Contractu! Unde-i contractu?

Sova--Ne-asteptam-la-surprize-placute-dupa-desecretizarea-contractului-cu-Bechtel1,5 miliarde de euro pentru 52 de kilometri de autostradă. Record de prostie. Nu cred că mai există o asemenea dovadă de dobitocie pe planetă. Vorbesc, bineînțeles despre contratul cu compania Bechtel.

Inițial era vorba să se construiască 415 kilometri. Nu s-a întâmplat… Sper că știați asta…

Dacă e să mă întrebați pe mine, cred că înțeleg mecanismul… Americanii s-au apucat de lucru, românii n-au plătit. Așa știu angajații de la stat… Penalitățile de întîrziere au curs liniștite… . Și pentru că celor de la Bechtel le convenea situația au târât-o așa vreo 10 ani. Că doar la noi bănuții cresc în lanuri. Cert e că nimeni nu s-a sesizat, pentru că , nu-i așa nu dădea din buzunarul propriu. În fine. e cert că nu e nimeni de vină. Noi că suntem proști. Poate…

Atât de proști, încât mai trebuie să plătim vre 37 de milioane de euro ca să reziliem acest minunat contract…

Well, astăzi trebuia desecratizat contractul. Adică urma să aflăm ce știam deja.

Dar surpriză mare. Nu se mai găsește originalul! S-a pierdut. Nu știe nimeni unde e.

Înțelegeți? nu se mai găsește. S-a pierdut!

Dragi prieteni,

sunt sigur că trăim cele mai penibile momente din istoria planetei!

10 comentarii la „Contractu! Unde-i contractu?”

 1. :)) Mai Gaben, trebuie sa ii intelegi si tu. Era intr-un sertar, a venit tanti Marioara de la cleaning si l-a pus in cos. Saraca nu stia despre ce e vorba…vai, ce tara de masochisti suntem. Ne place sa suferim, altfel nu imi explic de ce nu am intrat peste astia de 23 de ani.

  1. las’ca are nea Prigoana si mica si mare….mai problematic e DECE nu se gaseste… trecand peste gluma…sa fie pen’ca e semnat in 2003?

 2. Complectez cu câteva amănunte.
  1 – contractul a fost scris de Bechtel ( cum au vrut ei ) și a fost semnat de guvernul năstase având ochii acoperiți de șpaga ENORMĂ încasată.
  2 – din timp în timp Bechtel mergea la guvernanți ( cu o altă șpagă ) și le spunea : AȘA-I CĂ NU AVEȚI BANI ! ( observi că e la imperativ ). Astfel făceau ce se face în mod normal în cazul ăsta – un claim ( adică aplicarea unor penalități MARI ).
  3 – păi cum să se afle contractul când pe hârtiile semnate apare și numele lui Ana Diculescu Şova și a casei de avocatură unde a prestat el.
  ps.
  De ne puneam mintea sunt sigur că șmenuiam afacerea asta mai inteligent decât inepții care au guvernat și guvernează țara.
  I-aș băga la pușcărie pt. că-s extraordinar de proști și nu merită să se bucure de banii ăia.

 3. Adrian Nastase e principalul vinovat. E cert ca n-a facut-o singur, dar omul asta a reusit performantza sa fure efectiv toata autostrada. Putea sa ea si el un comision de 25% din pretul ei la fiecare kilometru, ca intr-o tzara corupta bine, dar el a reusit sa ia 100% si sa ne lase pe noi sa-i numaram ouale.

 4. Eu l-as intreba pe Dan Sova si pe oricine?
  Cum s-a putut rezilia un contract, atata timp cat nu se gaseste originalul? Sa nu uitam ca nu au trecut decat 2 luni de la reziliere.
  Golaneala de la A la Z.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.