Dacă îngheață planeta, pe cine o să chemi? Pe cine?!

Eu stau la țară. Adică stau într-un sat. Chiar și cei care stau în Baia Mare zic despre mine că stau la țară. Nu e ca și cum ar fi ceva rău. Practic io-s țăran la puterea a doua. Pe mine mă fac ”țăran” chiar și cei din Baia MAre, care se știe, sunt făcuți ”țărani” de către cetățenii din orașele mari. Gen București.  Oare, dacă sunt de două ori țăran ar fi vreo posibilitate să fiu domn. Să fie ca în cazul negărilor? Adică dacă zici de două ori ”nu” e de fapt da? S-ar putea să fiu mai domn decât știu eu? Nu cred… Nfine. Nu mă afectează…

La noi la țară, aicișa, se bagă canalizarea. Acum, după ce a dat ninsoarea. Nu s-a putut face cât a fost cald. Că de ce am lucra și noi când e cald și bine ca niște cetățeni normali la căpuț? De ce?!

Practic avem 3 escavatoare și vreo 45 de cetățeni care vin, pleacă, sparg, astupă, trag țevi, le scot, le lipesc, mută pământ , fac chestii. De exemplu: blochează drumul. Care e un fel de centură a orașului, care a fost bolnavă când a fost mică. Și a rămas urâtă, strâmtă și strâmbă. În plus, pe lângă cetățenii și utilajele care o populează, acum e plină de apă, gheață și straturi de pământ cleios. Adică un mediu propice pentru accidente.

Buun. Nu despre asta voiam să-ți vorbesc. Voiam să-ți zic, că toate astea au și un avantaj. Dacă planeta este, vreodată, Doamne Ferește, acoperită de frigul cosmic, noi, românii suntem singura salvare. Că noi lucrăm numa  pe frig, ploaie, ninsoare, zloată  și alte averse.

Sunt sigur  că totul face parte dintr-un plan, pus la cale de autorități, ca să-i obișnuiască pe cetățenii care prestează lucrări la stat, cu greul. Să-i călească, cum ar veni.

Știi, ca în Armaghedon, când, pentru a salva planeta au adus cei mai duri/nebuni muncitori de pe planetă.

Așa e și la noi. Dacă planeta o să aibă nevoie de infrastructură în condiții vitrege, suntem cei mai potriviți. Bine, lucrăm de 14 ori mai scump, dar forțele de elită nu se țin cu bani de semințe.

Chiar ți-am explicat de ce, la noi, lucrările la stat se fac doar iarna și de ce costă atât de mult.

Dacă știi alt motiv (posibilitatea, gândesc, e infimă…) te rog lasă-mi un comentariu. Sau ceva…

P.S. după ce termină băieții ăștia lucrarea or să fie cu 900 de buzi mai puțin în fundul curții… Practic ne îndreptăm spre lumină. Sunt conștient că asta nu are nici o legătură cu articolul de mai sus, dar aveam nevoie și de o chestie pozitivă…

 

 

3 comentarii la „Dacă îngheață planeta, pe cine o să chemi? Pe cine?!”

  1. Gresit asta cu buzile, si te asigur ca sunt extrem de multe sate cu canalizare si gaz si apa, pe care au cerut-o ca sa fie in randul lumii, insa dupa ce sa-u b[gat nu s-au racordat oamenii, ca e pe bani. In rest de bine, si de rau la nimeni.

    1. Stai cuminte acolo unde esti vrei sa imi zici ca lelea Ioana batrana si cu copii plecați afară din țară cu bani ea vrea sa meargă la wc afară pe -20 de grade celsius? Să fim seriosi cu asta este da nu vrea lumea

      1. Iote că mamaia mea nu vrea. A băgat canalizare dar nu a făcut WC. Zice că nu e frumos să faci treaba mare în casă.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.