Vă rog sa ma ajutați: caut băieții care au plâns, jigniți de vorbele lui Chirilă

pe scurt:

Tudor Chirilă  în timpul unui concert în Baia Mare zicea că nu înțelege cum, în ținutul bisericilor de lemn e posibil să se construiască o catedrală grotească.

Buzdugan și Morar au urcat pe scenă, mai apoi, și l-au făcut de rahat, incitând publicul să-l huiduie și făcându-l anticreștin.

Am înțeles că problema a rămas nerezolvată, până mai ieri când Tudor i-a amintit lui Morar de întreaga poveste.

Morar, a scremut un răspuns care nu are nici o noimă și e plin de platitudini. Am lăsat un link mai jos.

Dar ce mi-a atras atenția cel mai mult a fost fraza următoare:

 

 

 

8. Vrei sa știi la comanda cui noi, Buzdu si Morar, am spus ca prin judecata ta pripita ai jignit un oraș? Imediat după ce ai numit catedrala o „construcție grotescă” ( nici acum nu imi dau seama cum poti spune asta despre ceva aflat in plin proces de construcție), a venit lângă mine o gasca de băieți. Plângeau. „Domnule Morar, facem parte din cor. Suntem elevi. Am venit la concert pentru ca iubim muzica lui Tudor Chirila. Dar ne-am simțit jigniți. Nu a intrat niciodată in catedrala, nu ne-a auzit niciodată cântând. Nu e drept sa ne facă asta. Noi venim la cor fără niciun interes, doar pentru ca asta ne place sa facem. Nu exista bucurie mai mare decât sa vezi mii credincioși duminica in biserica, iar cântările noastre sa ii emoționeze. Cu ce i-am greșit, domnule Morar?! Cu ce l-am deranjat?!”.

ok. E ca o compunere din aia din clasa a VIII-a cu tema ”de ce o iubesc eu pe mama” sau ”cât e de frumos orașul nostru”. așa puerilo-cretină…

dar pentru că sunt puțin nedumerit, fac și eu un mic apel. Aș dori să-i cunosc și eu pe băieții ăia care au plâns și s-au dus, jigniți să se roage de Morar să-i răzbune. Chiar mi-aș dori să-i cunosc.

Așa că fac un apel, la comunitatea băimăreană, dacă știți, vă rog, băieți care cântă în acel cor, aș dori să-i cunosc. Poate aflăm cine sunt băieții aceia sensibili la critici privind arhitectura catedralei…  Vreau să cunosc grupul de băieți care plâng când cineva spune că biserica lor e urâtă. Vreau, din tot sufletul să-i cunosc.

Așa că, Tudore și Mihai. Nu mai vă certaț! Cum dau de băieții din cor, vă scriu și vă spun eu cine a avut dreptate!

aveți aici întreg răspunsul/compunere științifico-fantastic al lui Morar…

o să revin…

 

 

4 comentarii la „Vă rog sa ma ajutați: caut băieții care au plâns, jigniți de vorbele lui Chirilă”

  1. 1. Gaben, se zice „Numai vă drogaț.”. Te rog scrie corect!
    2. Dacă băieții ăia chiar există (99% sunt sigur că nu), atunci mai bine au ei un loc unde să cânte și mii de credincioși care sunt 70+ și vin să bârfească în biserică, decât să salvezi CU ADEVĂRAT niște vieți, să tratezi diferite boli sau să dezvolți puțin o țară (gen, în infrastructură (paranteză în paranteză: imaginați-vă cum am merge pe Valea Oltului dacă am investi banii de construire a catedralei.(a treia paranteză: asta se aplică pentru orice drum aglomerat la care ar investiți niște bani)))

  2. Din surse sigure, contractul incheiat de primarie cu trustul din care si cele doua personaje fac parte, pentru promovarea si difuzarea concertelor de la Sarbatoarea Castanelor (devenit Festival), a fost unul cat se poate de generos. Daca luam in calcul si onorariul celor doua „vedete” pentru prezentare… raspunsul vine singur la intrebarea de ce au procedat asa pe scena dupa „discursul” lui Chirila despre catedrala…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.