Vafanculo, merde, shit si Puta Madre.

V-ati instrăinat de tot. Nu mai stiti romana. Da in anii 90, când Raducioiu dupa 6 luni de stat in Italia a uitat limba româna ati sarit tăți de cur în sus. La el era normal, că știa vreo 2000 de cuvinte cu totul. Tot alea le știe și acum. Fără supărare Florine, dar nu ai excelat la capitolul ăsta. Niciodată.

Nu mă leg de micile scăpări „It’s so cute”, „I love you”, „bella”, „carra mia” și „seniorita”. Le are oricine. Mai  oricine  are tendința să mai dea un „cool” pe ici pe colo. Nici o problemă. Dă bine la text și e și în tendințe…

Dar când scrii 10 propoziții în spaniola  ta de baltă, doar ca să ne reamintești că tu ești acolo și noi aici, prietene pe mine m-ai pierdut.

Te-ai născut în țara asta de rahat, ai plecat din motive care pe mine nu mă interesează absolut deloc, dar din respect pentru noi, ăștialalți care am rămas, scrie românește! Nu ești mai frumos , nici mai înalt și nici mai plăcut dacă ne împărtășești părerea ta într-o limbă pe care eu nu mă simt obligat  să o știu. Nu mă judeca pentru asta. Poate îmi place rusa. Dacă ți-aș scrie ceva pe facebook în rusește cum te-ai simți. Sau în ebraică? Poate chiar te-aș înjura puțin. Să mă răzbun…

Nu îmi serviți mesajul cu prietenii din țara unde stai și muncești. De aceea există „grupuri” în facebook. Îți faci un grup cu prietenii care vorbesc limba respectivă și alt grup pentru cei care vorbesc româna. Foarte simplu. Și dacă cumva v-ați gândit să scrieți pe „peretele” cuiva care accidental trăiește în România, ia faceți un efort și încercați limba română.

Dacă nu puteți să scrieți în română nu mai scrieți deloc. Bine?

V-am țucat, sau pentru cei care ați uitat limba

kiss, baiser,  kuss, bacio, beso …

Un comentariu la „Vafanculo, merde, shit si Puta Madre.”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.