uite-l pe băiatul care îți decide soarta

 poza e de pe net. Am dat o căutare. ”Bețiv”  asta a fost prima poză.

Habar nu am cine e/cum îl cheamă. Nici nu-i important în discuția asta.

Căutam o poză reprezentativă.

Adică aveam nevoie de un băiat care nu muncește, poate stă într-o locuință socială. Primește de mâncare de la o cantină, mai primește niște bani pentru încălzire. Mai un pachețel cu niște făină, niște orez, un kil de zahăr, că e sărac…  Muncește cu ziua și își bea toți banii. Bea și banii de alocație a copiilor și spre sfârșitul lunii bea pe datorie.

Poza mi s-a părut foarte potrivită… mai ales cu dințișorii ăia…

Dacă e să ne gândim, Zâna Măseluță lucrează 3 schimburi la băiatul ăsta…

În fine… Să nu divagăm…

Well, pentru că aveam nevoie de un țap ispășitor, băiatul ăsta e de vină pentru tot ce s-a întâmplat rău în țara asta. Băiatul ăsta e de vină că nu avem autostrăzi, că nu avem medici, că nu avem justiție, că nu avem educație, că e plină țara de hoți, că plătim prea multe taxe, că e scumpă benzina, că nu mai avem animale și copaci în păduri și de alte chestii abominabile care nu-mi vin acum în minte.

Înțelegi? Băiatul ăsta e de vină pentru toate căcaturile care s-au întâmplat în țara asta de 27 de ani!

Ți se pare că exagerez? Sau că am fumat ceva…?

Nu șerif!

Băiatul ăsta e de vină pentru că votează de fiecare dată pe cine nu trebuie. Dar, spre deosebire de tine, el votează, conștiincios. Votează niște bandiți. Amândoi știm asta. Și el știe asta, Doar că nu-i pasă. În fond și la urma urmei de ce i-ar păsa? El votează ca să primească încă 4 ani ajutorul social, ajutorul de încălzire, pachețelul cu ajutoare. Chestii care pentru el sunt esențiale. Pac.  A votat. Stă liniștit încă 4 ani, mai bea o țuică, mai bate și el o nevastă… Exact ca-n telenovele.

Tu, pe de altă parte, ai salariu, mergi în vacanțe. Ai mașină. Casă. Dar nu te duci la vot. Că de ce te-ai duce?  Oricum nu se schimbă nimic! Te mai plângi la o cafea că țara e de căcat, dai niște like-uri pe facebook, mai înjuri niște cetățeni în trafic. Iei atitudine, cum ar veni. E dreptul tău. Doar plătești taxe… Ești un cetățean model.

Dar nu te duci la vot.

Bețivul ăla se duce. Trăiește din banii tăi și ce e și mai trist, îți decide soarta. Da. Așa știrb și îmbibat de alcool cum e, decide cât o să muncești mâine, câți bani o să dai la stat, cât o să te coste benzina sau câtă șpagă o să dai.

 

Așa că duminică, să stai din nou acasă. Doar nu vrei să-i strici omului următorii 4 ani… Mai bine te sacrifici tu…

 

32 de comentarii la „uite-l pe băiatul care îți decide soarta”

 1. Ai votat #Gaben ???
  Mereu ???
  Eu cat am avut ocazia am votat si sa se refuca numaru de parlamentari ca avem mai multi ca Francejii Italienii Ungurii samd.
  Rezultatul ???
  Au ramas tot atati parlamentari ca na … Nu se fut ei neamurile intre ele …
  Ce e drept e impotri a constitutiei dar asa este.
  Concluzie … Am fost am votat sa reZolvat fix plua.
  Alta concluzie … De ce sa mai votez ???
  Daca voturile aveau mare insemnatate in stat si aveau puterea de a face in tara ceva schimbare nu mai aveam dreptul sa votam.
  Mda sad sad sad dar really nu ??,

  1. Exact ca si la Referendum.Am votat sa plece, si n-a p!ecat, ca ambasadele, ca Curtea Pwulii etc!
   Bai, Stalin a zis o vorba mare: nu conteaza cati si ce voteaza, conteaza cine numara voturile!
   In cazul Romaniei, voturile se numara din exterior, dar tinerii beliti si liberi, trepaneti pe persoana fizica, chiar nu constientizeaza acest fapt, sper doar ca acum, la venirea lui Trump, voturile sa fi chiar „pe bune” si nu scoase din butoane!
   Ca daca cineva isi inchipuie ca Iohannis a remontat un handicap de 10% intro saptamana nefacand nimic, dar absolut nimic, si a castigat detasat doar cu voturile din diaspora care sunt un kaka-maca in raport cu voturile din Romania, inseamna ca e ratardat cronic!

