Hormonul copilăriei!

hormonul copilariei

pentru clipul audio dati un click pe PLAY…

.

Pentru că m-am hotărât să ridic nivelul discuțiilor de pe acest blog am hotărât să vă delectez cu o nouă emisiune „Miracolele corpului uman”. Pentru deschidere (sau episodu’ pilot) am ales  „funcționarea creierului adolescentin”. Bineînțeles că nu puteți pune nici o bază pe textul care urmează, pentru că ce voi expune  pe această coală de sticlă or plastic (depinde ce fel de monitor aveți) sunt doar niște idei personale.

deci. Creierul uman folosește hormoni pentru a controla dezvoltarea corpului. Hormoni sau alte substanțe, pe care eu unul nu le știu și nici nu mă interesează. Rămânem la hormoni.

A venit momentul să crești. Creierul pune în funție o glandă care emite hormonul de creștere. se dezvoltă mușchi, oase, tendoane și zgârciuri.

A venit momentul să te înmulțești. Creierul comandă altă glandă, avem alt hormon și gata. Avem puță / țâțe.

Lucrurile astea le știați. Chestii elementare.

Ce nu știați e că (virgulă) creierul mai are niște hormoni, mai puțin cunoscuți. De exemplu hormonul copilăriei. Care în momentul în care ajunge în organism te obligă să fugi, să sari, să te arunci, să dai cu curu de sol… Chestii care mai încolo le vei folosi pentru că trebuie să știi să cazi. Trebuie să știi cât de tare doare dacă (virgulă) cazi. Dar hormonul ăsta provoacă și plăcere și veselie… Copii râd toată ziua, sunt veseli datorită hormonului despre care povestim.

Dar odată ce crești, hormonul  dispare din organism.

Unde vreau să ajung?

Ar trebui să îi capacităm pe toți cercetătorii ăia care pierd vremea cu studii inutile să sintetizeze hormonul acesta. Apoi să obligăm toate femeile alea acre și ne… satisfăcute pe plan sexual (puteam să zic și altfel dar îmi stricam ratingul la blog) să consume zilnic o doză. Nu ca să le punem să lucreze mai mult. Ci doar că să lucreze cu zâmbetul pe față. Să fie amabile, săritoare și dispuse să te ajute ori de câte ori ainevoie. Nu ca acuma. Că de fiecare dată când mă duc la vreun ghișeu din ăsta unde se plătesc amenzi, impozite sau taxe dau de câte o acritură din asta de îmi vine să …

 

Un comentariu la „Hormonul copilăriei!”

  1. Acum inteleg ce e cu mine!!! Multumesc!!! Ca nu reuseam sa imi dau seama, si din cauza asta ma simt cam nebuna pe langa altii… dar de fapt hormonul e prezent 🙂

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.