Nabuco ne-ar fi scos din mizerie…

646x404Astăzi o altă tragedie pică peste țărișoară. Nabuco, proiectul unei țevi de gaz care trebuia să treacă prin România nu mai e… pe țeavă 🙂  Proprietarii proiectului au decis că e mai bine ca țeava (conducta) să treacă prin Grecia. Poate și pentru că au cumpărat compania locală de gaz de acolo…  Dar acestea pot fi niște coincidențe… Să nu facem răutăcisme gratuite.

Ce ar fi rău să știți (expresia era cu ”ar fi bine”dar nu se potrivește în context) e faptul că românii prin guvernele care s-au succedat au cheltuit deja 20 de milioane de euro. Pentru ceva studii… Dar nici asta nu e o problemă. Doar facem de 20 de ani studii de fezabilitate la  autostrăzi inexistente!

Acum problemele:

Problema 1: Toată țara geme că o să avem gaz scump

Răspuns: avem gaz scump și acum

Problema 2: vom fi dependenți de gazul rusesc

Răspuns: suntem dependenți de gazul rusesc și acum

Problema 3: de ce plătim bani mulți pe gaz și suntem dependenți de ruși, când noi, românii scoatem din solul de sub tălpile noastre gaz care ar acoperi 80% din necesar? Și de ce suferim că nu trece o țeavă prin  țărișoară în condițiile în care în Marea Neagră avem o cârcă de gaz?

Răspuns: pentru că suntem tâmpiți!

10 comentarii la „Nabuco ne-ar fi scos din mizerie…”

 1. Gaben, e simplu si comun raspunsul!
  In tara asta se face ceva doar cand cel care aproba/favorizeaza o actiune/un proiect/o idee castiga ceva.
  Acestia sunt votati dd romani.

  PS – Romanul e un neam de masochsti! 😉

 2. Noi nu suntem tampiti, suntem doar o ceata de oameni care nu au posibilitatea sa taxeze indolenta celor pe care tot noi i-am ales sa ne fure, pardon conduca.

 3. Raspuns la toate intrebarile tale: pentru ca de 23 de ani suntem condusi de o ceata destul de numeroasa de vanduti si aserviti intereselor straine.Nu mai sunt la moda razboaiele clasice, acum se poarta cele economice, pentru ca nu costa mare lucru, dar in timp au rata de succes de 100%.Asa va fi pentru mult timp de-acum incolo.

 4. suntem tampiti, dar gazul va fi mereu scump, pentru ca am intrat in mue si nu mai poti tu romania sa vinzi gazul la romani cu 100dolari, trebuie sa-l vinzi cu 400 ca asa e in tenis. si chiar daca gazul ala din marea neagra va fi scos, el va fi scos de o companie privata care-l va vinde la roman cu 400 de dolari, ca daca face nazuri romanu la 400 de dolari, compania privata o sa-l vanda la altii din mue cu 500 ca aia au bani.

 5. Resursele sunt ale tarii, poti insa privatiza productia, poti privatiza distributia dar trebuie sa pastrezi proprietatea zacamantului (daca esti in orice alta tara a UE). Nu te obliga UE sa privatizezi asta!

 6. ok, resursele sunt ale tale marcel, du-te tu si scoate-le din pamant, ca e gratis. unde am scris eu ca te obliga ue sa privatizezi ceva. am zis ca te obliga sa cumperi gazu si curentul la un anumit pret, indiferent de unde il ai, din romania sau australia. cat despre partea cu resursele tarii, tara primeste o redeventa pentru ele de la cel care le exploateaza. redeventa cu care statul face ce vrea, o da lu nelutu iordache sa-si ia avioane de exemplu. sau iti da ajutoare de incalzire daca ai 3 masini, 2 cai si palat cu turnulete.

 7. oamenii din aceasta tara sunt devina pentru ca inghit tot soiul de glume pe care parlamentarii le arunca din nepotisme in nepotisme si mai ales ca peste cativa ani dupa parerea mea vor ajunge sa ne ipoziteze si aerul pe care il respiram.Sa fim seriosi oameni buni cat o sa mai stam sa ne conduca „baietii destepti” ca dastia avem o groaza in romania ,noua ne trebuiesc baieti inteligenti care stiu sa aplice foarte bine in teren planul de dezvoltare economica

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.