Nelamurirea zilei – armata de rezervisti

Ministerul Apărării din minunata țărișoară anunță că angajează rezerviști.

Pe scurt, caută tineri între 18 și 35 de ani (ah… am pierdut trenul…) care să semneze un contract cu statul român. Contra unei renumerații de 10% din funcția de bază (numai IIsus Hristos știe ce înseamnă asta…) ești rezervist. Și faci armată 15 zile pe an.

Deci, deși nici o propoziție nu poate începe cu ”deci”, 15 zile din 365 cetățenii interesați vor face instrucție militară. În 4 ani vor fi un total de 60 de zile de armată la regim intensiv, care, spune ministrul minunatului minister, vor face bărbați din voluntari. Bineînțeles că în caz de război acești bravi eroi vor fi primii care vor apărea la știri. La decese zic eu… Că după 60 de zile de instrucție în 4 ani și alea cu ”la stânga ” și ”la dreapta” o să fie greu…

Dar nu vreau să fiu cârcotaș, eu aflându-mă in imposibilitatea de a ma alătura acestui efort de apărare a țărișoarei…

Nedumerirea mea: Vă băgați? DA SAU NU? si de ce? da sau nu…

13 comentarii la „Nelamurirea zilei – armata de rezervisti”

 1. În primă fază se fac 6 luni de instrucție cum se făcea pe vremuri și abia apoi se prezintă câte 15 zile pe an. Lămurit? :)))))

 2. Bravii nostri soldati,cand va fi razboi vor trage cu arma in tot ce misca. Ne-o ferit Sfantu’ in caz de razboi. Poate cu ajutor divin scapam…sa nu ne impuste si nostri… :)) :O

 3. Daca esti unul dintre acei oameni nesimtit si fara scrupule care va avea pensie de 40 de meleone si pensionat la 40 de ani ca vai doamne rezervist si bla bla da, dar pana atunci nu.

  1. @HOLIPA,De unde ai scos-o p-aia cu 40 de milioane pensie?!?!?! Ca să nu mai zic de pensionat la 40 de ani?!?!?! Am vechime în armată de 18 ani și 40 de ani vârsta și salariu de 1000 de lei+norma de hrană. Zi-mi și mie cum o să iau eu pensie de 4000 de lei? Cât despre varsta de pensionare, trebuie să ai minim 45 varsta și minim 20 activitate iar pensia e cea mica pt anticipat. Lămurit?

   1. Simplu, trebuie sa ajungi general sau colonel (si alte bla-blauri de functii mari), daca ramai la stadiul de freco mego podele nu vei avea nu stiu ce pensie… am lucrat la cativa tarani prin 2008-2009, ei pensionati la vreo 45 de ani, pensie de 45 (unul) si celalalt de vreo 60… nu merita?

   2. Cazuri de cele spuse de tine știu și eu, dar ăia sunt câțiva. Aici era vorba de rezerviștii voluntari, deci, nu suportă comparație. Și da, eu sunt voluntar(profesionist, cum eram denumiți până mai acum 4-5 ani) și sunt, dacă așa vezi tu tagma asta, la stadiul de „freco mego podele”.

 4. Nope nu ma bag, nu am de ce motive ar fi multe de ordin ideologic si tehnic plus am implint recent 37 de primaveri.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.