Biserica Adventistă de Ziua a Saptea si invatamantul.

isusContestațiile pentru evaluarea națională, care e în curs de desfășurare pe teritoriul țărișoarei, urmau a fi depuse sâmbătă. După ora 16.00. Adică fix după ce urmau a fi afișate rezultatele. Până aici e o chestie logică. Normală.

Aceste contestații trebuiau depuse până la ora 20.00. Inițial (nu sunt foarte sigur că aceasta e ora, dar speculăm puțin)

Printr-o ”minune” termenul de depunerea contestațiilor s-a prelungit până la ora 22.00!

De ce?

Pentru că Biserica Adventistă de ziua a Șaptea a depus o cerere:

”enoriașii noștri respectă ziua de sâmbătă ca pe una de repaus și de sărbătoare religioasă și nu pot întreprinde nici un fel de activități laice, până la apusul soarelui”

În caz că nu știați până acum, scrisul unei contestații este considerată activitate laică.

LÁIC, -Ă adj. (Adesea s.) Nebisericesc, lumesc;

Sunt foarte curios ce alte activități sunt considerate laice. Si nu pot fi făcute atâta timp cât e soarele pe cer… Și în caz că vă întrebați cum a fost posibil ca un Minister să aprobe această prelungire, răspunsul este:  „Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia”…

Concluzie:

Feriți-vă de adventiști. Sâmbăta. Nu pot nici să scrie până nu apune soarele…

Și nelămurirea de rigoare: membrii acestei secte nu muncesc deloc sâmbăta? ce meserii au?

57 de comentarii la „Biserica Adventistă de Ziua a Saptea si invatamantul.”

 1. Afirmi o serie de lucruri, in scop umoristic, fara sa cunosti in prealabil subiectul. In general iti apreciez foarte mult opiniile asa ca te rog mai citeste cate ceva despre adventistii astia.

  1. te rog sa imi spui ce am afirmat fara sa cunosc. e o stire de pe net. si e adevarata. nu e la misto. hai scrie-mi ce am afirmat eu! pana atunci hai sa-ti spun eu unde gresesti tu:
   eu nu am vorbit pe nimeni de rau. doar ca mi se pare stupid sa consideri scrisul unei contestatii un lucru laic. daca ai argumente te astept. imi face placere. dar nu incepe discutia prin a ma jigni. cum ca as fi ingust la minte. nu cumva , tu, cu atitudinea aceasta ai fi mai aproape de caracterizarea de mai sus?

 2. Dogma adventistilor presupune faptul ca Sambata , pe care o considera a 7-a zi a saptamanii , este o zi sfanta , astfel , nu intreprind nici o activitate laica , pentru ei laic nu e neaprat egal cu ce zice DEX’u , ci inseamna sa nu faca nimic ce presupune un anumit efort , inafara de cel esential supravietuirii , adica mancatul si bautul , si in anumite cazuri hranirea animalelor , plus rugaciunea , care nu se incadreaza in activitatile sa le zicem…interzise , deci redactarea unei contestatii se considera munca , astfel adeptii acestei religii refuza sa o faca , faptul ca eu/tu/domnul X nu suntem deacord cu asta nu schimba cu nimic prevederile Constitutiei Romaniei , si ca raspuns la intrebarea ta , orice meserii au „membrii acestei secte ” care defapt este o religie recunoscuta in Romania , orice meserii au , de la salahor in diferite domenii pana la avocat , medic , inginer , ei le suspenda pe parcursul zilei de sambata , si cei care pot , o recupera Duminica .

 3. http://www.edu.ro/index.php/pressrel/20081 pentru a lamurii lucrurile. Bine-nteles ca e prost cel care da si nu cel care cere… asta e asa de cand e lumea. Sunt curios ce se intampla daca toti ortodoxi si catolicii cer aceleasi lucruri pentru ziua de duminica. probabil ca se blocheaza tara, nu mai merg trenurile, nu functioneaza spitalele si asa mai departe. PS: Suntem prea prosti si punem prea usor botul… pentru 1-2 oameni sufera 100 ca vezi doamne au si ei drepturi, o mare prostie ce se intampla.

