Cum opresti hotii de cupru?

cabluri_cupru_colÎn primul rând trebuie să-i prinzi.  Știu că sună redundant (este? mare cuvant) dar pentru a pedepsi niște hoți trebuie să-i prinzi și apoi să-i pedepsești.Ca să-i prinzi ai nevoie de niște oameni ai legii dispuși să facă treaba asta. Adică să caute unde s-a vândut obiectul furat și să afle cine l-a vândut. Pare complicat, dar nu este. Nu sunt foarte multe depozite care recuperează metale. Și dacă ar fi. Te duci la ei și le spui că dacă apare cineva cu un morman de cabluri, să-i ceară buletinul. Acum este o lege în Parlament care obligă cumpărătorii de metale să legitimeze vanzătorul. Oricum mi se pare o mizerie românească. Păi dacă îi dai bani e musai să-l legitimezi. Musai. Pentru că el, vânzătorul trebuie să plătească taxe. Pe venit. Așa e legal. eeeee….

Facem un rezumat: dacă cel care a cumpărat metalele nu poate să spună de la cine a cumpărat, e clar că face evaziune fiscală și trebuie judecat. Așa trebuie procedat! Exact cum s-a întâmplat acum in Anglia. Unde o gașcă de români întreprinzători au furat un cablu care alimenta un cartier.  ”Oamenii legii” din regat, au pus osul la treabă și i-au prins/judecat/condamnat pe băieți. Între 2 și 6 ani. Simplu! Așa se face treaba!

Pentru că sunt întotdeauna sincer cu voi, am să vă spun că sunt subiectiv în legătură cu problema acesta… Am trecut prin niște momente foarte grele acum 2 ani…

Nouă ne-au furat cazanul de țuică… De la socrii mei din șură…

Arză-i-ar focu și cocleala verde să-i ardă…

10 comentarii la „Cum opresti hotii de cupru?”

  1. Au furat cazanul de tuică? Si ce au făcut din el? L-au topit și au făcut alt cazan, cu alt ADN, ca să nu-l recunoașteți și ca să-și pună un adaos, acolo!

  2. Cel mai tare ii cand vezi la stiri: niste „cetateni” colorati langa un morman de tevi de cupru indoite si incalcite, numa bune de topit, cu afirmatia: hotii au fost prinsi, iar prejudiciul a fost recuperat in intregime.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.