Kaled – emigrantul sirian

eeAm să vă povestesc astăzi, un pic despre Kaled. Kaled Ghazaly. Născut în Siria. Și până acum câteva luni cetățean libian. Căsătorit cu o româncă, moroșancă de-a noastră. Absolvent al facultății de construcții din București.

Are 54 de ani și e unul dintre cei mai harnici oameni pe care îi știu eu. Recunosc, îl știu mai mult din auzite, dar omul, lucrează la firma unui prieten de-al meu.

Nu se plânge că e greu, nu stă locului , nu fumează și nu bea. Și e foarte muncitor. Poate și pentru că în Libia avea înainte de război o firmă de construcții. Adică avea o afacere. A venit aici ca să înceapă o  viață nouă. Și exact asta face. Începe o viață nouă în România. Muncind. La 54 de ani!

Deocamdată construiește coșuri de fum, așa cum v-am mai spus, la firma unui prieten, și lucrează fără pauză timp de 8 ore. Urcă pe casă, face mortar, cară cărămizi, dă găuri prin pereți. Muncește orice, fără nici un fel de probleme. Deși e inginer și a avut o firmă de construcții. Repet asta pentru că mi se pare foarte important!

După muncă  se duce la țară și face agricultură.

Nu a cerut nici un fel de ajutor de la statul român. Deși ar fi putut primi statutul de emigrant, nu l-a interesat. Preferă să-și câștige singur pâinea.

Iată, dragii mei, că vârsta nu e un impediment  dacă vrei să muncești. Dimpotrivă!

P.S. Ca să ințelegeți că lui Kaled îi place România, vă mai arăt o poză cu el de la mormântul lui Arsenie Boca… 🙂

12064001_10206731643282567_105134479_n

Am scris acest articol din două motive. Unul ca să vă fac cunoscută povestea acestui om minunat, iar al doilea pentru a promova proiectul „Fii activ la orice vârstă!” implementat de ANOFM în parteneriat cu Rusu & Borţun Consultanţă şi SYSTEM & NETWORK SOLUTIONS şi finantat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

2 comentarii la „Kaled – emigrantul sirian”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.