 4. permite-mi te rog sa-ti raspund eu la ultima intrebare,
  in primul rand ii greu sa punem problema daca ai gresit sau nu, care nu o facem?
  dupa mintea mea ingusta ai aratat putina lipsa de respect fata de cei care considera aceasta zi o zi speciala.Ei respecta aceasta zi pentru Cineva special.

  tu iti faci baie de cel putin 2-3 ori pe saptamana, de ce o faci?
  pentru ca te respecti pe tine si esti special pentru tine , ei daca ti-as cere sa nu-ti faci baie decat de acum in 2 luni , desi ai putea sa traiesti mult si bine fara contact cu apa nu cred ca ai accepta (si totusi tu nu esti atat de special 🙂 )

  la fel si ei ar putea sa se apuce de scris contestatii in fiecare sambata, dar nu o fac, de ce?
  din respect, pentru cine?
  pentru Cineva infinit mai special decat tine,

  in fond totul se rezuma la respect, pe care tu ai uitat sa il areti de data aceasta :), poate pe data viitoare

  Cu bine!!!

  1. E ciudat ca ma acuzi pe mine de lipsa de respect, cand tu ai pus un nume fals. Revenind le articol, am impresia ca doar faptul ca am scris ceva despre adventisti te deranjeaza. Nu ce am scris.
   Scrisul nu e o munca. Daca eu te rog sa imi scrii un numar de telefon sambata, nu il scrii? Spune-mi ca nu ai scris nimic in viata ta sambata si imi cer scuze!

 5. Hei, nu jignesc pe nimeni! Intr-adevar, am pornit cu stangul, poate pentru ca privesc discursul tau dintr-o perspectiva subiectiva. Stirea nu ma deranjeaza, e reala, e ok. Concluzia ta ma deranjeaza, feriti-va de adventisti! Ii cunosti Gaben? Am destui prieteni adventisti si sunt oameni de toata cinstea, ii respect si le respect convingerile.

  De ce un Minister, care prin definitie e un minister al educatiei poporului, nu se poate apleca asupra unei cereri rezonabile, facuta de un grup de oameni recunoscuti la nivel international?…cauta doar de curiozitate cati adventisti sunt in lumea larga.

  inteleg ca nu esti un tip religios, nici eu nu sunt, dar de ce sa criticam pana nu cunoastem, nu? poate gresesc, nu stiu, spune-mi.

  1. Serif: gresesti profund. Si cel mai rau e ca scoti cuvintele din context. Am spus feriti-va de adventisti sambata. Pentru ca dac nu pot sa scrie o foaie de hartie, nu te pot ajuta cu nimic.
   Revin. Nu mi se pare o cerere rezonabila. Poti sa scrii o hartie. Nu cred ca religia interzice asta. E doar o metoda sa ne facem cunoscuti.

  2. Ok, am inteles gresit treaba cu feriti-va de adventisti.
   Dar ce e rau in a respecta un principiu din Biblie? De ce dam cu noroi in niste oameni care chiar respecta ce zice cartea aia, care, zice-se, e cea mai importanta chestie din lumea asta?Care, pana la urma, respecta cuvantul lui Dumnezeu si isi iau o zi din saptamana asta si uita de toate problemele si isi fac timp pentru sufletul lor…Gaben, la inceput asa se respecta si duminica, era o zi sfanta, pe cand azi nu mai conteaza nimic, toate zilele sunt la fel….
   Si crede-ma adventistii te ajuta sambata. Cunosc medici adventisti care, daca au o urgenta sambata, merg si ajuta, fac tot ce pot…de asta zic, daca ai incerca sa cunosti problema din interior, ai intelege mai bine.
   In rest, toate bune serif stelar!

  3. Gaben, nu are nimeni intentia sa se faca cunoscuti… Daca ai citi putin Biblia ai descoperi ca in ziua Sabatului nu trebuie sa faci nicio lucrare ci totul timpul acelei zile sa il dedici relatiei tale cu Dumnezeu.

   Acum, daca vor fi urgente unde este pusa viata in pericol, nu este nimeni absurd…

   Dar daca e sa privesti imaginea de ansamblu, si daca ai avea putin respect(in sensul ca daca ai fi putin religios, a nu se intelege altfel) fata de ceea ce ti-a poruncit Dumnezeu sa faci ca si creatie a Lui, cred ca nicio situatie mai sus mentionata in articol nu ar trebui sa te forteze sa nu pazesti ziua instituita de el.

