Policlinici/spitale cu nume de sfinti…

oare de ce

biserica permite

folosirea numelor

de sfinti pentru

policlinici și spitale?

ca doar nu au nici o legatura…

 

14 comentarii la „Policlinici/spitale cu nume de sfinti…”

 1. Am fost candva sa ridic niste analize pentru cineva.

  M-a intrebat doamna respectiva: cine v-a trimis?

  Eu i-am raspuns cum scria pe trimitere: m-a trimis Sfanta Maria! :))

  Asa scria pe tidula, asa am zis

  Trimis de: Sfanta Maria 🙂

 2. Mda …tipic romanesc :)) ..bisericile ar trebui sa aiba drept de autor asupra numelor sfintilor si sa stea la panda…cum un spital pune nume de sfant …pam il da in judecata :))…si mai scoare un gologan

 3. Io zic sa revii la Serus!
  Iar cu discutia despre biserici slash sfinti si altele esti pe proiectu’ meu :D.
  Io cre’ca totusi e o legatura intre sfinti si spitale. Iar ca dovada ca nu suntem singuri in lume, asa-i si prin alte tari :). Desi se adapteaza, de ex in Olanda Sf. Iosif a devenit Maxima (doamna argentianca casatorita cu printu’ mostenitor). Ce-i drept ca nu lumea n-are treaba cu numele. Mai mult cu parcarea 😀

 4. Iar faza cu sfintii e ca daca, ‘mne feri, dai coltu’, poti sari peste rand. Una e sa vii de la Sf Ana/Maria/Caterina/Ion/Vasile/Orban (oops!) si alta e sa fi murit techergheu cu motocicleta la 290 la ora.

 5. Spitalul Sf. Constantin – Regina Maria , Braşov

  Am fost prin septembrie cu mătuşa mea la clinica mai sus menţionată. Este persoană cu handicap locomotor , nu poate merge şi implicit foloseşte un cărucior cu rotile . Până să apară acestă clinică privată , pentru seturi de analize foloseam locaţiile statului şi anume spitalele , unde bineînţeles cabinetele erau pe la etaju’ 2-3 , lifturi nefuncţionale … închipuiţi-vă ce minunat era să mă târâi , efectiv , pe scări cu scaunu’ cu rotile , nu mai menţionez uşile care erau mai înguste decât lăţimea căruciorului … + aşa zisele rampe pentru persoane cu handicap pe care debia putea urca un om sănătos . + privirile apăsătoare ale staff-ului cum că deranjez…

  Eu ţin să spun că sunt mulţumit de apariţia spitalelor private pentru că de obicei când sunt construite sau renovate , se fac la un standard mai ridicat decât „standardul” autohton (stict la cazul meu , rampă uşor de urcat 15m lungime , uşi late , lifturi funcţionale , personal mai dezcreţit). Ţin să meţionez şi durata operaţiunii , 2 ore cu tot cu drum dus-întors , pe lângă spitale unde dacă intri după 2 ore de aşteptat lângă uşă spui şi săru’mâna dai şi dreptu de 50 ron.

  Pot spune că e o tentativă de treabă occidentală , cu care mă mulţumesc deocamdată indiferent de cum se numeşte , fie ea şi Iisus Nazariteanul Regele Iudeilor sau Nosferatu sau la Dracu-n Praznic . Mult mai practic şi stressless .

  My opinion 🙂 . Have fun

 6. Te-o nervat că ţ-o luat ăia banii. Da’ zi și recunoaște că junghiul ăla ți l-o făcut potera, numa’ că ei nu ț-o luat nici un ban, te-o bătut moca şi n-aveai cum să te superi pe ei. Altminteri, acum vorbeai de Circa de Poliție Sfântul Neculai 1. Dacă te mai duceai și la sfat să plătești amenda, îți mai luau și ăia bani că nu știu ce, Primăria Sfîntul Georz-Băi.
  Trebuia să abordezi problema în ansamblu. Cine îşi ia nume de sfinţi? Policlinica, poliţia, primăria – astea care încep cu pî.

 7. SERVUS! O mica explicatie in legatura cu salutul „servus”:

  SÉRVUS interj. Formulă amicală de salut; sluga dumitale! [< germ. Servus, cf. lat. servus – sclav].

  Deci nu este salutul concetateniilor maghiari si nici nu provine din aceasta limba. Este salutul romanilor (din Imperiul Roman)ce s-a pastrat in Ardeal, unde intamplator traisc si maghiarii care il folosesc frecvent.
  Si ca o completare acest salut se foloseste si de catre austrieci, nemti, polonezi etc. cu mici diferente de pronuntie.

  SERVUS si la mai multe

 8. „… noi ortodocsi …” oare nu ar fi mai frumos sa nu mai mintim. Super tare campania ta impotriva injuraturilor. Dar o campanie impotriva mintitului nu faci :D.

  Semneaza: presedintele statului Bujumbura Tzeveliniu Pista.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.