 2. Cum adica „voteaza de fiecare data pe cine nu trebuie”? Bu-hu-hu, ma-nfiorez. Tu clar gandesti de dreapta, de foaaarte de dreapta mirosind a extrema!
  Vad ca stii multe, si anume: cam cum ar trebui sa votam cu totii, care este binele general pt. tara, care este calea de urmat, ce gandeste si ce voteaza fiecare ruman etc!

  Duda asta cu asistatul social e rasuflata de mult, dar iti propun alta abordare: cam cum crezi ca vor vota duminica stimatii membrii CNADTCU, aceste somitatii ale societatii noastre, aceate varfuri de constiinta nationala? Aii? Vor vota „cu cine trebuie”, nu?
  Cam cum au votat ieri despre plagiatul baschetbalistei!
  Bu-ha-ha-ha-ha!

  ps.nu eram convins de niciun partid, dar Mocirlos si stimabilii de mai sus au reusit-o! ia ghici cu cine-am sa votez?

  1. Serif. singura dovada ca baiatul din povestea de mai sus a votat cu cine nu trebuie e faptul ca tara asta e in cacat pana la gat si el primeste ajutoare sociale din banii mei. mie imi ajunge. daca ai alte argumente, te rog sa le expui. bineinteles, frumos, fara jigniri, ca aici nu e democratie ca la voi in PSD :)))

   1. Relax ma’ man, ca faci atac cerebral inainte de-a viziona cum PSD+ALDE+PRU=RULZ, si-ar fi pacat sa scapi momentul!
    Prima la mana-dupa infatisare, comportament, betivaneala, mahmureala ,respectivul a votat toata viata lui cu Machitorul Suprem aka basinosu!
    Doi la mana-asa va vota si duminica, nu cu pimpu’ ci cu urmasii reali ai farului sau calauzitor: pedelistii din pnl!
    Trei la mana-ajutoare sociale se platesc in toate tarile democratice de pe glob(daca nu stiai, si sigur nu stiai), iar in USA-patria democratiei- sunt vreo 30 milioane de cetateni asistati, atentie, fara sa lucreze o singura zi in toata viata lor!
    Si nimeni nu-si permite acolo sa-i considere cetateni de rahat.
    Ca sa fiu mai explicit: in USA comentariile tale te-ar duce direct la amenzi imense, pe care nu le-ar plati 10 generatii dupa tine!
    Dar ce bine ca nu traiesti acolo, ci aici, unde binomul primeste sex oral de la CEDO in fiecare zi, iar „oamenii de bine” sunt iei telepati gen Gregorian Bivolaru, iei stiind „Calea” spre absolut!
    Sper ca n-ai remarcat jicniri in raspunsul meu, ci doar o mare persiflare!

    ps. luptam pt. pace!

   2. Stai linistit ca n-a votat cu Băsescu. A votat PSD ul să nu ne fure cineva țara. La referendum ai votat tu să plece Băsescu, dar noroc că au stat aia cu creier acasa să nu fim azi Belarus. Relax și votează PSD ul iarăși. Sau ALDE să te simti superior băiatului din poză.

  1. Da, ai ghicit, desteptule care esti tu destept, ca la 2 zile obicinuiesc sa-mi spal teasta pletoasa(roakar fiind), deci probabil si organul ganditor se bucura de acest tratament!
   Si cine e psd?Esti tu, un Prost Super Decerebrat?
   Bu-ha-ha-ha!

 3. Cum bine au înţeles Spooner, Oppenheimer, Nock sau Rothbard, statul este organizaţia mijloacelor politice; iar societatea a mijloacelor economice. Sau, altfel spus, statul este agentul jafului, societatea fiind agentul cooperării paşnice.
  Agregatul statului naţiune este non-voluntar. Nu există opţiunea de a „ieşi” din joc (adică de a secesiona de unul singur cu persoană şi proprietăţi cu tot) în cazul în care acesta oferă numai alternative problematice (cu consecinţe agresive, de încălcare a drepturilor de proprietate legitime ale unei părţi a membrilor societăţii). Există posibilitatea de alegere (între Dragnea şi Ciolos, de pildă) dar nu există libertate (de a nu fi nevoit să alegi – sau să te supui deciziilor pe care cel ales cu echipa sa le vor lua). Şi m-aş bucura nu atât să pot alege între a muri spânzurat sau a muri împuşcat, ci să pot să rămân în viaţă.
  A trece pe la vot ar echivala, însă, cu a te preocupa de dotarea şi programul sălii de sport în care s-ar antrena o cunoscută bandă de tâlhari.