 6. Deşi abordarea ta mi se pare corectă (şi eu consider că este doar un moft să spui că religia îţi interzice să scrii ceva întro anumită zi, asta doar dacă este cazul) , sunt surprins de polemica pornită de gândurile tale . Consider că au profitat din plin de o anumită chichiţă pentru a-şi face vocea auzită , gen ,,uite dragă ce grijă au adventiştii de ai lor ! Şi ce atenţi la detalii sunt !” . Hai să fim serioşi . Omul modern are tot felul de preocupări , pe care nu le poate abandona sâmbăta . Este evident că fiecare are dreptul la credinţa , dar mi se pare un pic forţat să faci bravadă tocmai cu această credinţă ! Oare nu puteau să dea o … dezlegare pentru tinerii care chiar erau nevoiţi să facă o contestaţie ? 🙂 Nu pot să nu pun o întrebare : au voie să meargă la şcoală să citească listele cu rezultatele examenelor sau aşteaptă să apună soarele ?

  1. :)) Nu peste tot e ca la ortidocsi: „sa dea o dezlegare”. Cine sa dea o dezlegare? Pastorul? Ce autoritate are un pastor sa schimbe ce a lasat Dumnezeu; Sa schimbe sau sa amane ziua de odihna instituita de Dumnezeu?

   Oameni buni, daca voi credeti ca a fi crestin inseamna doar sa mergi cand ai chef la biserica, sa pastrezi doar anumite legi morale pe care le-a instituit Dumnezeu, sa mergi la Biserica doar de Paste si de Craciun, pai fratilor suntem gresiti rau de tot.

   A fi crestin inseamna sa respecti ceea ce se spune in Biblie. Daca nu stii cu exactitate, citeste-o si apoi sa iti dai cu parerea cu privire la autoritatea de a schimba ce a spus Dumnezeu. (a face sau a te baza pe dezlegarile pastorilor/popilor)

   In fond, de ce ar trebui sa schimbi legea lui Dumnezeu de a pastra ziua a 7-a zi de odihna, cand poti sa amani perioada de contestatii? Care e marea problema aici?

   Toata lumea stie ca ziua a 7-a este sambata. Iar in Biblie asa spune ca sa te odihnesti sambata si sa o dedici lui Dumnezeu. De ce ai fi impotriva unei situatii chiar usor de rezolvat?

 7. Este libertate totala pentru religii, daca oamenii asta vor, atunci mi se pare corect sa le fie respectata dorinta. NU au dat in cap la nimeni, au cerut un lucru, care pentru EI li se pare normal. Eu cred ca sectantii de obicei muncesc asa intre ei, in firmele lor, altfel nu imi explic cum rezista pe piata muncii din Romania.

 8. O mare tâmpenie asta cu …sâmbăta, dar în fine.Oricât de oameni ar fi acești aventiștyi, cum zicea cineva mai sus…având prieteni imaginari(dumnezeu sau mai știu eu pe cine).A nu se înțelege greșit, le respect decizie, nu mă interesează în ce cred.Nu conosc metodele de finanțare la bisericile adventiste sau daca plătesc taxe și impozite…dar la BOR SRL e clar…nu plătește statului nimic, îți iau banii, nu dau chitanță, casa de marcat NU AU, donații din partea statului la greu…îndesareqa religiei înca din clasele primare..mai nou ar fi vrut și în guvern

  PS: Nu trebuie să ai religie, pentru a fi un om bun sau să i respecți pe ceilalți! Dimpotriva, religie e cauza răutăților, în principiu.

 9. Mi se pare ca prea multi adventisti comenteaza pe-aici. Eu zic sa trecem si noi de partea lor pentru ca, din cate vad, sunt o comunitate puternica. Iar chestia cu ziua de Sambata vis-a-vis de contestatii, sa fim seriosi…atat spun!

  1. Cum adica „prea multi adventisti”?

   Daca unii incearca sa respecte valorile lasate de Dumnezeu iar altii pretind doar ca sunt crestini(ortodocsi dar chiar si adventisti care pretind ca sunt adventisti dar nu prea „le iese”) ce e atat de „sa fim seriosi”?

