Poate mă lămuriți și pe mine

 

 

Io nu înțeleg Social Media. Deloc. Sau, ca să nu fiu absurd, să zic că în proporție de 23 % înțeleg chestii. Cam atât.

În ceea ce mă privește aplic de cele mai multe ori regula ”bunului simț”. Adică nu fac nimic din ce nu mi-ar plăcea mie. Și pentru restul de 76% nu fac eforturi să înțeleg. Da, lipsește 1% da ală e procentul pe care îl blochez din start. Știi, psd, concursuri, dobitoci, conspirații. gen.

bun. Ce nu înțeleg deloc, dar deloc, nene,  e nevoia unor instituții de a se face plăcute în mediul ăsta.

De exemplu SRI. E nevoie de o pagină a acestui serviciu? Care nu ne poate spune ce face, de ce face și când face. Dar ne arată că există. Și mai ales face glume cum ne urmărește pe net. Nu-s paranoic, ba dimpotrivă, fac parte dintre cei care nu au nici o problemă pe nișa asta. Vrei să mă urmărești, ești invitatul meu. Mi se rupe. Jur. Adică nu fac nimic ieșit  din comun. Sau peste medie :))) dadacă tot o faci, taci din gură… Fă-ți treaba pentru care ești plătit. Fii profesionist.

Da, glumițele aste gen ”stai prea mult pe telefon” sau ”iar ești singur de Dragobete” mie mi se par nițel penibiluțe și mai ales departe de ideea de glumă. zic…. Mi se par libidinoase, gen…

Așa.

Campionii absoluți la mizeria asta sunt cetățenii de la Jadarmeria Română. Instituție, despre care io, personal nu am o părere foarte bună. Vorbesc strict de instituție, nu săriți și nu vă umflați. Cunosc o groază de cetățeni (jandarmi) și 90% din ei sunt niște băieți fani. Restul sunt niște dezaxați cărora le face plăcere să bată oameni și care au impresia că merită un tratament special pentru că ei sunt ”organul”. Mno…

Așa. deci pagina de facebook a jandarmeriei române. Glumițe, poze, snoave, chestii.

Ieri au dat-o și mai rău de gard, pentru că nu-i oprește nimeni. Nu are nimeni tupeul să le spună să-și vadă de bătut demonstranți pașnici, amendat surdomuți că strigă slogane anti psd și de ridicat băbuțe care vând pătrunjel.

Așa. Ieri au făcut un clip cum aduc ei cireșe dintr-o piață.

Au filmat un clip în care 4 cetățeni, înarmați cu puști și pistoale, repet cu armament de război, se duc intr-o piață și ridică o cutie în care sunt 2 cireșe și o duc șefului lor. Jandarmii prestează foarte natural, se vede că fac des piața pentru șef. Nu glumesc. Cunoscând modul în care e organizată instituția, sunt sigur că șeful lor îi pune și la munci de genul ăsta… Aveți clipul mai sus.

Așa. Momentul final, în care voi mă lămuriți despre ce vorbim aici:

Cine plătește pentru resursele folosite ca să facem glumițe,

de ce facem glumițe și

de ce nu folosim timpul și resursele astea ca să îmbunătățim relația cu cetățenii?

Gen să nu mai intimidăm membrii USR care strâng semnături…

12 comentarii la „Poate mă lămuriți și pe mine”

  1. serif au salarii imense si se pensioneaza la 45 de ani. nici gand… cat despre sie… nu am un raspus, decat ca au vrut sa nu ramana pe dinafara

   1. Adica fiul iese la pensie înaintea lui ta-su, si cu pensie mai mare. Pai ce voi credeți ca e asa ușor sa bați manifestanți? In mintea cuiva este echivalentul celor din armata care merg in Afganistan, si mai omoară ceva pe acolo, sau mai mor ei.

 1. Bai, aveti ceva cu cuvantul asta, “awarness”. Il vad peste tot scris asa. Corect este “awareness”. Daca tot ii dati inainte cu “englezismele” macar scrieti cuvintele corect.

   1. Pe firefox , ultima versiune ,nu se vede Serif, poate e o chestie care trebuie setata. Vezi si tu :).

   2. Merci Tati, vazusi :). In alta ordine de idei, fa si tu o retrospectiva dupa luna de salata sa ne zici si noua, sau sa ne arati mai bine 😀
    cum a fost.

 2. Pe firefox ultima versiune nu se vede video-ul. cu sau fara ublock, irelevant. video-ul in sine mi se pare irelevant, dar am zis sa ma bag si eu in seama.
  Ca si chestie: aia fac pentru ca pot si pentru ca nimeni nu are ce sa le faca lor… cum nimeni nu prea are ce sa le faca multor altora … alta discutie, prea lunga. Si-or fi terminat treaba si se plictiseau … gen: ce plm mai facem azi, ca am cam terminat treaba … hai facem un film? hai !!!

 3. Imi imaginez că în mare parte a timpului jandarmii nu prea au ce face la muncă. Nu mă pricep, dar ce pot să facă ei într-o zi normală cum sunt marea majoritate a zilelor: fara demonstrații, fără inundații, fără băbuțe care vând pătrunjel și așa mai departe. Ok, se antrenează, bun. Cât? 1-2-3 ore pe zi? Și apoi? Ce să facă? Glumițe pe FB!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.