameni din cei 580 care formau rezistența. Da. Mor 4 (3,67 cetățeni pe minut). Dintre cei buni.

La un moment dat te întrebi dacă mai sunt personaje, pentru că, repet, mor ca curcile în ploaie.

Și mai aflăm că Kylo Ren, fiul Leiei (sau Leii) și al lui Han e de fapt tot un jedi scăpat de sub control. Antrenat de însuși marele Luke Skywalker, dar așa cum ți-am zis, atras de partea întunecată a forței și pierdut definitiv. Ba, mai aflăm că marele Luke, a încercat să-l omoare în somn pe proaspăt întunecatul Kylo, asta ca să nu mai avem discuții despre cum își educau cavalerii Jedi copii. Și cum îi băteau cu sabia laser peste fund dacă nu luau notă mare la testele lumină/întuneric.

Mai apar niște cetățeni care folosesc arme letale cu laser. Gen cuțite, șișuri, nunceak-uri, praștii, sulițe și kendame.

Toate cu laser. Sau plăjmi. (pluralul de la plasmă). Toți acei cetățeni mor.

Decorurile, efectele, bătăliile, exploziile sunetul, muzica, sunt bestiale.

Personajele sunt mai dark, așea, mai răvășite de introspecții și gânduri negative. Și 30 % din film e compus din primplanuri cu cetățeni în întuneric. Dramatism. Sau ceva.

Și la un moment dat au venit niște cetățeni (asta era înainte să înceapă filmul) cu niște bilete în mână și s-au uitat foarte insistent la numerele scaunelor pe care ședeam majestuos.

M-am ridicat în picioare, mi-am tras gluga pe intelect, am făcut gestul jedi, larg, așa în fața ochilor lor… și le-am zis:

-Acestea nu sunt scaunele pe care le căutați.

Au plecat.

Cred că funcționează…

 

Nfine, mie mi-a plăcut. Mă  mai duc astăzi odată.

Și dacă mi se pare că mai observ ceva interesant o să-ți scriu aici.

 

Da. Mi-am luat afiș. 🙂

p.s. revin cu o rugaminte pe care ți-am mai adresat-o de 32 de ori degeaba. Dacă cumva ai un kylo ren de la celălalt film, din ală de pus pe pahar, da un semn că-mi lipseste la colectie… Nici nu îți poți imagina ce-s dispus să fac pentru el…

las o poza mai jos :)))

10 comentarii la „Am fost la film. La prima vizionare am reținut următoarele”

 1. am vazut. dar am inteles ca sunt foarte multe mizerii chinezesti la vanzare. care nu sunt ca si cele originale. da, stiu ca si astea is facute in china…

 2. Salut Gaben. Ce fel de jucarii/accesorii mai aveau la cinema si ce trebuie sa faci ca sa le obtii? 😀 Eu data trecuta cand am fost in Constanta la StarWars 7 nu mi-au dat nimic.

  1. 5 jucarii si 3 feluri de pahare. in baia mare au adus doar 2. si 2 vase de plastic un pic mai mari. se pot cumpara de la cinema. sunt mai ieftine daca iei un meniu.

 3. Da, filmul incepe asa: cu mult timp in urma, departe, departe in alta galaxie… de fapt filmul despre o legenda, exact ca si legendele din Olimp.
  Ca americanii au prostul obicei sa transpuna lucruri extrem de reale si palpabile in fictiune: e ca adevarul se spune de cele mai multe ori in gluma. Cat desepre Jedi si toate filosofia din film e cat se poate de real: chiar totul. Din pacate atat pot sa spun, adevarul nu e undeva la mijloc, e pe fata. Te asigur ca undeva departe, departe, in alta galxie e un Imperiu al celor doi sori care se extinde mai ceva ca o plaga nazista… De ce spun asta? Pentru ca multa lume e in bezna si nu stie ce e cu saga Star Wars, nu, nu e ca sunt un fan Star Wars, sunt un ins care a vazut prea multe, poate prea multe.
  Atat!
  Te salut Gaben, ca de obicei 🙂 .

 4. Are juniorul figurina mult-căutată, dar cu mâna ruptă (figurina, nu juniorul; și da, e aia cu sabia). Am încercat s-o lipesc, dar nu-i destulă Forță în superglu. Ți-i bună așa … „la deux pièces” sau nu o mai șterg de praf?! (cred că mai e pe undeva și paharul, dar alea sunt oricum toate la fel)

 5. Mai Tim! TOATE filmele Star Wars incep asa! Tu la asta al 9-lea ai descoperit creditele de inceput? Se confirma ca esti cel mai cretin comentatir de pe planeta!

  1. Nu, am vazut din prima man, voi, locuitorii planetei asteia de ii zice Terra sunteti niste salbateci trogloditi si, da s-au gasit mijloace prin care sa fiti readusi in simturi prin astfel de filme. Voi sunteti prosti ma, nu eu, nu eu cred ca Star Wars e sf, relax. Era chiar pentru tine dedicat, Florine! Tu puti a prostie, man! Daca tu asta ai inteles din commul meu ca eu abia la al 9-lea film SW, am observat asta, eu am atras atentia decat. Daca ai stii ce vrea sa insemene cu adevarat seria de filme cica sf, Star Wars ai fi si tu om normal si nu un salbaticit infect. Atat.

   1. Imi cer scuze @Gaben si comunitatii lui dar se pare ca unii sunt invatati ca pe blogul lui Cetin, adica la modul setat pe injurii gratuite pentru ca nu prea le raspund celor inferiori mie decat la modul sporadic.
    Atat!
    HNY! @ all.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.