”frezele” ne-au făcut celebri…

În tot răul e și un bine. Scandalul ”frezelor care au 60 de ani” a atras atenția mai multor persoane, care s-au declarat interesate de achizitionarea lor.  Aceste freze sunt de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej și sunt într-o stare relativ bună, multe dintre ele fiind în stare (parțială) de funcționare…

Motivele diferă…

Cetățean American – ”Am văzut la televizor. A dat imaginile cu frezele astea la toate emisiunile de umor  din State, la David Letterman, Late Night Show chiar și Seinfeld a facut niște glume pe tema asta. Toată lumea s-a distrat copios și noi ne-am gândit că am putea folosi aceste mașini la expozițiile pe care le organizăm. Avem tancuri, jeepuri, transportoare blindate… Dar vă rog să vă imaginați cum ar arăta o mașină din asta pe care să scrie -în uz în România- . Ar mai râde oamenii… s-ar distra… ”

Mormon – ”noi, mormonii, nu avem voie să folosim nici un fel de tehnologie. Dar aceste mașini sunt mai vechi decât prevede religia noastră… Așa că ne-ar interesa… Le-am putea folosi la diverse chestii…”

Tigan -” vrem să le vindem la fier vechi. Oricum nu e bune. Dam 0,6 lei pe kil în viu! Da să ne dați un răspuns până mâine… Că niște colegi au plecat deja spre Botoșani…”

Fost muncitor la Uzinele ZILL – ”Știu mașinile astea. Bunicul meu le-a dus în România. Ar fi bine să se întoarcă acasă… Sunt un monument al industriei sovietice… ”

Comisar european – ”pe mine nu mă intereseaza frezele, mă interesează ce s-a făcut cu cele 40 de milioane de euro pe care România i-a primit pentru a-si cumpăra utilaje de deszăpezire..”

Director Romsilva – ”noi le-am cumpăra… în general, dacă prețul e ”corect” pentru toată lumea … înțelegeți… ce vreau să spun… avem experiență…. am cumpărat un tanc, mai demult… ”

reprezentanții CNADNR încă nu au dat nici un răspuns… așteaptă și ei, poate, oferta cea mai ”avantajoasă”… Ministerul transportului a comandat deja autocolante cu ”frunza lui Udrea” ca să exploateze valul de simpatie astfel creat…

Cetățenii înzăpeziți din Botoșani n-au comentat…

 

 

4 comentarii la „”frezele” ne-au făcut celebri…”

  1. Sunt din judetul Botosani, dar inca nu am vazut una de aia asa veche. Am vazut multe, care arata ca sunt folosite de ceva timp, dar chiar vechi de 60 de ani, nu cred ca sunt =)

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.