de ce stai să o sugi?

Nu am înțeles nicodată:  de ce tu, ca om (și când zic om, sunt la limita bunului simț)  stai să o sugi?

Vorbesc cu primarul din #baiamare. Incompete…scuze.  Interimar.

.

Nu faci nimic, orașul e paralizat complet, nimic nu funcționează.

Noi în ianuarie nu avem nici o firmă care să facă deszăpezire în oraș.

Într-un un oraș de munte unde ninge câteva luni  pe an…

Te plângi că nu sunt bani.  Așa că te întreb din nou.

La ce mai stai? Ce speri să se întâmple?

Du-te. O să găsim pe cineva care se pricepe. Sau e competent. Ambele chestii care nu te caracterizează. Deloc…

Tot orașul te înjură.

Te înjură și stăpânul care te-a pus în funcție, ca să pari incompetent (nu că ar trebui să faci vreun efort pentru asta…)

De ce nu pleci?

Nu cred că o faci pentru salariu. Adică ai fost ceva șefuleț pe la Romsilva, și dacă e să extrapolăm, tatăl stăpânului tău a făcut niște milioane de euro, deci, normal că ai și tu niște brânză pusă deoparte.

De ce mai stai?

Mă gândesc, că oricât de infect ai fi, dimineața, când te uiți în oglindă, ar trebui să-ți fie un pic grețică. O silă, ceva… Doar te duci la primăria unui oraș unde toată lumea ți-o dă prin gură. Ție și mamei tale. Bine, o să fiu sincer, mai mult mamei… Nu zic că ar fi ceva normal… dar ție ți se întâmplă…

La ce mai stai?

sau, ca în bancul cu ursul, tu vii la primărie pentru că îți place să o sugi?

Hai prietene, lămurește-mă…

Ți-ai șters pagina de facebook și stai ascuns ca un popândău. Ce viață e asta?

La banii tăi ar trebui să fii pe o plajă. Undeva. Într-un resort. La căldurică.

Și tu stai aici să te înjure cetățenii…

Așa că te rog, răspunde-mi: de ce stai să o sugi?

 

12 comentarii la „de ce stai să o sugi?”

 1. Acuma nu pot raspunde io, ca nu-l cunosc pe om… da ma gandesc ca el si aia de l-or pus acolo vad jobul ala altfel, si au alte asteptari si alte criterii de performanta decat cetatenii. Adica voi ( si noi ) avem impresia ca ala tre sa deszapezeasca, sa stranga gunoi, sa usureze cumva viata baimarenilor. Or, cred ca el e angajat ca ordonator de credite, si el raspunde sefilor lui dupa cat incaseaza / repartizeaza. Mno, si la aia cred ca face o treaba buna de-i tinut in functie si pretul e injuraturi incasate.

  1. serif. inteleg. dar, ca om, de ce sa stai intr-o functie din asta? care ar fi motivul? nu ai pleca? nu ai lasa tot? daca tot nu poti sa faci nimic, la ce sa stai?

   1. „ca om”
    Ei aici este intrebarea, mai intra acest individ la categoria om? Pentru noi, oameni de rind, om inseamna ceva nobil, ceva caracter, ceva bun, ceva aducator de progres. Poate ca acest individ este o specie noua, pentru care stiinta inca nu a inventat un nume. Definitiv nu este un homo sapiens.
    Este un homo …… va las pe voi sa completati caci mie nu imi vine nici o denumire potrivita.

   2. El isi face treaba pentru care a fost angajat – si nu cel in slujba cetatenilor, deci nu are de ce pleca. Eu nu as fi luat job-ul ala, deci nu pretind ca il inteleg… Clar as pleca, clar nu mi-ar placea sa fiu injurat, da noah, is unii cu ficat mai tare ca al meu. Numa ca daca te uiti la jobul lui din perspectiva ailalta – de luat bani de la fraieri si impartiti unde trebe, el nu o suge, ba din contra…

  2. Primarul este reprezentantul poporului, local. El muncește în slujba omului de rand nu invers. Ok nu ma refer sa ii bage omului lemne pe foc și țăranul sa stea în pat sa doarmă la călduri a dar trebuie sa se asigure de buna drumurile a bugetului local și de securitatea, siguranță cetățenilor asta înseamnă verificarea, controlul activitate irațional locale, de la politie locala la deszăpezire, depozitarea deșeurilor sau asigurarea cu apa potabila, ma repet potabila. O zi buna, asa și era sa uit ceva, nu e contabil sa se ocupe el de tot bugetul…

 2. Posibil sa ști, chestia asta se aseamănă cu situația maghiarilor în România, un istoric slav dădea un exemplu despre ce se întâmplă în romania: A venit maghiarul în casa vlahului iar acesta fiind om de omenie l-a hrănit i-a oferit căldură și băutură, după ce a terminat bucatele maghiarul a tras la nevasta vlahului însă s-a poticnit în refuzul soțului. Maghiarul i-a tras 2 palme vlahului și a ieșit afara strigând în gura mare ca este persecutat. Asa ca vlahule dă-i maghiarului și nevasta dacă vrei sa fi bun.

  Suntem popor prea bun, prea primitor și ne-a fost destul sa înțelegem ca am făcut o mare greșeală când l-am omorât pe Ceaușescu încât acum nu mai dam pe nimeni jos sa nu facem iar greșeli. Cum zice un prieten E BINE ȘI ASA RĂU!

 3. radem glumim, chemati-l pe Casey Neistat cu snowboardul sa faca un pic de promovare la aceasta statiune montana (n.r. Baia Mare). Fain oras aveti oricum. Si cu zapada si fara!

 4. Dar….dar….daca acest exceptional primar (inca nu stim sigur daca e om) defapt se gandeste la binele populatiei tinere(in special copiii) care au acum un loc de joaca mult mai generos, in acelasi timp protejand mediul (fortand masinile sa nu circule) + pastrand frumusetea naturii si calitatea drumurilor (stiind ca sarea si nisipul strica in timp drumurile si natura). Numa zic 🙂

 5. din acelasi motiv pentru care stau sa o suga (la propriu si figurat) toti oamenii: sunt platiti.
  diferenta e ca personajul din imagine e platit de niste oameni care invart niste bani grei in urbea din poveste

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.