Radare fixe. Soluția românească

Știți cu toții despre radarele mobile. Pareri pro și contra. Depinde pe cine asculți. Pentru pensionarii care nu au mașină sunt foarte bune. Pentru tineretul proaspăt proprietar de carnet și BMW ursuleț sunt de rahat.

Se ridică mai multe probleme

1. Prezentele radare sunt obiectul unui contract de asociere între o primărie și un srl, cu cote de participare 40% primaria și 60% privatul. Administrarea sistemului o face privatul. Care se ocupă și de încasare și de trimiterea amenzilor. Plus punctele pe care le raportează la poliție. Nu vi se pare puțin suspect sistemul? Pentru că dacă nu primești plicul cu amenda (nu este recomandat cu confirmare de primire pentru că nimeni nu are interesul să plătești la timp) sau nu plătești în această horă mai intră o firmă de recuperatori. HMMM?

2. Nici un leu, și repet, nici un leu nu ajunge la poliția rutieră. Banii ajung la srl și primărie. Păi aici iar avem o problemă. Că banii din amenzi ar trebui să meargă la poliție. Pentru salarii, mașini, etc. Că dacă ai un accident nu vine nici srl-ul și nici primăria să te ajute. Și dacă radarele vor umple drumurile veniturile poliției vor scădea dramatic.

3. Cum vi se pare faptul că o bază de date a poliției poate fi accesată și consultată de un srl? Că ei trebuie să afle unde să trimită amenda. Oare nu vor fi niște scăpări aici? Nu se vor găsi niște băieți deștepți să profite de chestia asta?

4. Cum este posibil să existe localități unde există 5 radare pe un kilometru? E posibil să  fii amendat pentru aceeași infracțiune de 5 ori în 5 minute. Și să rămâi și fără carnet…

Rezolvarea românească? Srl-ul trimite o hârtie în care ești somat să comunici cine conducea mașina pentru a putea trimite amenda și punctele de rigoare. Băieții șmecheri trec persoane apropiate sau simpli ”colaboratori”. Le plătesc amenda dar rămân cu permisul curat și pot încălca legea de câte ori au chef. Pentru că sunt mii de persoane care nu au mașină, au carnet și sunt dispuși pentru 50 de lei să primească o amendă pe numele lor.

Ceea ce dovedește (de parcă mai era nevoie) că legile în România nu se aplică persoanelor care au bani mulți!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.