Birocratia distruge Hotelul de Gheata

Group-1-DSC09134_DSC09135-2-imagesHotelul de gheață de la Bâlea Lac este unul dintre locurile care te fac mandru că ești român. O idee îndrăzneață și inedită pusă în aplicare de niște oameni curajoși și vizionari. Profitând din plin de temperaturile scăzute de pe  piscurile munților Făgăraș și de peisajul superb, Hotelul de Gheață a ajuns la a opta ”înfățișare” și nu pare să se oprească aici. Dar, pentru că întotdeanuna există un dar, se pare că mica afacere este în pericol. Despre ce e vorba veți afla de la reporterul nostru special Ghiță Giolgău:

– Bună ziua. Ne aflăm aici, la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, unde suntem martorii unui fenomen incredibil. Dacă criza financiară, vicisitudinile vremii și mentalitățile învechite ale oamenilor nu au reușit să diminueze entuziasmul oamenilor care au construit acest hotel, un  inamic necruțător apare la orizont. Statul român. Un funcționar de la Apele Române, Ion Firicel, se află aici și vrea să închidă hotelul pentru o  o factură neachitată la utilități. Pentru că Hotelul este făcut din gheață, iar gheața este făcută din apă. Și tot ce înseamnă apă trebuie plătit. Pentru cei 4000 de metri cubi de apă folosiți la construirea imobilului la care se adaugă canal 2000 de metri cubi, taxa pentru extinderea rețelei, taxa pentru întreținerea rețelei, taxa de mediu, taxa pentru apa de ploaie, taxa Meteo, taxa Radio TV, taxa pentru înfrumusețarea zonei și taxa pentru protejarea Deltei, taxa pentru protejarea bâtlanului de baltă și a alte 47 de taxe impuse de legislația în vigoare,  plus penalitățile de întârziere. Valoarea totală 155.000 de euro…

– Fix din fața locului, reporterul stirilor NEbune, al dumneavoastră, Ghiță Giolgău!

că nu mai e nimeni nebun să vină pe frigul ăsta aici…

 

 

poza e de aici

 

 

Un comentariu la „Birocratia distruge Hotelul de Gheata”

  1. ..asta ca sa nu mai pomenim de cheltuieli cu studiul geo, aut. constructie, asigurare, impozit pe ”cladire” contract ridicare resturi menajere .. drum de acces pompieri :)) :))

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.