despre oi

S-a inundat facebookul cu glumițe cu oi. Toți cetățenii s-au simțit datori să dea o glumă pe subiect. Lucru care nu e rău și nu îl aduc în discuție pentru a-l dezavua. Dimpotrivă, mi se pare interesant fenomenul. Adică generatorul ăsta colectiv de glumițe  e un trend mișteaux.

Ce vreau să-ți comunic e că, exact cum am mai făcut noi în istorie, ne arogăm niște merite care nu sunt ale noastre.

Oile fuseseră cumpărate de niște cetățeni din altă țară. Nu știu care. Și nici nu e important aici.

Au fost urcate pe un vapor care nu e al nostru și nu era condus de români.

Accidentul, după părerea mea se impută, exclusiv, navei spion a armatei ruse, care era atât de spion și atât de tehnlologizată că nu a detectat apropierea unui vapor de dimensiunile unui bloc pe care se aflau câteva mii de oi behăinde. Deci un nou eșec al  grozavei (sau groaznicei – ca nu-s sigur) armate ruse.

În afară de faptul că am crescut niște mii de oi, care au fost cumpărate și duse de aici, unde vedeți voi vreun merit al româniei în toată povestea asta? Că io nu văd.

da, nu pot să nu mă gândesc: vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă de exemplu motorul vaporului ar fi fost românesc? (știu că e imposibil, da zic să facem un exercițiu, de dragul discuției). Sau, dacă căpitanul ar fi fost român. Sau telegrafistul, timonierul, ofițerul, ceva, ce funcții or mai fi fiind pe un vapor care transportă oi…

Ce-ar mai fi zbârnâit serverele facebook…

 

11 comentarii la „despre oi”

  1. Sa continuam,zi si io…Nu erau oi, erau berbecutzi…Ceva amestec UE exista totusi, macar prin subventia acordata intentionat fermierilor,pentru a crea imbogatirea fostilor ciobani si ..vrand -nevrand, cu sanse minime (dar ,confirmate), a unui <> international…Le-a iesit ,de data asta…

  2. Daca nu crestea ciobanul roman oile, de unde mai cumpara paganul? Ca alea de la bulgari nu e bune, ca mananca castraveti. Si cacarezele, ele ce natie erau daca nu de-ale noastre, rrrromanesti, din iarba noastra eco si bio, de pe crestele semete ale Carpatilor? Tradatorule!

    P.S. Ma, tu esti bozgor?!

  3. Pai aici ii tot spilhozen-ul.Sa nu stie rusii ce i-a lovit ,cand, de ce si de unde: vas strain,echipaj multietnic, armator grec , steag togolez, cumparatori iordanieni, ceata turceasca si…. doar saracii berbecuti erau autohtoni.Eiiii ? Parca altfel se pune problema acum.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.