  2. Nu mai bine trecem la aia de tin vinerea sau lunea, si avem week-end prelungit, in fiecara saptamana 🙂

 10. Gaben, respect hobby-ul tau de bloger/vblogger, urmaresc cu toata placerea TOATE filmarile tale insa articolul asta e un pic cam deplasat…. Am citit prin comentarii ca daca adventistii nu muncesc sambata „pentru 100 suferim toti”… Fratioare, da in fond cu ce te deranjeaza ca s-a mutat timpul contestatiei cu inca 2 ore? Chiar si cu 2 zile, care ar fi problema?

  Eu cred ca deranjul tau cel mai mare vis-a-vis de aceasta problema nu este ideea principala a articolului, ci o problema poate chiar launtrica… Ai ceva impotriva lor sau ceva de genul…

  Acum ca ei respecta ziua a 7-a ca ZI DE ODIHNA asta nu inseamna ca fac ceva rau! Daca si ortodocsii ar respecta asa zis-a zi de odihna, nu cred ca ar mai comenta nimeni, nu?

  Aici un serif de la catolici afirma ca ziua 7-a este SAMBATA, iar lucrul asta ar trebui sa ne puna pe ganduri pe toti…

  /watch?v=YjVt1HeoSM0

  In legatura cu lucrul sambata, e o chestie de principiu… Daca acea zi vor sa o dedice lui Dumnezeu, iti imaginezi ca nu vor incepe sa isi scrie contestatiile pentru BAC… Asa cum tu ai scos din context si ai spus ca ei nici nu scriu sambata, este gresit… Problema nu se pune asa…
  Daca e vorba de o chestie care tine de lucru, se poate si in alta zi… Daca este vorba de o situatie in care este pusa viata in pericol, nimeni nu e absurd sa spuns „frate, imi bag picioarele eu ma odihnesc ca e sambata”.

  Nu scoate din context si nu amplifica o situatie care respectata dintr-un principiu Biblic, chiar tu care ne cereai in comentariile de mai sus sa nu se extrapoleze…

  Va salut pe toti cu respect!

  1. efendi: eu nu am nimic nu nimeni. doar ca am impresia ca miscarea aceasta a fost una de PR. adica cei de la biserica adventista au facut asta ca sa-si faca reclama. intelegi? nu am nimic cu religia lor.
   pretextul ca nu pot scrie o hartie ca e sarbatoare e penibil si pueril. din punctul meu de vedere. restul nu ma intereseaza

  2. Gaben, asta e ceea ce spune Biblia ortodoxa, care e practic aceea Biblia in care se incred si adventistii:

   „8. Adu-ţi aminte de ziua odihnei, ca să o sfinţeşti.
   9. Lucrează şase zile şi-ţi fă în acelea toate treburile tale,
   10. Iar ziua a şaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine”

   Ce intelegi tu prin „NICIUN LUCRU”? Adventistii cred ca niciun lucru care tine de servici, scoala, placere, etc. Adventistii cred ca aceasta zi, trebuie inchinata lui Dumnezeu.

   Nu mi se pare deloc pueril ca sa crezi in spusele Biblie. Pentru ca este clar ca nu au „inventat” adventistii Biblia atata timp cat este aceeasi pe care pana si ortodocsii „considera” ca o pazesc…

  3. Marius: daca ai fi african, ar fi ok sa nu dai un examen pentru care te-ai pregatit x ani doar pentru ca anumiti oameni sunt „reticenti la culoarea neagra”? Si asta intr-o tara democratica?

  4. Atunci sa ne intoarcem in comunism fratilor!! Pe vremea raposatului daca erai adventist si nu mergeai sambata la scoala, zbaang, erai umilit in fata clasei/scolii, aveai nota scazuta la purtare si erai un paria…asa sa facem si acum? repet: ERA bine domnilor? integrati homosexualii dar scoateti adventistii domle, nu lucra sambata, da-i naibii! serios acuma.

  5. Tudor: Referitor la ce spuneai tu de homosexuali… Am citit in presa zilele trecute ca in SUA s-a legalizat in toate statele pana la urma casatoriile gay.

   Deci dupa mintile unora, a avea alta religie decat ortodoxa e o problema…(de ce extinde timpul pentru contestatii la BAC?) iar a face incheia o casatorie gay este ok…

   Bai oamenilor, treziti-va! Adica aici ce principii morale, de buna conduita sau de normala convietuire au fost afectate?