  1. In browserul meu, la cautarea ” betiv” imi da tot poze&articole cu Machitorul National aka traian basinescu!
   Ce-ti e si cu tehnologia asta! Depinde ce folosesti: de la ong-uri dubioase&binomiste sau din mediul democratic!

 4. Și eu am considerat că genul asta de oameni sunt de vină. Sunt ușor de manipulat șim toți asta. Însă mai este o categorie care consider eu că e de vină. Există pătura socială formată din MEDICI, INGINERI, OAMENI DE CARTE, PROFESORI, PATRONI DE TOT FELUL. Aceștia din urmă, spre deosebire de prima categorie, au cum s-ar spune toate țiglele pe casă. Sunt inteligenți, familiști, au acces la informație, au salarii care le ajung în casă în mod constant. Ce nu fac aceștia din urmă? Ei bine ei dorm. DA DORM. Sunt amorțiți, nu se implică, nu se revoltă, nu recționează la orice faptă care sî le distrugă viitorul. Nu participă activ la mersul orașului. Nu participă (conform dreptului legal) la nici o ședință a consiliului local, acolo unde se decide soarta fiecarei comunități. Mă înțelegeți ce zic? Și da vina unui prost e mult mai mică decat nepăsarea unui deștept. Părerea mea. Vreau să văd aici un comentariu că nu am dreptate. A și această nepăsare și indiferență este perpetuată de zeci de ani.

   1. Intra pe facebook-ul lui Hildegard Brandl, catindata din partea jegului de astazi pnl, si-ai sa citesti ce-a mai josnica oda inchinata Machitorului, sugiuc de sosete si chiloti ever!

    Asa ceva…..deci votati basinosu’ dragi trepaneti!

   2. serif, o sa votam ce credem noi ca e mai bine pentru noi. asta nu ne face trepanati. ca asa se zice. dar, noi, spre deosebire de tine nu incercam sa te jignim. si spun asta, ultima oara. daca insisti te trimit in spam. repet. aici discutam rational.

   3. @admin-asta doresc si eu-democrat fiind- fiecare sa voteze cum ii dicteaza constiinta.
    Dar nu suport expresiile: ala voteaza gresit, c-asa consider eu!
    Ala nu voteaza ca mine, deci e un prost-incult-idiot-asistat-tembel-betiv-curvar-n-are carte-e lenes-impotent-imoral-penal-comunist si etc!
    Deci, ca sa fie clar-fiecare vot conteaza, deci votati!
    Orice vot este egal la numaratoare, asistat, mare patron, mare ciuhap, mare oengist-sorosist, doctor, inginer, uvrier, salubrizator!
    Voteaza cu sufletul si cu inima! Voteaza constient! Voteaza pt. viitorul tau si-al copiilor tai!

    ps.-observ o inapetenta pt. comentariile anti-ipocrizie politica, anti Mociorlos, anti sistemul-binomist, anti-tacutuliohannis!

    Uauu! Oare de ce, daca tot ne dam mari democraticosi pa persoana blogeristica?
    Libertatea de expresie e buna doar pt. lins in kur? Intreb si eu, ca la Revolutie nu asta s–a vrut, dar poate tu iereai prea mic atunci ca sa intelegi sacrificiul unor oameni.

 5. Salut. Eu am impresia ca pe undeva reactia celor care se abtin de la vot ar trebui interpretata ca o palma data tuturor partidelor care efectiv nu merita increderea noastra. Din cite stiu eu in ultimii 27 ani au fost cam toate partidele la putere si nu imi aduc aminte de vreo perioada care a fost deosebit de benefica pentru populatie. Cam toti au furat.
  Daca ma insel ziceti voi cu cine sa votez ?
  Care din partide poate garanta ca va face ceva pentru amaritii de rind? Am avut partide care au pornit cu dreptul dar pe parcurs au fos corupte de sistem, poate cu mici exceptii individuale.
  Ca exemplu va reamintesc de mobilizarea carea avut loc la alegerea lui Johanis, si ce parere aveti acum despre el?
  Singura motivatie de a merge la vot este aceea de a alege partidul care va fura eventual mai putin.

