Coca cola despre responsabilitatea sociala?

S-a dat cep la Next – Big – Vlogger 2 pe net.

Nu știi ce-i NBV? Stai chill, multă lume de vârsta ta nu știe. Și daca nu știi e pentru că oamenii și-au făcut ”bine” treaba. :))

Pe scurt, e vorba de niște vloggeri care fac niște echipe, care fac niște clipuri răspunzând la niște provocări și care la sfârșit desemnează un mare vlogger care o să rupă la anu. ”Să rupă” e o metaforă, sper că înțelegeți ironia, că nici celălalt NBV de anu trecut n-a prea rupt. Dacă aveți timp/chef să o căutați există google. Da, e o ea. Ultimul clip e interesant. e despre ciclu. Și cum se manifestă el la domnișoara respectivă. Și in care ea are impresia ca noi, barbatii o sa-i multumim pentru ca ne-a deschis ochii…

Dar trec peste moment, că nu vreau să ziceți că-s hater. Pur și simplu nu-s.

Revenind NBV2. Așa.

buun.

Unul dintre cetățenii care prestează și care îți promite că îți va dezvălui secretele succesului lui e Ilie Bivol. Sau vlog, nu știu exact care e numele din buletin.

N-am nimic personal cu cetățeanul, nu îi urmăresc activitatea. Simțeam nevoia să îți spun asta.

Știu povestea acestui băiat care a făcut acum câțiva ani o strângere de fonduri pentru niște copii, din care au lipsit niște bani, fix în perioada în care și-a luat o mașină. Apoi a strâns bani împreună cu o firmă care făceau skate-uri ca să facă o pistă de, normal, skating, care s-a făcut mult mai târziu și din semnalele pe care le am eu din banii municipalității. Acuzat că a umblat la bani, cetățeanul face o criză și își șterge toate clipurile de pe youtube, nu și contul, care era infinit mai ușor de șters. Nfine. Amenință cu sinuciderea, chestie care bănuiesc că-ți dai seama că nu s-a întâmplat… Nu?

Perioada coincide fix cu momentul în care omul nostru își face o casă, care arde în Ianuarie. Urmează o serie de clipuri lacrimogene cu părinți îndurerați și un Ilie care filma și își făcea selfiuri cu casa arzând.

Omul își deschide un cont ca să strângă bani și să-și refacă casa, cont în care se strâng niște bani și buba se sparge după ce la ProTv Moldova apare un reportaj cu pompierii care au fost la incendiu și care au declarat că nu a ars nici o casă, s-au afumat doar niște chestii. Nfine. Tomate-Roșii… Ceva…

Alte crize, că donează banii, că-i dă înapoi, că ceva. Vreo 6-8.000 de euro. Nu mai știm nimic de ei.

Și…

De câteva săptâmâni circulă niște clipuri în care un băiat (max – maxy, ceva nu-s sigur) povestește cum i-a dat lui Ilie mână de aur 2000 de euro împrumut și nu i-a mai primit (integral) înapoi. Mno. Chestii care se întâmplă.

Dar nimic din toate astea nu m-ar fi deranjat și nu mă deranjează. Că nu mă privește pe mine ce face Ilie – vloggerul bivol. Adică am alte chestii mai importante de făcut. De exemplu să mă joc solitaire…

Daaar ar fi o mică excepție… Mică, mică…

Acum un an, acest băiat a făcut o serie de clipuri în care își îndemna abonații/urmăritorii să îi trimită sume cuprinse între 50 și 200 de euro pentru a se înscrie într-un grup de trading de pe Forex. Chestia de căcat e că peste 2000 dintre ei au urmat sfaturile marelui youtuber și i-au trimis bani. Eh. Partea nasoală e că majoritatea (dacă nu toți) sunt MINORI.

Minori care au furat bani, în mai multe rânduri de la părinți. Banii nu erau pentru tranzacții cum ați crede. Banii erau pentru SEMNALE. Cei care nu faceți trading ar trebui să știți că ”semnalele” sunt niște informații pe care traderii de succes le transmit cetățenilor dintr-un grup în momentele în care trebuie să cumpere sau să vândă monede. Ați înțeles? 50 de euro ca să faci parte dintr-un grup de investitori, care la ”semnalul” unui meseriaș cumpără sau vând chestii. Grupul de investitori are media de vârsta 12-16 ani. Eh? Vârstă la care orice afiliere sau  participare la la acțiuni de trading este profund ilegală.

Mie asa mi se pare ca povestea asta are un iz de penal, pentru că la un moment dat buba o să se spargă. De umflat se umflă în fiecare zi, da știți vorba aia din bătrâni cu ”limita elasticității”. Și o să se ajungă la pușcării.

Buun,  io, un cetățean din Baia Mare care n-am nici o urmă de legătură cu online-ul știu de mizeria asta. Adică văd zilnic clipuri și postări ale cetățenilor care au fost înșelați. De aia m-am mirat că o agenție care manageriază un cont coca cola, un cont care se zvonește că ar cheltui juma de milion de euro la câte un NBV, nu știe de mizeriile astea.

