Si moastele se fura, nu-i asa…

clipboard01Ați auzit de Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Slobozia?

Lăsați vă rog un comentariu …

Nici eu nu am auzit decât astăzi. Spre seară. Când citeam liniștit știrile din țărișoară…

Această biserică împlinește 150 de ani de la atestarea documentară. Și o astfel de aniversare se cere sărbătorită într-un mod special. Cu moaște!

Cunoașteți rețeta. Aduci niște bucăți de cadavru, în niște vase extravagante/opulente din aur argnit și alte metale… Lași credincioșii să le pupe/atingă. Le bagi în cap ideea că aceste moaște le vor rezolva bolile/nevoile/năzuințele… Și faci o căruță de bani. Simplu.

Doar că cineva s-a gândit să fure moaștele aduse de miercuri seara la această mânăstire. Înțelegeți? Niște credincioși s-au gândit să fure moaștele Sfântului Luca. Am uitat să precizez că de Sfânta Maria, la biserica cu hramul unei sfiinte s-au adus moaștele unui bărbat… Luca.. În fine. nu ne pricepem… Sau poate comisia de închiriere a moaștelor a avut o ofertă mai mare ….

De ce ai fura moaștele unui sfânt. Nu e un păcat? Nu își pierd valoarea/puterile tămăduitoare? Întreb și eu … știți că nu mă pricep… Sau se pot vinde? Există cumpărători pentru așa ceva? Sau pentru vasul în care sunt ținute?

Vă mai dau 2 afirmații scurte ca să vă amuz:

Poliția Ialomița: s-a întocmit un cerc de suspecți :))))

Nicolae Gangă, preot: Sfântul Ierarh Luca a păzit biserica de intenţia păgână a hoţilor. :)))

poza e de aici

 

9 comentarii la „Si moastele se fura, nu-i asa…”

  1. Eu ma intreb daca Biserica avea asigurare pe moaste. Daca da, la ce firma si la ce valoare? Ca poate este o frauda cu asigurari. 🙂

  2. Moastele-s ca lampa fermecata, face minuni si bucurii lu ala care-o freaca pe fund. Nu-i pasa ca-i furata sau gasita. Totusi ma cam sperie diferenta dintre cultura celor cu lampa si cultura noastra, ei trebuie doar sa frece obiectul facator de minuni, noi trebuie sa-l pupam…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.