 6. Long time lurker here: am vrut doar sa-ti spun, in caz ca nu stiai, ca se pare ca MISU e postacul de serviciu de pe blogul tau (exprimare, teme discutate, formulare standard + clasicul „binom”) si ca nu e nimic in neregula in a fi de dreapta, de extrema dreapta (de ce nu nationalist?) si ca e ok sa te pisi pe PC (nu calculator) si baieti din astia ce cer amenzi mari daca ai curaj sa-ti deschizi gura.
  PS: am colectie de abtibilde pe spatele buletinului iar duminica mai adaug unul.

 7. Serif, din toata debandada politica care exista in tara asta de ani de zile, sincer sa fiu nu am inteles nimic, si nu pentru ca nu sunt eu macar jumate pe cat ar trebui sa fiu de istet sa inteleg, ci pentru ca am inteles ca nu trebuie sa casc urechea la partea politica. Cand vine vorba de vot, merg si ii votez pe toti ca sa nu fie suparati niciunii. De cand l-am sustinut pe actualul conducator al acestei patrii, care sincer nu-si prea respecta cuvantul, si pe care l-am sustinut sincer, am ajuns la concluzia ca s-ar putea ca tara asta sa nu mai aiba scapare, asa ca prefer sa merg si sa ii votez pe toti asa cum am facut ultima data la locale. Aaa, da, am mai mers odata si am sustinut sa-l dea pe pirat jos de la carma patriei, si atunci am votat sincer, dar de acum votez cu toti fiindca sunt satul sa votez raul cel mai mic. Sper ca o sa mai scrii despre intamplari de-ale tale si in viitor ca sa mai rad un pic chiar daca duminica te voi dezamagi si voi vota iar cu toatqa gloata de hoti si nu voi alege iar raul cel mai mic.

 8. Filmuletul cu nenea de mai sus o fost viral pe vremea cand aveai si matale emisiune pe youtube. Tre sa-l stii.
  Cica daca mergem multi la vot e posibil ca tariceanu sa nu treaca pragul.
  Asa e, problema e la cei care nu merg la vot. Ce-i motiveaza sa nu voteze? Se stie, in romania se voteza raul cel mic dar, ai o mica satisfactie cand vezi ca nu iese ponta presedinte.

 9. Ultima data am votat in 1996. Atunci a iesit presedinte, „alesul” meu. De atunci, consider ca „betivul” cu pricina stie sa voteze mai bine ca mine… pentru ca mie mi-a fost rusine de ce am facut… atunci in 1996. Iar la parlamentare, de ce mama-naibii sa votez? Ca in ianuarie, deja incep „demisiile de onoare” din partide… iar baietii destepti devin independenti… Si ca sa ma duc sa-i votez pe toti hotii de pe liste, mi se pare chiar pierdere de timp. Daca sistemul poate sa-mi fure votul pe care nu-l dau… atunci… asa sa faca…

 10. Cum naiba sa-l votez pe unu’ care-l cheama(!) ma-sa acasa….pardon….Nicusor??
  Adica, pe bune?
  De fapt are doua prenume:nicusor si dan.
  Nume de famelie n-are?
  Nicu Ceausescu imi pare acum un nume mult mai decent si ales de parinti neaflati supt influenta alcoolului&droagelor!

 11. mno… or trecut si alegerile… amu am vrut sa pun un link catre o poza dar google nu mi-a aratat nimic satisfacator cand am cautat „pensionar comunist” sau „pensionar retardat” pentru ca astia au decis acum.
  spune-mi tu, cum reactionezi cand te simti inconjurat de mai multi prosti decat ai fi crezut vreodata? uitandu-ma la harta tarii asa ma si simt, bine ca am vecini pe albanezi si maros űdmr jűdet.
  cum sa le explici oamenilor ca simpatizeaza o grupare care ii tine in mizerie si ignoranta? se merita un exercitiu de futilitate? sau poate ar trebui sa incepem cu „nu era mai bine inainte ca nu aveam card la catena”?
  astept cu nerabdare inaugurarea segmentului de autostrada gilau-bors in anul electoral 2064

  era mai fain cand nu imi pasa de alegeri

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.