profund religioasă…

Am lucrat astăzi. Toată ziua. Vreo 16 ore. Și ieri am lucram la fel. Da. Duminică și de Rusalii. Că avem de plătit taxe la stat… Nfine, nu despre asta era vorba.

Mi s-a stricat routerul. Astăzi. De Rusalii, cam pe la amiază, așa, când ies oamenii de la biserică.

Deși nu-s un băiat religios, ba dimpotrivă, știi, în momentul în care vezi că s-a stricat utilajul, îți pui o întrebare… :))

Așa. S-a stricat măgăoaia. Ce să și faci? Am scos sculele și m-am apucat metodic de verificări. Și metodologia asta m-a costat vreo 3 ore de șezut în 4 labe lângă instalație.

După ce m-or trecut toate nădușeșile, junghiurile, cârceii și nervii am dat de bai.

Un firisor, firuleț nu fusese strâns corespunzător în mufa mamă care-l găzduia. Și-n timp, din cauza contactului imperfect s-a încălzit, a oxidat și a cedat. Fizic.

Așa.

Vin și te întreb, la ora asta, că io lucrez și acuma:

M-a pedepsit Dumnezeu pentru că am lucrat în sfânta sărbătoare?

Și dacă m-a pedepsit, a făcut-o împiedicându-l pe cetățeanul chinez care a asamblat hardughia să nu strângă un fir, acum 5 ani? Adică El știa că eu o să lucrez astăzi? Că mi se pare o dovadă de cruzime incredibilă să pună El guvernul ăsta și pe viorica să conducă țara, să ne meargă la toți rău, eu să fiu nevoit să lucrez astăzi și să mi se strice scula? E un pic exagerat, nu-i așa?

Să vă pedepsească pe toți ca să mă întorc eu spre Credință? Nu e un pic… aiurea?

Așa. Și cum de l-a convins pe cetățeanul chinez să nu strângă firul ăla? Că sigur era de altă religie… Sau poate are o înțelegere cu Budha și fac schimb de favoruri… Gen ăla nu strânge un fir și un ortodox salvează un câine ca să rămână un chinez, păcătos, flămând? Așa funcționează?

Și mai am una: Dacă a făcut asta acum 5 ani, de ce nu mi-a apărut în vis? Așa, călare p o rază de lumină și cu o voce dumnezeiască, profundă să-mi zică: la pinul 3, pe controlerul axei X, al doilea fir, plusul, nu e strâns bine și face flamă! Bam! mă duceam și verificam și deveneam instantaneu un om religios! Exact ca si ceilalți cetățeni care au mai auzit voci în vis… Nu?

Sau… poate vă iubește atât de mult și a vrut să mă facă să scriu pe blog?????

 

 

9 comentarii la „profund religioasă…”

  1. Cred, cu tot respectul pentru tine, că pe Dumnezeu îl doare la blană de că ai muncit tu duminică.
    În schimb nu aș băga mâna în foc că nu e de la mine când mi-ai șters comentariile…

  2. E muuul mai simplu… N-a aranjat nimeni cu chinezul acu 5 ani, cu Budha etc… Nope… Firul ala se strica oricum… dar pentru ca te-a mancat in cur sa lucrezi azi, s-a stricat azi. Daca lucrai a doua zi – se strica a doua zi si nu-ti mai faceai atatea complexe. 🙂

    1. am un cnc router. zund faca cuttere sau routere pentru materiale subtiri. io am un motor de 7,5KW pe masina si tai pal, alame, chestii grele…

  3. câte ni se întâmplă în fiecare zi și nu dăm vina pe nimic, iar dacă întâmplarea pică într-o zi cu semnificație îi dăm o semnificație de ne semnificăm 3 ore lângă instalație

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.