O zi frumoasa

photo”O zi frumoasă. Afară sunt minus 10 grade, dar soarele puternic face frigul mai ușor de suportat. De fapt, foarte ușor de suportat… E una din acele zile în care te uiți la rațele care se bălăcesc pe râul înghețat și nu te scutură un fior de frig… E plăcut. Mașina stă în parcare cuminte, curată… Veselă chiar. Strada e uscată și doar zăpada adunată frumos pe margini amintește de ninsoarea abundentă din ultimele zile. Oamenii zâmbesc prietenos. Nimeni nu se grăbește… Nu claxonează nimeni.  E prima zi de muncă în anul acesta și mi-e dor de colegi, de calculatorul de la birou, de glumele șefului… Anul acest mi-am propus să nu mai intru pe facebook de la serviciu… Nu se supără nimeni dar, ma simt puțin vinovat. Colegii mei lucrează și eu pierd vremea cu niște chestii inutile… Sunt sigur că o reușesc!

Ei! S-a ieftinit motorina. E a 3-a oară în ultima lună. Și curentul am înțeles că se ieftinește… De fapt e normal. A scăzul foarte mult euro. La cum merge economia nici nu avea cum să nu scadă… Hmmm. E destul de plictisitor drumul de astazi… Parca mi-e dor sa mai vad un capac de canal sau o gropita. M-ar mai trezi… Eh… Glumesc si eu… Cine și-ar putea dori așa ceva? Asta era ca și gluma aia pe care o tot zice contabila noastră, despre clientul ăla care nu-și plătea facturile la timp. De parcă ar exista undeva asemenea clienți…

Gata am ajuns la muncă. Nu mi-a ocupat nimeni locul de parcare. Zăpada e curățată. Ce poți să-ți dorești mai mult? Abia aștept să incep munca! Zâmbesc involuntar…  E o zi frumoasă…”

textul ”o zi frumoasă” a fost înscris la Concursul Literar Zile Băimărene  la sectiunea ficțiune.

 

4 comentarii la „O zi frumoasa”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.