Hidroelectrica revolutioneaza justitia.

s2.ziareromania.roHidroelectrica este prima societate care administrează hidrocentrale, care a intrat vreodată în insolveță. Din univers! Am mai povestit eu despre asta. vă fac un rezumat.

Dumnezeu (sau natura/fizica/chimia) ne dă ploaie. ploaia se adună în lacuri sub formă de apă. apa învârte niște elici și generează curent. apoi, plouă din nou și fenomenul se repetă. simplu. Bani mulți. Cheltuieli aproape zero.

Hidroelectrica, reprezentată de niște directori, a semnat niște contracte. Care au dus-o la faliment/insolvență. Adică s-a angajat că va produce/livra energie electrică la niște tarife  care erau la  jumătate din prețul pieței… Mișcare care a produs o pierdere de 3  miliarde de euro. Bani care s-au dus, normal că pe niște criterii de performanță la  3 firme. Alpiq Romenergie si Alpiq Romindustries și Energy Holding. Nu că v-ar ajuta informația asta la ceva.

Bun… Hidroelectrica a intrat in insolvență, a reușit să rezilieze contractele păguboase, a făcut banul gros (cum e și normal, v-am explicat mecanismul) și a ieșit din insolvență.

Acum dă în judecată firmele respective pentru recuperarea prejudiciului…

am niște întrebări:

– de ce nu sunt arestați/judecați/bătuți cu șosete pline de monede, directorii care au semnat respectivele contracte? Cam ei ar trebui să raspundă…

– de ce să dai o firmă în judecată, în condițiile în care acea firmă acționa în virtutea unui contract legal, avizat de toate instituțiile statului. Inclusiv comisia pentru salvarea bâtlanului cu cioc strâmb…ce speri să obții?

– de ce speră cineva, că în cazul în care (ipotetic vorbind) Hidroelectrica câștigă procesul s-ar mai putea recupera ceva bănuți de acolo? în general firmele acestea au maxim un laptop și 3 pachete de șervețele ca și active. hai, să nu fiu rău… poate au și o imprimantă…

– scandal degeaba? să vadă lumea că ne preocupă?

poza e de aici

5 comentarii la „Hidroelectrica revolutioneaza justitia.”

 1. Din păcate, așa este, cum spui tu!
  Știu exact cum este posibil să intre în insolvență. Am avut acces la informații venite de sus.

  Pe scurt, s-au semnat contracte de valori energetice care nu au putut fi acoperite (de exemplu pe timp de vara – seceta). Deoarece contractul nu putea fi încălcat, s-a cumpărat curent electric de la termocentrale, pretul de producție fiind mult peste cel al hidro. Automat Hidroelectrica era in datorii. Tu vinzi ceva la prețul de hidro, dar îl cumperi la prețul de termo.

  Așa au falimentat toate companiile statului pentru a putea fi cumpărate la un preț de nimic!
  Stiu multe, dar este greu să expun totul într-un comentariu, aici.

 2. Prim ministrul haiduc vrea sa para salvatorul patriei. Dar devine penibil, pentru ca nu toti romanii au creiereiel spalacite de atatea minciuni.

 3. Aveti mare dreptate .toata lumea se prapadeste de ras cand vede prostia omeneasca de la Hidroelectrica.Sunt unii care apreciaza foarte mult cifrele lui Borza , eu zic ca Gerula:un singur om mai trebuie sa plece, Borza bineinteles, dar nu oricum, sa plece la Jilava.A facut atatea abuzuri si inca mai face, neplatind salariile compensatorii salariatilor dati afara in 3 valuri, in timp ce el a luat 2,2 mil de euro pe toti odata.Borza nu a facut nimic deosebit, caci oricine in insolventa putea sa dea oameni afara in loc sa se chinuie sa incheie contracte de vanzare a energiei.Dar de ce sa se chinuie cand poate sa dea afara.Atat a facut.Chestia cu contractele baietilor destepti iar o putea face oricine, problema este ca acum cand lacurile sunt pline ochi acesti traderi destepti cumpara energia mai ieftin decat era negociata in contractele denuntate de Borza.Deci cand sa castige si Hidroelectrica a venit Borza si le-a denuntat.O prostie mai mare decat a guvernantilor care au aprobat intrarea in insolventa nici nu se va mai pomeni pe pamantul asta..

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.