Sindromul Baia Mare

Ai auzit, presupun, de sindromul Stochkolm. Nu pierdem vremea.

Dacă aveai impresia că cetățenii din Suedia sunt nițel săriți de pe fix, aveai dreptate. Sunt lejer deranjați. Bine nu toți…  ăia care au fost sechestrați în banca respectivă…

Dar ca să ajungem la concluziile pe care îmi doresc să le punctăm astăzi, vreau să-ți prezint astăzi un exemplu unic în analele psihoanalizei. Practic analizăm comportamentul cretinilor în natură. Sau în oraș ca să fiu mai exact…

Să vă descriu mecanismul:

 

primarul fura banii primăriei. Și cu o parte (o mică parte din ei) susținea echipele de handbal.

Repet. Din bani furați din bugetul orașului, bani cu care se puteau face chestii pentru urbe.

Echipele respective, cu banii (repet furați) au făcut transferuri pe bani mulți. Și au început să câștige meciuri. Cumva logic.

Ei, acum apar în scenă suporterii. Care nu veneau când echipa juca modest. Vin acum după ce echipa câștigă meciuri la greu. Din nou simt nevoia să explic: câștigă meciuri pentru că are cele mai bune jucătoare din țară.  Și se bate cu alte echipe ale căror susținători nu fură milioane de euro din bani publici.

Deci win pe toată linia. Echipa victorioasă. Primaru cu bani în buzunar. Suporterii pe culmile extazului.

Repet. Cu bani furați.

Vine DNA-ul. Oprește furtul de bani. Echipa rămâne fără cașcaval și declinul începe. Jucătoarele pleacă care încotro, nu se mai plătesc furnizori, sericii, hoteluri, echipamente. Toată lumea dă țepe.

Echipa merge prost. Se desființează. Pentru că nu mai aveau bani (furați, repet)

Cetățenii sunt indignați: să moară primarul că și-a bătut joc de echipă, că nu a mai dat bani pentru echipă, ca nu a susținut sportul băimărean. Că mândria locală, că tradiția moroșenească, că blazonul băimărean, că culmile sportive.

CĂCAT!!! O mizerie încropită cu bani furați!!!

Dacă nu ați  înțeles din rândurile de mai sus, suporterii îi doresc moartea primarului, pentru că nu a finanțat în continuare (din alți bani, furați, bănuiesc) jucăria care le oferea lor o ocupație în fiecare duminică.

statistic 99 % din suporterii (mai vechi sau mai noi) ai echipelor mai sus menționate, doresc (repet) moartea violentă a primarului și introducerea anumitor chestii, organice sau nu în orificii aparținând mamei acestuia.

Ai înțeles?

Bun, că nu era greu. Acuma vine Sindromul Cretinului de Baia Mare!

Marea majoritate a suporterilor mai sus prezentați, l-ar vota din nou pentru funcția de primar pe băiatul ăsta care a furat tot ce s-a putut. Înțelegeți?! L-ar vota din nou! Pentru că le-a promis că dacă ajunge din nou primar, reface echipa…

Țâmpiții l-ar vota din nou…

nu avem, fraților, nici o șansă. nici una.

ever pe planetă!

 

 

4 comentarii la „Sindromul Baia Mare”

  1. Am fost la cate un meci de la HCM si Minaur in recent incheiata „Epoca de Aur”. Dar suficient cat sa-mi dau seama ca iubitorii de handbal de altadata s-au pierdut printre „marii cunoscatori de handbal”.

    Eu tot spun de ceva vreme ca implicarea poliica in sport nu aduce nimic bun…

  2. Vorbesti total in afara fenomenului. Schimbi ordinea evenimentelor cum ai tu chef si jignesti nenumarati suporteri, indiferent de optiunea lor politica, vehiculand cifre rasarite probabil langa o botelie de etil. Toate ca sa iti iasa un articolas cu niste like-uri si putintel trafic. Pe alocuri ai dreptate. Mai putin cand vorbesti despre suporteri. Cu cati dintre ei ai vorbit personal? Sau ai tras concluzia cu 99% citind selectiv cateva comentarii pe facebook?

    1. serif. tu nu esti suparat ca a furat din banii nostri. tu esti suparat ca nu mai ai jucarie, si nu mai ai cu ce sa te mandresti. cel putin asta inteleg eu. su, nu , nu am baut nimic inca. sunt la munca…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.