Poliția nu gândește. N-are nevoie.

UnknownAm vorbit în ultimul clip despre Poliția Română, care prin vajnicul ei conducător, s-a gândit că nu suntem destul de armonizați la legislația europeană. Și pentru că nu e bine să fim dezarmonizați au zis ei că ar da bine să copieze niște chstii de la țările civilizate. Adică să crească amenzile și să interzică detectoarele de radar… Nu mai reiau discuția…

Dar domnul Lucian Diniță, șeful Poliției Române, ne demonstrează că nu trebuie să ai creier ca să ocupi o funcție de conducere.

Așa că a dat el un interviu pentru Gândul, în care explică el cum o să propună introducerea Alcolok-ului pe drumurile țărișoarei. E vorba de un aparat în care trebuie să sufli înainte să învârți cheia în contact și care, dacă ești abțiguit nu te lasă să pornești motorul. Bineînțeles că ideea nu îi aparține. Sper că nu ați crezut măcr o secundă că ar fi posibil acest lucru… NU! E o încercare de a-i imita pe oficialii suedezi, care deja pun pe mașinile statului/care lucrează pentru statul suedez, astfel de dispozitive.

Ni se explică în respectivul articol că aparatele nu vor fi obligatorii, dar se încearcă instalarea lor din fabrică, direct pe mașini.

ok. problemele pe care le văd eu:

– cât de drăguț o să fie să stai în întersecție și să sufli în instalație, în timp ce 30 de șoferi grăbiți or să pomenească de rude și diverse locuri de destinație. Pentru că dacă e să ne luăm după filmulețul din finalul articolului nu e chiar floare la ureche.

– Dacă ai 3 oameni beți în mașină, nu mai pleci de pe loc. Neam. Chiar dacă tu ești treaz…

– Noi nu suntem suedezi, așa că a doua zi vor apărea sprayuri de suflat în Alcolock, compresoare, baloane, ventilatoare și orice altă chestie pe care neamul nostru deosebit de inventiv o poate născoci… Ba mai mult, o să apară discuții de genul: nu vii să-mi sufli și mie să pornesc motorul?…

– Cât e șpaga ca să faceți aparatul ăsta obligatoriu? Este un singur producător, judecând după nume…  Bănuiesc că la noi îl aduce cineva din Rusia, că pe site-ul lor așa apare… 

– De ce nu veniți măcar o dată cu un text de genul: ne-am gândit să facem ceva inedit…?

– de ce mama măsii de fiecare dată când deschideți gura noi trebuie să ne pregătim să mai scoatem niște bani din buzunar? De ce?

nu aștept răspuns. oricum nu cred că ați fi în stare. și nu cred că le puteți găsi la suedezi…

iaca clipul cu pricina…

9 comentarii la „Poliția nu gândește. N-are nevoie.”

  1. Si dupa o seara de cherchelit banuiesc ca trebuie sa stai pe langa masina pana iti trec toate alea..o da.

  2. Eu cred ca e o idee buna. Condusul baut la volan a devenit sport national si trebui oprit cumva. Acuma nu stiu daca va avea succes, insa trebuie incercat.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.