Io, personal, nu am încredere în justiție!

img_0454 Și te-aș sfătui, drag prieten să nu ai nici tu. Justiția în România e doar o chestie de fațadă. Adică,  dacă nu aveam, ne-ar fi amendat cetățenii de la Uniunea Europeană. Și băieții deștepți care ne conduc au hotărât că e mai simplu să simulăm că avem, pentru că le rămâneau lor mai mulți bani de prăduit. Sau ceva.

Pentru mine n-a funcționat niciodată. V-am mai povestit, nu o mai iau de la capăt că mi-e grețică.

 

Dar mă deranjează cel mai tare că nu funcționează în orășelul ăsta pe care am ajuns să-l urăsc visceral.

Stai să-ți explic: cherecheș, primarul prins la furat, era pe sute de panouri publicitare. Zâmbitor, ironic, tinerel și nițel mai slăbuț decât în realitate. Mno, Photoshop… Unele cu mămica din dotare, altele doar cu el.

Asta în plină campanie electorală.

Niște cetățeni, reclamă ilegalitatea.

Tribunalul, la început zice că-s ok, apoi, după niște alte zile admite că-i ilegale. Și dispune neutralizarea. Conform legii.

Asta era într-o vineri. Apoi mai trec 6 zile, afișele dispar, doar ca să fie înlocuite cu altele. Alt text, sigla coaliției care conduce urbea, cetățeanul zâmbind ironic. D-astea…

Făcute ca să-ți bată joc de mine, de tine, de justiție și de restul cetățenilor. Mai puțin a PNL-iștilor. Că ei sunt aliatul din umbră al primarelui arestat la domițiliu.

De aia zic.

Nu am încredere în justiție. Pentru că dacă eu, sau alt rupt în cur ar fi făcut așa ceva, mâine primeam o amendă cât casa, firma de panotaj era lăsată fără panouri și angajații de la primărie care se ocupă de autorizarea afișajului erau luați la întrebări. Plus că toate afișele ar fi fost date jos după 2 ore.

În schimb, pentru un multimilionar în euro, al cărei mamă o să devină în scurt timp senatoare PNL, lucrurile nu se întâmplă așa. Deloc.

Și dacă vă mai întrebați de ce l-au votat atât de mulți oameni, iaca răspunsul: pentru că e puternic, face ce vrea mușchiul lui, nimic și nimeni nu-l poate opri. Nici măcar justiția!

Care justiție?

exact!

4 comentarii la „Io, personal, nu am încredere în justiție!”

 1. Pai vezi , de aia te-a parlit justitica, ca ai lezat-o neavand incredere oarba in ea.
  Poate ca ar fi mai buna cu noi daca am ****-o mai des.

 2. Ehh, lovitura, cum sa n-ai incredere in justitia bascos-mocoveistico-kovesoaica?
  Bai, pai tu iesti un dujman declarat al …nici nu stiu cum sa-l denumesc….cel mai sistem curat de justitie telepatic&cocalaresc!
  Deci, Rusine si La Puscarie!

  ps. luptam pt. pace.

 3. Problema nu e cu justitia…A functionat cat de cat. Au dat verdictul (ea sau BEJ?) ca afisele si panourile sunt ilegale, de pe la inceputul lunii decembrie. S-au miscat mai greu dar de voie, de nevoie…
  Adevarata problema e la doamna doctor Viorica, nu cea care candideaza la deputati {nu senator cum ai zis tu (da stiu, tot un fel de hot, e usor de facut confuzie)} ci cea care-i conduce pe militienii, ce de mai bine de o saptamana, intreprind actiuni de identificare a persoanelor ce au comandat panourile, in vederea sanctionarii lor si a dispunerii indepartarii afiselor. Acolo-i buba.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.