Acum știu cum se simte Vasile Manu

Sunt mai mult ca sigur că ai citit posturile și articolele lui Vasile. Unde povestește el cum îl oprește lumea pe drum și îl laudă pentru munca depusă. Și pentru modestia, dăruirea și imparțialitatea de care dă dovadă.

Dacă nu, pot să-ți spun (deși nu meriți) că ai o viață tristă. Searbădă. Fadă. Plată. De netrăit.

Chiar nu înțeleg cum te mai suporți!

În fine.

Ieri, cum mergeam la Cluuj, am oprit la un moment dat să băgăm motorină. Că mașinile merg cu ea. Din păcate.

De la Rompetrol.

Nu suntem clienți, din motive variate. Primul ar fi că sunt scumpi.

Mno. Deci eram în Rompetrol.

Dau să alimentez. Pun caneaua în rezervor, nu merge. Șed un pic. Că așa-s obișnuit. Din naștere. Genetic sunt astfel structurat.  Și cum ședeam, observ că nu se întâmplă nimic. Fac un semn domnului de la tejghea care mă privea, galeș, el îmi face un semn înapoi. Mai șed un pic. Obișnuit din vremurile când nu aveam telefon, io, cum nu am nimic de făcut, citesc chestii. Pe vremuri citeam etichetele la balsamul de rufe… Da. Altă discuție.

Și mă pun pe citit, că pe pompele de la Rompetrol sunt vreo 23 de texte din domenii diferite. E exact ca si panoul de informare pentru cetățeni care e la soacră-mea în holul blocului. Unde Nea Fane pune chestiile care s-ar putea să-i întereseze pe locatari. Cât costă apa, că se scumpește curentul, reducerile de la Catena și cum o să ne crească Dragnea pensiile. Deci strictul necesar.

Buun. Cum citeam, aflu că dacă n-am inel trebuie să apăs pe tasta *DEL.

N-am inel că mă irită:))

Glumesc. Bănuiesc că e vorba de ceva sistem de indentificare care se montează pe mașină. Buun. Io n-am. Apăs tasta *DEL. Nu merge pompa. Citesc în continuare. Zice că  apăsarea e valabilă doar dacă caneaua (pistolul ăla de toarnă benzine în autoturism) e parcată în poziție de așteptare în pompă.

Pun caneaua, apăs tasta *DEL, iau caneaua dau să pun motorină – motorina ciuciu.

Pun caneaua, citesc textul, apăs tasta *DEL , iau caneaua. Nimic. Mă uit la cetățeanul de la casă. El se uită înapoi la mine.  Îi fac din mâini un text scurt, ca în armată:

– NU MERGE CĂCATUL ĂSTA DE POMPA!

el îmi răspunde, tot în limbajul creat din mișcări ale brațelor

LALEAUA E ÎNFIPTĂ-N CAȘCAVAL!

bănuiesc că omul nu știa acest limbaj…

Revin la activitatea principală, pun caneaua apăs tasta *DEL, fac 3 pași în spate, fac o cruce cu limba, îmi încalec degetele arătătoare și zic un descântec scurt, pun caneaua în automobil, apăs clapa canelei (canaliei).

ciu-ciu.

Trântesc caneaua în culcușul ei (nu pot să nu observ că culcușul respectiv e conceput să încaseze loviturile cetățenilor sfădiți cu tasta *DEL) și pornesc nervos spre benzinărie. Ușile automate se deschid cu mult înainte să ajung eu la ele. Cred că observaseră și ele starea de tensiune și stres prin care trecea organismul meu. Mai aveam 5 pași până la tejgheaua unde sălășuia băiatul ăla. Zic, în gând, să fac o recapitulare, ca să pot să mă cert coerent cu omul. Nu știu cum te cerți tu, dar eu, îmi fac un plan înainte. Exact ca și orice operă literară,  o ceartă are un început, conținut și o încheiere. Pentru început vreau să îi explic omului cu care urmează să mă cert că nu am nimic cu el, personal și că toate gândurile mele, bune, se îndreaptă spre cetățenii care au gândit sistemul cu tasta *DEL, cei care l-au cumpărat și cei care îl țin în funcțiune.

Și după aia, o să pomenesc de Patriciu și de …

-Gaben!!! strigă omul de la tejghea, ridicând brațele în aer.

Mno. M-am oprit un pic. Am ridicat și eu brațele în aer:

-Șerif!!!!

Nu ne-am mai sfădit. Adică cum să te sfădești cu un fan? Nu?

 

 

 

11 comentarii la „Acum știu cum se simte Vasile Manu”

  1. Bine ca ne-ai lamurit in comentarii ca ramasesem cu momentu’ apoteotic nerezolvat.Ba da si fanu’benzinist sa te lase asa desi era evident ca era o problema.Probabil nu-si putea reveni din uimire cine i-a calcat in benzinarie.

  2. Deci tu nu ca nu esti client.. ești anti-client de-al lor dacă in anul 2017, vara(adică la jumătatea anului), nu știi de tasta del de la Rompetrol

  3. Serif , nu il cunosc pe ilustrul domn Manu da zic sa imi fac o opiniune asa ca dau click pe link , iau la soarta intimplarii un articol cu ceva nemultumiri legat de CFR si aflu ca omul s-a urcat pe tren , nu in tren da pe tren !!! No pina aici am ajuns cu lectura …

  4. Pingback: io o dau, da cine ține curca… – Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.