 11. Foarte tare comentariul. Sunt ateu, dar nu vad care e problema lui Tudor Muntean!
  Ma deranjeaza extremistii ca el. Personal nu ma intereseaza nici o religie, mai ales una mai aparte.
  Gaben, ti-ai pus minte cu el pentru ce? Nu-i place ce postezi/faci, sa nu mai urmareasca!

  1. Duuude, e o discutie amicala. Gaben isi spune opinia, eu imi spun opinia, tu iti spui opinia. Sa fim oameni, nu animale!:))

 12. Eu sunt ateu si vreau ca ziua de luni sa fie zi libera! In weekend poate beau ceva si luni am nevoie de relaxare. Ma pish pe ele credinte, pentru ca e o chestie personala, dar legile in aceasta tara sunt laice pentru ca Romania e stat laic. Li se scoala unora sa ceara ceva si noi hopa acceptam. Profesorii aceia care stau pe 2 lei pana la ora 22 , ca poate se trezeste un adventst sau yehovist sa faca contestatie nu conteaza? NU e obligtoriu sa-si ia examenele toti elevii. Sa se roage lui jesus poate asa ia examenele. O sleahta de dobitoci, asta sunt toti cei care se roaga si nu muncesc! Daca ar invata nu ar avea nevoie de contestatie, daca profesorii ar fi platiti nu ar avea nevoie de meditatii! Dar noi nu dam bani pentru invatamant si pentru sanatate ci dam bani cultelor religioase, care nu platesc taxe si impozite.

  1. Dude, tu ai ceva probleme… Incearca sa nu mai spui atatea non-sens-uri si sa intelegi imaginea de ansamblu, nu imaginea ta restransa si vai de capul ei prin care spui ca „vrei tu ca luni sa fie libera ca sa te relaxezi”… Esti pe dinafara subiectului…

   1. Nu este problema adventistilor ca cer sa se extinda timpul pentru contestatii iar profesorii sunt „obligati sa stea pana atunci pe 2 lei”, ci este problema statului ca nu confera un cadru in care sa beneficieze toata lumea de aceleasi drepturi. Daca este nevoie ca sa se extinda timpul iar profesorii sa stea mai mult, sa fie platiti in conformitate… Statul este obligat sa confere niste reguli generale, nu sa favorizeze ortodocsii…

   2. Ai niste probleme prin a spune ca nu e toata lumea obligata sa ia examenele si sa se roage la Jesus ca sa i le dea…

   3. Cine a spus ca se roaga si nu munceste? Aaa, ca sunt anumite particularitati minore? Pai uita-te si in religia ortodoxa si mai vedem noi care si cum sta treaba…

   4. Non-sensul asta nu prea l-am inteles: „daca profesorii ar fi platiti nu ar avea nevoie de meditatii!”

   5. Prietene, statul nu da bani altor culte religioase in afara BOR… Se vede clar ca esti in afara subiectului…

  2. Daca te agiti atata, nu mai gandesti logic. N-am putut sa trec pe langa comentariul tau lipsit de logica: ii indemni sa se roage ca sa isi treaca examenele. Te-ai duce sa fi operat de un medic ce a invatat o pagina, s-a rugat si fix lectia aia i-a venit la examenul promovat cu 10?

  1. Din cunostintele mele, statul nu are o linie oficiala de finantare a cultelor in afara BOR. Ca pe alocuri se mai finanteaza sub forma de donatie, nu ca obligatie, asta e alta treaba.

   Insa chiar as fi curios sa vad un document oficial care sa ateste ceea ce spui tu.

 13. Din cate stiu eu, adventistii nu merg nici la examene sambata, nici la servici si asta nu e de azi de ieri. Ei tot timpul au luat atitudine fata de actiunile desfasurate sambata.
  Profesorii stiu asta, patronii stiu asta, credeam ca toti stiu asta… si cei mai multi le respecta credinta, nu fac atata caz.
  Faptul ca un anumit post de televiziune sau mass-media in general nu a prezentat asta ca o stire senzationala, nu inseamna ca nu au fost si alte cereri inainte.
  Se pare ca unii din Minister au uitat sa tina cont de ei, ceea ce mi se pare gresit, avand in vedere ca sunt recunoscuti oficial.

