Nelamurirea zilei: apa de pe Marte

Îmi scapă mie ceva? de ce e toată planeta (inclusiv maneliștii) exaltată că s-a găsit apă pe Marte? Apa e un element comun în univers. Există pretutindeni. Sau bucuria edespre faptul că apa e în stare lichidă. Nu vreau să vă dezamăgesc, dar dacă temperatura e mai mare de 4 grade, apa e lichidă. Oriunde în Univers…

Deci: de ce ne bucurăm?

16 comentarii la „Nelamurirea zilei: apa de pe Marte”

 1. inseamna ca daca e curgatoare, temperatura nu creste peste temperatura de fierbere o perioada suficienta de timp.pe termen lung, inseamna posibilitatea existentei conditiilor propice pentru viata.

  1. serif, discutia e relativa. nu avem certitudinea ca apa si temperaturile de 100 de grade ar fi propice vietii si pe alte planete in afara de terra. e foarte posibil acolo sa existe o vietate care respira cianura traieste in acid sulfuric la 300 de grade…

 2. face parte din plan. primul stadiu a fost haliudu, acum incepe partea „stiintifica”, apoi va urma „disclosure”. pt cine pune botu, ofcourse…

 3. Da iti scapa.

  Pe Marte e un pic mai frigut decat pe aici pe la noi datorita distantei pana la soare. Soare – Marte: 227.900.000 km in timp ce Soare – Pamnat: 149.600.000 km iar temperaturile medii pe Marte sunt de -63 Celsius iar noaptea pot ajunge si pana la -90 Celsius. Sa gasesti H2O e un miracol sa o gasesti si in stare lichida e dincolo de miracol. Dand toate astea la o parte, sa gasesti H2O in starea de agregare lichida ori nu e H2O asa cum il stim noi ori se intrunesc conditiile de temperatura care se contrazic cu ceea ce STIM deja, nu din calcule ci din masuratori. Deci avem 2 ipoteze care amandoua aparent sunt false pentru ca se contrazic. Vom vedea noi mai tarziu care e adevarul, deocamdata e prematur sa zici ca ai gasit H2O pe Marte in forma lichida, dar cine sunt eu sa ai contrazic pe cei de la NASA.

 4. Pentru ca in sistemul nostru solar e destul de rar lucrul asta. Unde e apa lichida, sunt sanse mari sa existe viata, dar si conditii bune de colonizare.

  1. Nu e neaparat o raritate, dar ai dreptate apa in stare lichida creaza mediul propice dezvoltarii organismelor asa cum le stim noi. Deci daca exista apa in orice stare de agregare pe Marte dar sa fie H2O nu altceva e foarte posibil sa se gaseasca viata pe Marte, viata adaptata la conditiile atmosferice de acolo adica medii de -63 Celsius. Nu e neaparat sa gasesti extraterestri ca in filme, pot fi si simple celule. Conform teoriei evolutiei totul a plecat de la o celula care a luat nastere intruninduse anumite conditii de temperatura si combinatii de substante chimice, ulterior in urma evolutiei ce a avut loc in milioane de ani acea celula s-a transformat dupa legea selectiei naturale in tot ceea ce este viu azi pe pamant, oamnei , animale, plante.

   Deci daca pe Marte s-a gasit apa da e o MAREEEEE descoperire si putem asista LIVE la ceea ce incercam sa desoperim ceea ce nu am reusit sa dovedim niciodata si anume cum a aparut viata pe pamant.

   Aviz celor credinciosi, nu cred ca e pentru voi treaba asta. Care cred cu fiecare molecula din corpul lor ca exista cineva care ne-a creat.

 5. Oricum, apa nu e buna, nici in bocanci. Bine ca e zona arida, si se poate planta vie.

  Apa de pe Marte, mai poate fi intrebuintata si la spalatul vaselor de catre nevestele primilor astronauti ce vor ajunge acolo. Deci, s-au bucurat mai mult cercetatoarele de la NASA.

  Se pare totusi ca nu este suficienta apa acolo. In cunoscuta fotografie de pe Marte ce simbolizeaza o figura umana ( http://i2.wp.com/www.efemeride.ro/mistere444/uploads/2014/07/fata-umana-marte.jpg ), la o analiza mai in amanunt, se vede ca are buzele arse de sete, nu de foame. Concluzia pe care cercetatorii au tras-o a fost ca: pe Marte exista apa in cantitati limitate, dar cu mancarea nu este nici o problema.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.