#hsol – locul de joacă

poza

Hai să o lămurim. S-au accidentat niște copii, care prestau activități normale pentru vârsta lor, în locuri special amenajate pentru acest gen de activități. Mai ești aici? :))

Așadar, niște copii se jucau în așa numitele locuri de joacă pentru copii (nuj de ce le zice-așa. Că îmi sună a pleonasm. Nu? Doar nu o să fie locuri de joacă pentru pensionari… nu? Pentru copii). Să le zicem ”locuri de joacă”…

Și cum se jucau ei, din motive de echipament defect s-au accidentat. Lucru regretabil, subliniez asta ca nu mi-e dor de înjurături.

Buun. S-au accidentat copii. Și părinții dau interviuri la televizor, că e de neacceptat să existe asemenea capcane mortale în locurile de joacă (pentru copii) și că primăria, primarul, consilierii, angajații, primăria locală și cei de la salubritate sunt de vină că s-a lezat pruncul. Interviurile sunt însoțite de filmări ale unor fiere strâmbe, ascuțite, ruginite, lemne putrezite, plasticuri prinse cu nituri uzate moral și alte asemenea atrocități. Instrumentele mutilării și adevărate bombe în stare latentă. Așa a zis la televizor, sper că ți-ai dat seama că nu-s cuvintele mele. Nu-i de unde…

Și ca să rezumăm.

Io cred că vina pentru accidentarea un copil e doar a părintelui. Atât. E de datoria lui să verifice mizeria aia de instalație ca să fie sigur că pruncul lui nu se rănește. Da, găsește ceva ce nu e în regulă, își duce copilul în altă parte și trimite o sesizare la primărie, sau la organele competente.

Mi se pare nițel dubios să îți lași copilul să se dea pe caruselul morții, plin de fiare contorsionate și pline de rugină și dacă cumva se întâmplă ceva e primarul de vină. Nu prietene! E fix vina ta!

Da, înțeleg și las o portiță pentru accidente. Există situații pe care nimeni nu le poate prevedea. Dar dacă vezi că mizeriei ăleia îi lipsete un scaun și are un fier ascuțit care se învârte ca un nebun, ia-ți copilul și du-l în altă parte.

Și pentru că nu vreau scandal, spune-mi te rog, dacă te duci cu copilul în pădure și copilul cade dintr-un copac, cine e de vină?

6 comentarii la „#hsol – locul de joacă”

  1. Padurea are copaci si nu ii crescuta de om ii ceva salbatic.In parc oameni din primarie amenajeaza locuri de joaca din bani platitorilor de taxe cumparate la suprapret si bani indositi in buritile hienelor da na o alta poveste. aici .Mie mi se pare absurd sa zici ca a fost vina parintelui , bine nu lasi copilul sa se joace da ce faci cand o mare majoritate din parcuri sunt la fel.Nu mai duci copilul sa se joace afara ? Trebuie si alea intretinute bine ne meritam soarta ca natie caci distrugem tot ce se face in general si oameni nu au grija de lucruri si le distrug insa nu e o scuza ca oameni de la primarie intretinere etc.care si asa o freaca la greu ar fi putut sa mearga sa stranga un surub sa vopseasca o teava de aia ruginita nu ti se pare normal in special cand vine sezonul de vara si copii se aduna in parcuri. Sa zicem ca vina e a parintelui de ce se cumpara lucruri la suprapret si de proasta calitate?Tot parintele e devina ?

    1. Vina e colectivă, o dată că am ajuns o nație pe care o doare în c*r de orice se întâmplă în jur, apoi că părinții ne-educați lasă și chiar îndeamnă copiii la distrugere, ori sunt un exemplu în acest sens, fiindcă vor să facă rău ori pur și simplu că îs extrem de proști, apoi că nimeni nu sesizează nicăieri dacă e o problemă, iar atunci când o fac, nici măcar nu știu scrie bine ce vor să reclame, cu porniri tâmpe și înjurii, gen m*ie pesede, Pe de altă parte mulți părinți sunt cu copiii (cu trei de i, aviz Gavril si gaben.ro) stau cu ei ca niște statui cu telefonul în mână uitând că au venit cu copilașii în parc. Avem o societate de zombificați care din păcate iți propune în viață un singur scop și anume să acuze pe oricine, fără să depună cel mai mic efort intelectual. Desigur, orice se întâmplă în românica, este din vina primarului și a lui m*ie pesede și m*uie dracnea, ori danciloasa.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.