  Dupa cum ai formulat postul, se pare ca nu prea ai auzit de ei inainte, altfel nu imi explic nelamuririle tale.
  Asa cum si altii au remarcat, cred ca totusi nu vezi bine lucrurile. Poti sa ma contrazici sau nu, insa eu nu m-as feri de un adventist sambata, ci mai degraba de un betiv in orice zi a saptamanii.

  Cum s-a remarcat in celelalte commenturi, desi ai incercat sa te scoti, tot se vede o rautate… intre „feriti-va de adventisti” si „sambata” nu se pune punct daca vrei sa sustii in continuare ca ai zis altceva.

  1. dude. era o gluma. aici lucrurile sunt mai destinse. nu am nici un pic de rautate. sunt sigur ca nu exista un adventist care sa nu fi scris un rand pe hartie intr-o sambata. daca il opreste politia si trebuie sa scrie ceva in procesul verbal? daca are o gagica si vrea sa-i scrie numarul? eu zic ca e o exagerare. ca tu crezi altceva e dreptul tau.si ti-l respect. dar respecta-mi si punctul meu de vedere.

 14. Imi pare rau pentru cei care se simt atinsi la…sentiment. Propun ca maine sa se scrie despre vreo isprava Ortodoxa, ca sa ma simt si eu „atins” in amorul propriu. Din pacate, multi nu au inteles ca aici e un loc unde ne simtim bine si nu trebuie sa ne luam prea in serios, parerea mea!

  1. Parerea mea e ca trendul actual e asta: sa acceptam, sa respectam si sa aparam ce e „cool” si de obicei vine din SUA…restul sunt extremisti, „uncool” si prin definitie neacceptati. Nu cred ca e tocmai bun.
   Monşer, pana la urma e doar un termen limita mutat cateva ore, pentru ca niste oameni au si ei drepturi. Nu iasa nimeni in strada, nu cade guvernu, asa ca hai sa bem o bere in cinstea lui gaben pt ca ridica astfel de probleme, „bogat comentate”.

 15. @cristian aici ai toate datele. adica cine si cati bani primeste lunar. ca e pastor, inalt prea sfiintit, predicator, muftiu, rabin, episcop. etc. http://www.culte.gov.ro/detaliu-noutati/vrs/IDnews/15
  adica 263.000.000 adica 60 de milioane de euro

  si totalul sumei pentru reparatii si constructii aici.
  http://www.culte.gov.ro/detaliu-noutati/vrs/IDnews/14
  adica 35.000.000 lei adica aproape 8 milioane de euro

  asta la oficial. neoficial sumele sunt mult mai mari pentru ca primesc bani de la consiliile judetene si locale.
  inca vreo 400 de milioane de euro. asa se zice… nu e o suma verificata

  1. Merci.

   O chestie care am aflat-o si eu azi. In cazul asta imi cer scuze pentru comentariul de mai sus la adresa lui @sorin.

 16. V-ati ingurgutzat rau de tot! Eu sunt ortodocs si nu am probleme cu alte religii. Respect pe fiecare om si gandirea lui caci aici in SUA altfel nu ai putea locui. Articolul de astazi a starnit multe reactii si pot spune ca intr-un fel ii dau dreptate lui Gabi caci recitind randurile sale, am inteles mai bine sensul lor. Se pare ca adventistii sunt mai sensibili deoarece tare s-au aprins. Cand Gabi a scris articole despre biserica ortodoxa, majoritatea au zambit si rar s-a ingurgutzat cineva. La inceput cand am venit in SUA eram un negativist european care se ingurgutza din orice subiect legat de sistem si religie. Acum pot afirma fara sa gresesc ca aici peste ocean am descoperit cel mai sanatos mediu de-a vietui caci toleranta a devenit prioritara in gandirea mea. Gabi cred ca a descoperit astazi cu ajutorul acestui articol, care este cea mai mare problema a societatii romanesti, lipsa unei viziuni mai largi, tratarea unor probleme mai superficial caci pana la urma am fost atrasi de acest blog deoarece farmecul stapanului, ne-a cucerit pe toti. Imi plac dezbaterile caci din ele se nasc idei geniale dar nu trebuie sa inpunem celor din jur ca un anumit cult religios detine cei mai destepti oameni. Poate bat campii cu randurile mele si nu vreau sa intru in polemica cu nimeni. Va doresc tuturor un sfarsit de saptamana minunat si cat mai multa toleranta! Te Salut Gabi de la Chicago si abia astept filmuletul tau de poimaine.

