Justitia e oarba rau în Romania

Un băiat (Erli Zsolt)  escrochează de ani buni persoane și firme din Baia Mare. A început cu 50 de lei de benzină în schimbul cărora a lăsat, definitiv, un permis și a ajuns la un tun de 90.000 de lei (nouă sute de milioane vechi) la o firmă din minunata urbe.

Ba acum câțiva ani a luat de la primarul din Rădăuți douăjdemii de euro ca să-i aducă pe Boney M să cânte la ceva sărbătoare populară. Nu tre să vă mai spun că nu a mai ajuns nimeni să cânte. Sau trebe?

Nu am înțeles ce face cu banii. E rupt în cur mai mereu și are mașini care nu trec cu tot cu RCA-ul pe un an de 500 de euro.

Poate avea omul un plan pe termen lung, nu știu…

Well, acum o vreme, cetățenii, disperați, s-au unit și l-au dat în judecată. Vreo 20 de firme, dar din câte știu eu, numărul celor înșelați e mult mai mare. Doar că nu mai merita efortul, în condițiile în care nu se mai poate recupera nimic…

Deci: proces, circ, tribunal, sentință: 6 ani cu executare!

Corect. Prea puțin, dacă mă întrebați pe mine…

Face omul recurs. Că așa era de așteptat. La Cluj.

Ce credeți că se întâmplă? Hai! Vă rog! Opriți-vă o secundă si gândiți-vă!

Tribunalul de la Cluj îl iartă și îi comută pedeapsa din 6 ani de pușcărie în 4 ani cu suspendare!

CUM AȘA?!

Ticălosul a prezentat la proces o serie de chitanțe FALSE cu care pretindea că a plătit toate datoriile firmelor păgubite.

Ați înțeles? A falsificat niște acte și a scăpat!

Sentința e definitivă. Eventual ar mai putea fi acuzat de fals și uz de fals. Eventual…

da.

să avem încredere în justiție.

să avem încredere în justiție

să avem încredere în justiție

să avem încredere în justiție

să avem încredere în justiție

 

 

12 comentarii la „Justitia e oarba rau în Romania”

 1. Nu stiam ca asa cunoscut a devenit acest Shrek :)) Candva am lucrat la una din firmele lui, mai mult moca ce-i drept. Din toata povestea m-am ales cu o carte pe care distrusul domn a publicat-o :)) Ceva legat de cultura hip-hop in Romania… O adevarata capodopera de 30 de pagini … Vrei sa ti-o imprumut?

 2. maria. daca te pui in papucii lor e normal. nu aveau cum pierde. omul a recunoscut. dovezile erau concludente. cum?

 3. Revizuirea unei hotarari definitive in instanta de apel sau prin neapelare, precum si a unei hotarari data de o instanta de recurs atunci cand evoca fondul, se poate cere in urmatoarele cazuri:
  ……

  – hotararea s-a dat in temeiul unui inscris declarat fals in cursul sau in urma judecatii;

 4. Nu mi-e greu sa cred ca nu a intervenit cumva cu sume de bani si la tribunal, doar ca sa i se micsoreze pedeapsa. In mod normal, acele chitante ar trebui verificate inainte sa se ia o decizie, doar nu le-a aratat si a scapat de 2 ani, cu pedeapsa schimbata. Sunt sigura ca daca le platea datoriile, nu mai aveau motive sa-l dea in judecata, pe langa faptul ca oricum despagubiri nu aveau cum sa obtina de pe urma acestui proces.

 5. Erli ! Am fost pe „statul lui de plata”. De fapt, despre ce vorbim aici. Omul nu putea sa fie nici macar administrator de firma, nu avea nici drept la vot si nici cel de a face copii. Toate aceste drepturi i-au fost retezate prin pedeapsa primita anterior cu suspendare. Dar, cu toate acestea, Erli a facut pe seful si a condus mai multe firme, Dintre ele> „ASOCIATIA ROMANA DE CULTURA URBANA BAIA MARE”, „A.R.O.E-ASOCIATIA ORGANIZATORILOR DE EVENIMENTE” si multe altele, ca are cel putin 10 (fara sa exagerez). Ideea care e, cum poate o organizatie non profit, sa faca profit ? sa aiba castiguri ? oare cum ? :))) La Baia Mare se poate…este un fel de promise land. In timpul „mandatului” lui de sef al meu, (in acte apare ma-sa ca administrator) a facut nenumarate comenzi la diversi furnizori de tot felul din tara (de la zacusca, siropuri, pana la saltele DORMEO…in numar industrial, aparatura electronica, electrocasnica – toate acestea fiind „achizitionate” cu cecuri false, pe firma, cecuri care, ulterior, nu au putut fi incasate la banca de catre furnizori. Cu toate aceste tepe, nimeni din Baia Mare nu a miscat un degetel. Am chemat inclusiv ANAF-ul pe capul lui, dar degeaba. Alte acte false arata-te si lor. La ANAF nu declara venituri, nimic, vector viscal…absolut nimic. Nu plateste CAS-ul angajatilor. Sunt multe. Nici macar sefa mea directa-managerul de echipa, stimabila Cristina Palfi nu a fost niciodata angajata lui in acte, nici macar colaborator, ea avand carte de munca in alte parti. Erli asta e foarte tupeist, minte de ingheata apele vara. Insa, nu e totul pierdut. Daca acum, cat de repede, calca stramb si mai face o porcarie, si cu siguranta ca va face pentru ca nu-l duce capul la mai mult, atunci cu siguranta va ajunge locatar la Gherla. 🙂

 6. Daniela, mă tem că nu ai prea înţeles cum stau lucrurile. Nu a scăpat de 2 ani, ci a scăpat DE TOT, fiindcă primise 6 ani jumătate cu EXECUTARE, iar după recurs 4 ani cu SUSPENDARE. Cât despre plata datoriilor, asta nu-l exonerează de la infracţiunea comisă. Adică, după tine dacă furi şi după aceea restitui ce ai furat nu mai eşti un hoţ şi, ca atare, pasibil de pedeapsă? Cu atât mai mult dacă eşti recidivist. Să fim serioşi… Omul a scăpat ca prin minune, habar nu am cum. Dacă a prezentat nişte falsuri, unde au fost avocaţii reclamanţilor pentru a le contesta? Aici e nedumerirea mea.

  1. Mai are un proces penal si in Cluj pentru inselaciune, daca am inteles bine este incarcerat la Gherla, nu a putut fi adus la proces ca face greva foamei, ……..sper sa i se infunde rau!!!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.