Nelămurirea cu târgurile de crăciun…

Poate mă lămurești și pe mine… că io nu mă pricep la interpretarea comportamentului uman.

bine… am crescut la țară și majoritatea vacanțelor le-am petrecut pe munte. În sălbăticie.

Sau in Moldova…

mno.

Vorbesc de cetățenii care în ultimul an o înjură pe Firea și partidul din care dânsa face parte, zilnic.

(o înjură zilnic, nu face femeia parte din partid… zilnic)

Pe lângă asta mai și ies în stradă.  Cu pancarde, insigne, stickere, folii colorate și telefoane mobile cu lanternă. Gen #rezist.

Și care acum, aceeași cetățeni, ca să evităm orice  ambiguități, nu mai prididesc în a-și da check-in-uri și de a se selfie-ui prin toate mizeriile de târguri de crăciun organizate de madam Firea și partidul adiacent.

Cum e asta?! Adică protestezi, da dacă e Crăciun, o lași mai moale cu indignarea, că doar meriți și tu o pauză? Sau?

Când toți știm că târgurile acestea sunt doar o formă de sifonare a banilor de la buget. Și că e aberant să dai milioane de euro pe concerte și decorațiuni insipide, în condițiile în care doctorii nu au mânuși în spitale. E aberant.

Doar mie mi se pare că e puțin ”nesportiv” să validezi cu prezența ta mizeriile astea publice?

Eu de exemplu nu am fost la nici un concert, patinaj artistic, vin fiert, cozonac cu mac, mic sau kurtoș kalacs (cozonac secuiesc mai exact, că la noi primarul nu-i lasă să afișeze denumirea în maghiară) din minunata urbe în care viețuiesc. Pur și simplu am refuzat să mă duc. Mi se par bani aruncați/furați. Poate și pentru că am luat niște țepe de la aceeași primărie… În fine… Dar mă gândesc că nu e normal să mă duc acolo și să mă distrez. Da, dacă te întrebi, eu mă distrez oriunde…

Așa că  întreb: de ce se duc cetățenii la parangheliile de gen?

.

P.S. pentru că vreau să înțelegeți cum funcționez eu ca organism, am hotărât să nu mai ascult Radio Europa Fm din ziua în care Gașca Zurli anunța cu surle și trâmbițe că o să facă show la târgul cu care madam Firea încerca să acopere piața Victoriei. Mi s-a părut de căcăt să ascult un post de radio care critică guvernul, dar plătește niște artiști care nu au coloană verticală și care-și vând sufletul pentru 30 de arginți.

asta așa, ca să definim niște termeni…

4 comentarii la „Nelămurirea cu târgurile de crăciun…”

  1. Era unul… Lăpușneanu sau ceva de genul cu un citat celebru. Între timp sunt alții mai contemporani care zic: dacă prostii ar zbura ar fi întuneric. De aici încolo e fantezie.

  2. Daca am mers la targul de craciun, ii pacat mare?:)) Bine, am fost in Cluj si aveau vin tare bun. Am trecut intr-o seara prin centrul vechi din Baia si aproape toate tarabele/casutele vindeau sepci cu ciucur. Asadar, dupa ce am facut aceste dezvaluiri bomba, doresc sa va urez un an nou mai bun !!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.