In tarisoara din poveste

8witchesA fost o dată ca niciodată o țărișoară. Oamenii din țărișoară ca să trăiască și ei mai bine au luat niște credite de la bănci. Dar pentru că băncile erau conduse de niște cotoroanțe jegoase, oamenii s-au trezit că una au semnat, alta au plătit. Adică au fost înșelați.

Pentru că țărișoara era una europeană, oamenii au dat băncile în judecată. Pentru anularea clauzelor abuzive din contracte. Și au câștigat. Din momentul în care oemenii au reușit să demonstreze că o clauză din contract e abuzivă, băncile sunt obligate să schimbe toate contractele care conțin clauze ilegale. Pentru că sunt ilegale. Adică fură niște bani de la oameni. Comit o ilegalitate.

Ca să nu respecte legea și să fure bani în continuare de la oameni, cotoroanțele jegoase de la bănci au trimis o scrisoare vrăjitoarelor negre de la Uniunea Europeană ca să amâne aplicarea legii. Vrăjitoarele de la UE, i-au obligat pe conducătorii slabi de înger din țărișoară să amâne aplicarea legii până la data de 1 februarie. 2014. Sau mai încolo…  Ca nu cumva ca băncile să piardă vreo 600 de milioane de lei…

Așa se aplică legea în țărișoara numită România.

În schimb, în țărișoara numită Ungaria, guvernul a somat băncile să schimbe toate creditele din franci elvețieni și euro în forinți. Ca să scadă costurile creditelor. Și a mai dat în 2011 o lovitură cotoroanțelor de la bănci, obligându-le să calculeze ratele în valută la un curs fix. Ca să protejeze cetățenii de clauzele abuzive din contracte.

Ați sesizat diferențele? Ai noștri nu știu cum să protejeze hoții și bandiții ordinari de la bănci, maghiarii fac tot posibilul să ajute cetățenii…

Povestea e adevărată… din păcate. Pentru că dacă ar fi o poveste ar avea un final fericit…

7 comentarii la „In tarisoara din poveste”

  1. Foarte urâtă povestea ta . Mai tragic este faptul că , aşa cum ai scris şi tu , este adevărată ! Oare vom reuşi să ne ţinem copiii departe de bănci ?

  2. Cei din Ungaria au facut toate aceste lucruri asumandu-si un risc. Si le-a iesit, la noi din pacate nu are nimeni cojones sa faca asa ceva.

  3. Oare, daca mergem vreo 3-4 mil de oameni peste ei, la „vila de protocol” numita Cotroceni..rezolvam ceva?

  4. Ai uitat sa povestesti de vrajitoarea care cica nu tine partea nimanui dar”ai semnat,asta e..”Platita aceasta vrajitoare exact ca sa ne apere de vrajitoarele rele…..

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.