 17. ia lasati omul in pace! insusiti-va regulile generale si faceti liniste! norocul nostru ca nu are fiecare cult o zi de odihna. nu cumva spunea iisus „sa-i dam cezarului ce-i al cezarului”? ajunge o regula si buna!

 18. Unii pocaitii sunt prea prosti…mai exact indoctrinati grav grav…pai cum ma sa fie pacat si sa te bata Dumezeu ca ai scris o constestatie….alo adventistilor dar sambata check-in dati pe facebook?like-uri dati?…da vreun comment lasati la vreo tanti?…cata ipocrizie…pai daca e pacat sa scrii…oare sa vorbesti…sa te uiti la TV nu e?…sau ei vor sa-mi zica mie ca de dimineata de la 5:36 cand rasare soarele si pana apune ei se roaga in continuu?….a chiar dar daca iti incalzesti mancarea sambata e pacat?….tipic romanesc…majoritatea e minoritate la noi

  1. Eu cred ca e o incapatanare intentionata a in a intelege comentariile cel putin ale mele.

   S-a mentionat mai sus care este motivul pentru care noi ca adventisti nu „scriem o contestatie” sambata. Dar o sa il mai repet: O contestatie o faci pentru scoala, iar scoala in sine e o activitate ce nu prea tine de Dumnezeu. Deci in consecinta, daca faci contestatie(in cazul de fata), nu prea e o activitate ce tine de ziua sabatului.

   Nu s-a pus problema niciodata ca nu se scrie nimic in ziua Sabatului. Voi ati tras concluzii gresite. E vorba ca faci un lucru ce tine de scoala(activitate laica)…

   Daca ne concentram putin, hai ca poate intelegem pana la urma fara sa tragem concluzii aiurea…

 19. Fratilor, ce va umflati asa? Omul a facut o gluma absolut decenta pe marginea unui aspect existent si atat. Retorica sa a avut o justificare care se regaseste in practica. Deci?

 20. Am o colega la facultate (din cadrul ASE) din cauza careia nu putem sa dam examene sambata. fix pe motivul asta! asa ca situatia e .. jenibila. desi in regulamentul ase nu scrie ca se planifica activitatile in functie de convingerile religioase.. Asa as fi cerut si eu o saptamana de vacanta de pastele catolic.. ca deh.. sa fim cinstiti. sau nu m-as mai fi inscris acolo..

  1. dar voi de ce nu cereti liber cand sunt sfinti, altii decat cei legali. e dreptul vostru. apoi cautati si alte religii. poate mai gasiti motive sa nu faceti ore.

 21. nu știu dacă mai e de actualitate acest site. Dar totuși vreu și eu o lămurire. Am o elevă de religia dumneavostră. E clasa a VIII-a la LPS. Sâmbăta se face pregătire pentru evaluarea elevilor la această clasă. Profesorii vin voluntar la școală (fără a fi plătiți). O fac pentru elevi, deși nu-i obligă nimeni. Eleva fiind sportivă, avem jocuri doar sâmbăta. Spune-ți și mi-e, că sunt nedumerită rău cu această religie, ce e voie și ce nu. Școala din câte știu eu e pt a te realiza în viață, pentru a câștiga ceva bani cu … care să trăiești. Cu sportul e același lucru. Joci și ești plătit pentru a trăi. Vreau să știu .. copii de această religie trebuie să-și găsească o meserie în care nu se lucrează sâmbăta? Ce facem cu cei care vor să facă sport? Competițiile sportive se țin sâmbăta și dumnica. DACĂ NU SE POATE FACE NIMIC SÂMBĂTA, PUNE-ȚI VOI NIȘTE AFIȘE, BENERE. Asta ca să știm și noi pe cine selectăm în sportul de performanță sau în alte meserii, unde se lucrează sâmbăta. VOI CHIAR NU VĂ DA-ȚI SEAMA CĂ VĂ MARGINALIZAȚI!!!!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.