Greva românească de Poștă.

5679914-mediafax-foto-octav-ganea-1Yeap. A fost grevă. Marea grevă a funcționarilor de la Poștă.

Nu ar fi interesat pe nimeni, niciodată, că acești oameni au intrat în grevă. Pot să vă dau în scris asta. Și să mă jur pe … roșu.

Problema e că 3,7 milioane de români primesc pensia prin Poșta Română.

Faci o mișcare greșită și riști  să pierzi câteva milioane de voturi… așa dintr-o dată. Trebuie acționat. În viteză.

În acest fel, greva, a devenit o prioritate a Guvernului.

Ministrul Muncii a făcut apel la angajații Poștei să își respecte contractele de muncă. Aceleași contracte pe care conducerea Poștei vroia să le încalce, reducând norma de lucru la 4 sau 6 ore.  Dar să nu intrăm în detalii …

1500 de oameni au intrat spontan în grevă.

Ok. Conducerea Poștei a venit și a liniștit spiritele. Nu se scad salariile. Vor da afară 3000 de angajați.

Așa e mult mai bine. Oamenii au plecat mulțumiți și și-au văzut de muncă.

Ați urmărit varianta românească a grevei ”concediați-l pe colegul”. Să vă mai aduc aminte de aia cu capra ”colegului”…?

.

 

 

7 comentarii la „Greva românească de Poștă.”

 1. Victoras e un socialist, era si normal sa rezolve problema cat de repede. Cum zici si tu, marea parte a electoratului depinde de data 15. Iar astia rosii, depind de cei multi si usor de manipulat.

 2. Ca în marea majoritate a situaţiilor , grevele se suprapun peste unele evenimente . O fi bine , o fi rău …. ? Cea mai tare ameninţare a primului ministru a fost cu pensia distribuită pe carduri . Satele româneşti se află la mulţi ani (lumină) de orice bancomat ! Ca să nu mai vorbesc despre faptul că nu o văd pe ….. bătrânica de 82 de ani că ar şti ce să facă odată ajunsă la un bancomat !

 3. Eu unu, ca un client care ma folosesc mult de serviciile Postei Romane, consider ca este un serviciu la care nu ar trebui sa renuntam si nici sa-l desconsideram. Nu cunosc problemele ei, dar cred ca ar trebui sprijinita si nu batjocorita. Ma intristeaza batjocorirea tuturor institutiilor importante ale statului si nu cred ca in felul asta vom participa la schimbarea lor in bine. Aruncarea cu rahat in orice nu face acel ceva sa devina mai curat… parerea mea…

 4. Victoras Ponta a spus destul de clar ca daca pensionarii vor primi pensia pe carduri atunci posta se va desfiinta. Adica acei angajati de la posta s-au razbunat exact pe aceia care ii tin in functie si le hranesc familia

 5. @cotos. indiferent de orientarea politica, trebuie vut grija sa nu suparam pensionarii… :)))
  @gigi. era ro retorica ieftina. daca se putea o faceau ei demult. au mai mare nevoie de banci decat de posta.
  @gil. si eu folosesc serviciile. proaste. scumpe si imprevizibile. dar ma bucur ca mai rau nu se poate. sper să nu mă contrazica.
  @emanuel. buna observatie.

 6. Mamei i s-a rupt de mult de Posta Romana – de vreo 10 ani. Prima data i-am facut antrenamente cu cont CEC dupa care a inceput sa invete cum sta treaba cu conturile bancare si acu mai primeste de la Posta Romana doar facturi eventual. Cati pensionari mai sunt? 3.7 milioane? Pana la anul cati dau coltul din astia care probabil 50% isi platesc doar facturile de banii de pensie si se roaga sa treaca luna mai repede ca sa ajunga la cealalta pensie? Si acum mai am o intrebare: cam care este venitul lunar (atentie nu spun salariul!) unui postas care duce pensia la usa? De pe scara maica-mii lasau in proportie de 90% cate ceva si pentru postas: 3-5 lei acolo ca vine lunar maica. Si blocul avea cam 200 de apartamente.Numai de pe scara unui bloc daca sunt 20 de apartamente din 40 la care duce pensia cam ce venit lunar neimpozabil revine postasului? Ca duce greutate stiu, ca merge prin arsita sau ger stiu….oricum treaba cu Posta Romana nu va ramane mult timp asta e clar! Urmaresc cu interes cand facturile vor fi platite pe internet si o gramada de casiere gretoase, nascute pentru a fii plictisite si prost-dispuse zilnic vor trebui sa se reprofileze si sa-si schimbe atitudinea.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.