Nu ardem si noi o vrajitoare?

Hai să aplaude cine a auzit de Olivia Ster.

Ok. Mulțumesc. Mulțumesc. Vă puteți opri.

Pe bune.

Opriți-vă!

Gata!

Hai să aplaude cine și-a vaccinat copiii.

Buunn…

 

De ce ne-am adunat noi astăzi aici?

Scurticel: a apărut o nouă știre, nici nu mai fac eforturi să verific dacă e reală sau nu. ”Mii de copii bolnavi de rujeolă. Sute de mii de cetățeni nevaccinați. Epidemie, suntem rușinea Europei. Mor oameni nevinovați”

Cine e de vină?

Cum cine? Olivia Ster, bineînțeles, pentru că ea a convins sute de mii de cetățeni să nu-și vaccineze copii. Da. Din cauza ei mor copii nevinovați! Da. Ea e de vină. Doar scrie pe facebook!

Să moară Olivia Ster.

Buun…

Fac o mică paranteză și am să vă reamintesc că acum 400 de ani, când era secetă, sau ploua prea mult, sau apărea vreo molimă cetățenii se organizau în haite, alegeau o femeie la întâmplare și o ardeau pe rug. Sau o înecau. Sau îi tăiau capul. O omorau cumva. Și aia era. Apoi mergeau liniștiți acasă, relaxați că au rezolvat problema.

nu vi se pare cunoscut modul de operare?

Și acum am să rog să aplaude cetățenii care știu câte luni trebuie să aștepți după un vaccin de la stat (din ălea gratuite) și cât trebuie să umbli ca să le faci rost.

Mulțumesc.

Sau să aplaude cetățenii care știu câte zeci de mii de vaccinuri lipsesc în toate județele din țărișoară.

Mulțumesc.

Sau să aplaude cetățenii care știu câți copii trăiesc la limita inferioară a sărăciei și  nu or să vadă doctor până la 30 de ani. (când eventual o să pice, beți,  într-un șant și o să fie duși la urgență)

Mulțumesc.

Aș mai dori să aplaude cetățenii care știu cum se achiziționează și cum se distribuie vaccinurile în sistemul de stat.

Mulțumesc.

Sau să aplaude cetățenii care au dat bani grei pe un vaccin după 1 an de așteptare.

Mulțumesc.

Și la final aș dori să aplaude cetățenii care știu câte sute de mii de vaccinuri se aruncă pentru că nu ajung la cabinetele medicilor.

Mulțumesc.

Da, ne-am adunat aici ca să vă spun că în opinia mea: Nu Olivia Ster e de vină că mor copii. Da, femeia are un deranj, dar nu e ea de vină că trăim într-o țară unde nu se face nimic cu cap. Nu e ea de vină că în 25 de județe lipsește cel puțin un vaccin, sau că zeci de mii de copii nu ajung niciodată la un cabinet medical. Știu că vă e mai ușor să ardeți vrăjitoarea ca să vă potoliți setea de răzbunare. Dar în acest caz ( ca în multe altele) efortul e futil. Nu ea e de vină.

Singurul vinovat e statul. Nu există programe de vaccinare (pe vremea mea se făceau la școală, rapid  într-o singură zi), nu există vaccinuri pe stoc și mai ales nu există interes. Pentru că nu răspunde nimeni.

Da mor niște oameni, niște cetățeni se îmbogățesc.

Dar putem oricând să dăm vina pe Olivia Ster.

Sanchi.

Și acum am să rog să aplaude cetățenii care au făcut o reclamație când nu și-au primit vaccinurile pentru copii la timp.

Mulțumesc.

P.S. Plus că eu nu aș mai plăti alocațiile copiilor (dacă aș fi statul român) dacă nu s-ar prezenta anual la un consult medical.

 

poza e de aici

 

 

9 comentarii la „Nu ardem si noi o vrajitoare?”

  1. Sunt total de acord cu ce spui, am și apaludat de câteva ori DAR, aruncând un ochi pe grupurile de Facebook de mămici iresponsabile unde o mare parte sunt fane Olivia Ster, pot spune că femeile de acolo cred ce spune Olivia Ster și ce citesc ele pe net înainte măcar să calce pragul cabinetului unui doctor/pediatru să afle dacă sunt vaccinuri sau nu.

  2. Deci, statul, cand a vazut el ca trendul e antivaccin, a zis ca n-are rost sa mai investeasca in ceva ce se trazveste prin frigidere. Cine a lansat trendul? Olivia Steer. Deci, s-o ardem pe Olivia!

    L.E.: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

  3. Ar fi interesant de stiut cate localitati din Romania nu au doctor, dispensar sau asitenta medicala permanenta. Si acolo unde exista asa ceva nivelul de calitate al personalului care deserveste acesti cetateni. Tind sa cred ca uni dintre medici „exilati” prin localitatile patriei sunt superpregatiti si implicati.

  4. Pingback: Si ea era nebnua, da nici eu nu eram mai prejos! – Gaben.ro

  5. Pingback: Si ea era nebuna, da nici eu nu eram mai prejos! – Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.