Mirabelo, să-ți explic de ce tot aștepți și el nu vine

Pentru că vreau să înțelegeți exact despre ce scriu aici, am să încep articolele următoare ( da știu, scriu destul de rar) cu un mic dicționar. Explicativ. Care va cuprinde cuvintele care s-ar putea să nu fie pe înțelesul tuturor.

De exemplu:

DICȚIONAR:  Mirabela Dauer,  cântăreață/artistă semicelebră/neînțeleasă pe vremea televiziunii alb-negru. Are melodia aia ”te-aștept să vii ” cu  ”fotoliul din odaie” și acum face reclamă la ceva mobila de la Praktiker. Nu e cea mai mare greșeală a celor de la Praktiker…

Articolul propriu zis:

Mirabela Dauer mânată de bunătatea, generozitatea și mărinimia inimioarei dânsei a decis să ajute o familie nevoiașă. Nu știu de unde așa cum nu știu nici cum a fost aleasă acestă familie ca să beneficieze de minunea dumnezeiască.  Nu apărea în promo și la emisiune nu m-am uitat că am stomacul sensibil.

Deci Mirabela, a strâns niște chestii, a cumpărat/primit alte chestii și s-a deplasat cu toate minunățiile la casa unde copii nevoiași o ”așteptau să vie” – vezi ce am făcut aici?

Coincidența dracului, fix acolo era o echipă de filmare de la Antena 1. sau 2, 3, Star, radio zu. ceva. Nu știu, nu mă pronunț. Și, imediat s-a înfiripat acest dialog imaginar. Imaginar, că nu știu, nu am fost acolo. Dar, numai așa putea să fie…

-Doamna Mirabela Dauer? Ce surpriză plăcută! Dar ce faceți în acest cartier periculos, umplut la refuz de pesoane certate cu legea și care reprezintă un pericol real pentru cetățenii onești ca dumneavoastră?

-Ce să fac măi băieți, uite donez niște lucrușoare și chestii de trebuință imediată  unor suflețele năpăstuite de soartă, care nu au ce pune pe masă. Sau pe noptieră, etajeră, ceva.

-Ce gest incredibil de minunat!

-Da… Da voi ce faceți pe aici?

-Noi, doamna Mirabela, realizăm un articol despre viața grea a minorităților care trăiesc la periferiile marilor orașe și care sunt marginalizate de către societate…

-Foarte frumos! Auzi, dacă tot ne-am întâlnit ACCIDENTAL aici, nu îmi faceți și mie niște poze, să am așa, de amintire, că nu vreau să vadă lumea că fac acțiuni umanitare. Doar așa, pentru mine, personal…

-Vai, dar cu plăcere, doamna Mirabela. Hai  băieți, aduceți 3 camere, 5 lumini LED, un sunetist, regizorul de platou, 2 mașiniști și un băiat la camera cu macara….

Apoi s-au apucat de filmat.

Și  doamna Mirabela a intrat în căsuța oamenilor, le-a dat hăinuțe, ceva chestii de mâncare și…

… și apoi s-a apucat să o sfădească pe femeie că e mizerie în casă. Și că nu spală pe jos. Apoi s-a uitat puțin prin dulapuri. Și a fost total nemulțumită ce ce a văzut. Gazda s-a apărat că nu e ea de vină. Că bărbat-su bea și o bate. Chestie care o impiedică, clar, să facă curat în dulapuri.

Nu știu cum s-a terminat, că asta era doar un promo.

și nu, nu m-am uitat la emisiune.

Da, bănuiesc că e la nivelul ăleia de la măruță în care o filmau în urechi pe fata Andei Călugăreanu ca să demonstreze că nu s-a spălat.

Așa. Și ce voiam să zic.

Doamna Mirabela! De aia nu vine ăla-de-l așteptați  de 25 de ani. Că faceți chestii din astea de căcat!

 

poza e de aici

 

Un comentariu la „Mirabelo, să-ți explic de ce tot aștepți și el nu vine”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.