Geniul lui Oprescu

S-a dat în lucru ceva giratoriu în București. Și pentru că suntem singura țară din Europa care are un drum național pavat cu pământ, știrea asta e exact cum a fost aselenizarea pentru americani. E vârful tehnologiei noastre. Minunea. Chef d’œuvre infrastructurii românești… La tv, la radio, pe facebook, toată țărișoara pulsează și vibrează în ritmuri de sărbătoare.

Vreau doar să adaug că e vorba de un sens giratoriu suspendat. Adică nu e lipit de sol. E ridicat pe niște piloni. Vedeți? Avem motive să fim mândri. E pe piloni. o provocare arhitecturală și inginerească. Să faci 1 kilometru de beton pe niște stâlpi de beton, în 4-5 ani. Asta ni se pare nouă motiv de laudă. Facem un giratoriu… Da, penibil. Știu…

buun.

Este un giratoriu suspendat. ”suspendat” adică exact cum sunt toate lucrările de infrastructură în țărișoară. Suspendate.

Și abia acum, după ce mi-am umezit ochii și am suspinat mândru că o să avem și noi un giratoriu suspendat pe care să-l arătăm nepoților noștri mi-am dat seama cât de genial a fost Oprescu.

El vorbea despre ”autostrada suspendata”. Dar, nu era suspendată, ca și cum ar fi stat pe piloni. Era suspendată pentru că nu o făcea nimeni. Era o lucrare suspendată pe termen nelimitat… Omul nu a mințit nici măcar o secundă. Bucureștenii chiar au avut (cel puțin) o autostradă suspendată! Genial!

 

 

3 comentarii la „Geniul lui Oprescu”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.