Romania, tara oamenilor dulci

Graphic1Belgia – ciocolată

Franța – vin

Germania – bere

Elveția – ceas

România – frunză!

Cum frunză? Da prietene! Frunză…

No, asta nu e bun! Deloc!  Dar, pentru că tot răul va fi urmat la un moment dat de un bine, am dat chics (sau chix)  cu frunza, așa că sunt create toate premisele să facem altă chestie, care nu poate fi decât mai bună. Mai proastă nu se poate. Știu că în optimismul vostru credeți că se poate, dar nu. Nu se poate!

Din adâncurile patiseriei cu influențe turco – slavo – maghiaro – germano – bulgaro – turcesti se ridică salvator o … prăjitură. Da prieteni. O prăjitură.

De fapt mai multe, o salbă de prăjituri, o mulțime…o… ați prins ideea.

Suntem singura țară din lume care inventează prăjituri și le dă nume de oameni celebri. Singura din cunoștințele mele, am căutat, am întrebat și se pare că suntem unici. În domeniul ăsta.

Avem ”prăjitura Petre Roman”, ”prăjitura  Elena Udrea”, ”tort Băsescu”, ”prăjitura Teo”,  ”prăjitura Irinel”, ”prăjitura Kelemen Hunor” , exemplele sunt nenumărate, putem continua așa o zi întreagă! Mă duc mai departe. Pe termen scurt au fost și  ”prăjitura Șuvița (da ați citit bine) lui Băsescu” sau ”prăjitura fă-te bine Cristi Minculescu” apoi au apărut personaje care au dus la crearea unei salbe de produse… ”chec Adrian Năstase” , ”Savarina sinucigașă” și ”Tort fular”. De exemplu.

De aceea zic: nu am putea folosi asta în favoarea noastră? Adică să facem ”Covrigii FMI”. Sau ”gogoașa Merkel”, ”Turta dulce Obama”… tot felul de chestii dulci cu nume de oameni celebrii.. Nu ar fi bine? eu zic că ni s-ar duce vestea, Vă jur :))

Mă și gândesc deja la o campanie. O prăjitură. Ion Iliescu. Și un text scurt. Romania. Sweetest people.

plus că la cât suntem de grași nu s-ar mira nimeni…

2 comentarii la „Romania, tara oamenilor dulci”

  1. Sa nu uitam de prajitura Ochelarii lui Ciorbea, foarte populara in vremea aia printre casnicele de la mine de la tara :)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.