Politia verifica statiile ”colegilor”

cm70-1_big_c4d62580a6Pentru că mai nou toată lumea are stații de TIR, poliția  nu mai face planul la amenzi. Sau poate are alt motiv care mie îmi scapă… Deși nu mă pot gândi la alt motiv. Nu pot și pace…

Pentru că:

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie, au efectuat, astăzi, o acţiune de control al autovehiculelor echipate cu staţii mobile de emisie-recepţie care utilizează banda de 27 MHz.

Ca să înțelegeți mai bine ce s-a verificat: dacă stațiile au sigla CE și dacă puterea stațiilor e mai mare de 4 W.

Pe scurt, două chestii de o mizerie absolută. Unu la mână stațiile sunt 99% produse în China. Derept urmare nu prea au sigla CE. Deși singura certificare e un acțibild penibil care costă 4 bani și poate fi produs de un copil de clasa a 3-a.

Puterea de emisie e o chestie mega relativă și cred că înțelegeți că nu poate fi verificată de un consumator/cumpărător obișnuit.

Nu s-au dat amenzi, dar urmează și cuantumul lor e undeva în jurul sumei de 5000 de lei… Nu-i drăguț?

Am și eu o întrebare: dacă nu sunt bune, de ce se pot cumpăra din magazine. Și dacă nu sunt bune, de ce amenda nu merge către vânzător. Șoferul de TIR nu are de unde să știe dacă stațiile sunt omologate în Uniunea Europeană sau dacă au puterea care trebuie. Doar luați taxe pentru orice import. Asta înseamnă că produsele sunt conforme. Adică se pot vinde. Adică șoferii nu vor fi amendați dacă le folosesc… Adică voi, nu o să mai dați amenzi…

13 comentarii la „Politia verifica statiile ”colegilor””

 1. Raționamentul este correct, doar că persoanele care ar trebui să-l citească nu sunt interesate de așa ceva. Morala: țara tuturor posibilităților este aici! 🙂

 2. Nu toate statiile sunt cumparate din magazine. Unii isi monteaza amplificatoare produse artizanal sau nu. Asta cauta: boostere.
  Daca statia e cumparata din magazin se poate solicita declaratia CE. Si articolele produsele in China pot fi purtatoare de marca CE. Legal. (Trebuie sa ai desemnata o companie care sa te reprezinte in UE. CEpartner4U e una) Am pe masa cateva: gps de firma, aparat foto. Din talcioc e treaba ta ce cumperi !
  Cand detectoarele radar erau ilegale la folosire se vindeau in draci. Asa era legea, folosirea era interzisa, detinerea si vanzarea nu. Um pic diferit fata de situatai armamentului si a substantelor interzise.

  Si inca o chestie: Cine a montat o antena stie ca cu refletcometrul cu care o reglezi e foarte simplu sa masori si puterea daca ai sarcina artificiala. Baietii care repara staii si regleaza antene au, ca nu e mare scofala la 27 MHz.

 3. Foarte bine! 4w sunt mai mult decat suficienti. Abia astept controalele la lumini, pentru ca in zona moldovei tot loganul are xenon pe far si proiector.

 4. Dar de ce sa amendeze vanzatorul? Sa ii amendeze pe cei care le importa, la urma urmei si magazinul treuie sa le cumpere de undeva.

 5. Politia rutiera nu poate da amenzi legat de statii, decat in masura in care se incalca vreun articol din codul rutier. Cei care pot amendea sunt baietii de la ANCOM, care o fac in baza unei legi privitoare la comunicatiile radio, si care reglementeaza aspecte tehnice vizavi de echipamente. Asadar cei cu statii care prin constructie pot emite cu mai mult de 4 W, isi pot face griji…., despre cei cu amplificatoare… sa pregateasca si ei caramida de bani pentru amenda.
  Pare o actiune de intimidare, dar motiv exista, sunt multi care emit cu suta de wati ca ei sunt smecheri, nu?
  4W sunt suficienti, dar omul vrea sa compenseze prin puterea la statie, lipsa din chiloti…., cam la fel cu cei care merg cu proiectoarele de ceata ziua si muzica la maxim…
  Drumuri bune! 😉

  1. Inainte sa o amendeze pe natasa care emite in banda libera din ucraina si pe bulangiul ala de popa sectant care tine slujbe in banda libera.

 6. Pingback: Ce trebuie sa stii despre statiile auto CB - Stefan Blog

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.