Așa că am pus și eu niște întrebări în piață. De exemplu: cam cum ar trebui abordata problema asta? Că-s niște minori acolo și niște chestii ilegale.

Și mi s-a răspuns că de obicei agențiile știu, da în cazul în care influencerul e influencer adevărat își asumă și niște chestii nașpa.

De aia am scris acest articol. Vă jur că îmi era o lene… Dar dacă cetățenii își asumă… să-și asume. Zic…

Și toate astea pentru că cifre. Cifre nu rezultate. Nu verticalitate, onestitate sau responsabilitate. Cifre.

P.S. A mai avut o tentativa, cu altă schemă, a scris Zoso la momentul ăla. Doar că pentru dropshiping publicul e major…

 

 

15 comentarii la „Coca cola despre responsabilitatea sociala?”

  1. Pingback: Responsabilitatea sociala a companiilor, astazi, Coca Cola | Blog Mania

  2. Pingback: Știrile zilei - 17 septembrie 2018 ⋆ zoso blog

  3. Mno’ trei idei pe subiect:
    1. Cât timp nu face nimeni o plângere penală degeaba scriem noi pe bloguri, Facebook etc. Și chiar dacă se face o plângere dinasta, cât timp nu sunt mai mulți care să susțină tot degeaba e. Niște capturi de ecran n-au valoare în fața instanței de judecată. Orice avocat bun poate să le demonteze ca fiind trucate. E musai și de dovezi, martori și mai multe victime. Toate dacă se poate.
    2. Faza asta cu Coca-Cola e ca aia cu brandurile și Antena 3. Brandurile plătesc niște agenții ca să aducă rezultate, nu fac investigații criminale. Ce fac agențiile e altă poveste. Oricum dacă e să discutăm de agenții într-un mod mai amplu, zic că pe lângă Antena 3 și Ilie Bivol ăsta să punem la socoteala și faptul că unele plătesc diverși bloggeri și influenceri dinăștia să scrie de rău de concurența brandului/brandurilor pe care agenția respectivă le are în portofoliu.
    3. Ilie ăsta a ajuns la concluzia că musai să mănânce și gura lui o pită că doar n-o face foame pe 30 de clickuri de Adsense așa că s-a apucat să facă ce știe el mai bine. Ăsta nu e vlogger, ci e smecherul ăla care în pauze le ciordea sendvișurile colegilor și le cerea taxe de protecție. E un individ născut ca să facă astfel de chestii. Nu vorbim de o rătăcire de moment.

    1. 1. de acord. dar tu ca brand tre sa ai grija cu cine te asociezi. nu am vazut reclame la coca cola cu bercea mondialul. si ala are treafic si nu are nici o condamnare. (cred)
      2. cine pe cine plateste, pe mine ma lasa rece. eu simt ca trebuie sa iau atitudine cand un baiat care profita de niste minori este ridicat la exemplu national.
      3. io-s de acord sa manance omul. stiu cum e si au am muncit in industria asta. dar asta nu insemna ca trebuie sa pui niste minori sa fure bani de la parinti.

  4. Eu beau Pepsi de azi inainte, renunt la coca-cola. Am impresia ca incearca sa ma faca sa le trimit 50 de euro ca sa-mi spuna cand mi-e sete si ca pot desface sticla. No txs!

  5. Pingback: Boicotam Coca Cola?

  6. Pingback: Când se va sparge bula cu influenceri

  7. Cineva care face de 5 ani recenzii în nișa asta și are conținut strict despre domeniul alimentar nu e băgat în seamă de ei și-n reclame (recte eu). Probabil nu-s relevant?! Asta e trist, iar ei, cei care au cifre și fac despre nimic sunt acolo. Trăiască WeGlobal! PS: Ilie e la WeGlobal Records, Ionuț Rusu la fel, BRomania cumva șeful lor. Laura Giurcanu era tot pe acolo și iubitul ei are lesquad (parcă). Cine mai rămâne? Cred că nimeni. DDH e cu agenția lui, ane marie cu ideea furată de la mine: nu știu pe unde e afiliată, iar Noaptea Târziu cam sunt independenți. Deci, 3-4 la global records.

    Încă ceva, văd că cei care sunt la global records fac cele mai mari măgării. Și aia cu LikeOne bănuiesc că e o făcătură/înscenare marca global records.

      1. Costin, dacă apeși pe nume vezi cine sunt și mă vezi pe facebook, pe youtube așa. Pe blog sunt dintre – noutati . blogspot . com

  8. Pingback: Câteva articole interesante de citit astăzi – 23 septembrie 2018 – nwradu blog

  9. Pingback: Ce se mai întâmplă în România 18 - 30 - Economie 101

  10. Pingback: Mai mult decât un sclav al imaginii – Open the Words

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.