Fontana di trebi …

Noi la întreprindere avem (așa cum prevede și legea!) o toaletă. Pentru că personalul angajat e strict masculin, toaleta noastră e mai de șantier, așa. Adică nu e Ritz. Sper că ați înțeles. Poate că dacă am avea o singură femeie acolo, buda noastră ar fi una de lux. Auzisem mai demult o povestire care ne povestea (exprimarea asta academică este intenționată) cum că pe un vapor militar erau vreo 200 de bărbați. Care nu se prea îngrijeau. Până într-o zi când armata a repartizat o femeie pe vaporul respectiv. Zi care a devenit subiect de pomenire și de povestire cum vă povestesc. Sper că ați înțeles că fac niște glumițe proase de șantier aici. Și nu o să-mi ziceți că-s agramat. Mă întorc la povestirea de mai devreme ca să vă informez că din acel moment toți marinarii nu ieșeau pe punte până nu se bărbiereau și își călcau hainele. De unde putem să zicem și noi că e bună o femeie la vaporu’ omului.

Și într-o zi, în timp ce petreceam timp de calitate în respectiva locație, o monedă de 50 de bani a picat în. Budă.  Un zăngănit zglobiu apoi un pleoscăit fără ecou. Și acolo a rămas. Am auzit că nici Bill Gates nu se apleacă dacă scapă pe jos o mie de dolari. Că în secunda aia cât stă aplecat a mai câștigat o mie. Deci nu i se prea merită efortul. Poate acuma cu criza asta merge snoava asta cu vreo 2-3 sute… Dar totuși. Eu nu câștig 50 bani pe secundă. Dar chiar dacă nu aș câștiga nici un leuț n-aș lua bănuțu după ce s-a umectat în apa din. Budă.

Caz închis. Am tras apa. Bănuțu nimic. Am tras din nou. Nimic. Am cedat primul nu pentru că aș fi mai deștept ci pentru că mi se pare aiurea să-mi pun mintea cu un bănuț dintr-o. Budă.

Dar… Astăzi când am fost din nou la toaletă ce observ privind în ochiul de apă din vas? Trei bănuți! Ați înțeles? Cineva a văzut bănuțul și s-a gândit că o fi ceva ritual. Și a mai aruncat și el un bănuț. Poate că și-a pus și o dorință… Apoi a mai venit unul și a aruncat și el un bănuț. Poate și el și-a pus o dorință. Și așa buda noastră a ajuns ca și Fontana di Trevi. Numai că a noastră e fontana di trebi. Trebi picolo și trebi grande.

Singurul lucru la care mă găndesc e ca dorințele celor care au aruncat bănuți acolo să nu fie ceva care să îmi facă mie rău. Că eu îs un fel de șef acolo. Dar ca să fiu sigur am să mă duc mâine să arunc și eu doi bănuți acolo și o să-mi doresc ca să li se întâmple lor ce mi-au dorit mie. Să nu se prindă ăștia doi și să arunce alți doi bănuți ca să mi se întâmple totuși mie. Eu vin iar cu 2 bănuți. Și tot așa. Până se umple buda și ne-om duce să ne facem nevoile pe câmp. Și acolo nu avem ce dorințe să ne punem. Decât să nu ne vadă cineva. Și să nu ne muște vreun câine…

Un comentariu la „Fontana di trebi …”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.