Rromii sunt de vină pentru discriminarea rromilor

Cort_vandalizat-820x300Pe 8 Aprilie în Piața Revoluției din București, a fost instalat un cort, unde urmau să se întâmple niște evenimente dedicate zilei rromilor. Mno, un grup de cetățeni au trecut cumva prin zonă și din motive pe care doar le bănuim au scris cu un șprei (spray) niște chestii nasoale pe cortul menționat mai sus. Adică ”moarte țiganilor”

Cum era de așteptat, toate fundațiile care ne obligă să iubim vrem/nu vrem această minoritate au sărit de cur în sus, majoritatea politicienilor au fost ”indignați”. Chiar și domnul Johannis și-a făcut puțin timp ca să se ”oripileze” de fapta abominabilă. Discursuri sforăitoare, poale de activistă ferventă aruncate, sus în cap, texte revoluționare! Tot tacâmul!

Acum că v-am expus faptele, vă asigur că eu nu am nimic cu etnia menționată mai sus. Dacă înțelegeți altceva din cuvintele mele, sunteți bolnavi și ar trebui să vă faceți un control la cap.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a simțit nevoia să dea vina pe cineva. Ghiciți pe cine: pe noi! Da cetățeni! Noi suntem de vină! Că nu facem, fiecare, eforturi ca să stârpim rasismul.

Acuma, din nou, fără să fiu rasist (mă simt nevoit să precizez asta, pentru că nu am chef/timp să dau explicații suplimentare) nu ar fi normal să facă și etnia rromilor niște eforturi?

Nu era normal ca reprezentanții rromilor să vină acum în fața publicului și să ne spună ce progrese a făcut etnia lor? Nu ăsta ar fi fost un moment bun să le arate scepticilor că lucrurile se schimbă? Adică, da, am cheltuit 50 de milioane de euro dar am integrat ț-șpe familii, x cetățeni rromi muncesc legal, y copii se duc la școală, chestii din astea. Nu ar fi normal? Adică nu astea ar fi chestiile care ne-ar arăta că există un final fericit la povestea asta?

Nu era normal să vezi reprezentanții rromilor luând femeile cu copii din intersecții, să-i vezi cum ajută la eliberarea terenurilor ocupate abuziv sau la indentificarea hoților de cabluri și fier? Nu credeți că așa ne-ar deveni mai dragi?

Nu mă pricep la strategii și la politici. Dar știu că dacă vrei să schimbi impresia unei întregi națiuni despre etnia ta, tu trebuie să te schimbi. Nu sa-mi reproșezi, mie, că nu-s destul de tolerant.

da, știu. dacă rromii se integrează, fundațiile astea rămân fără finanțare. Așa că vorbim degeaba…

 

5 comentarii la „Rromii sunt de vină pentru discriminarea rromilor”

  1. Pingback: Nici țiganii nu mai sunt ce au fost! | Diverse | Robintel

  2. cetateanul francez Hector de 19 anisori a venit in Ferentari sa ii invete pe copiii etnici ce este fericirea.

    „Fericirea ie când cardeşti portofelu’ la fraier şi găseşti PINu’ pă el”

  3. Invit aparatorii ****** sa dea o tura pe la obor, cu telefonul la ureche, daca sunt curajosi.
    Invit aceiasi activisti feroce sa mearga in Franta, Italia, Spania, Uk si sa spuns pe strada ca-s romani, daca au curaj.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.