WE STRIKE – not!

Am urmărit cu mare atenție discursul Președintelui la Palatul Parlamentului și am rămas cu o singură concluzie.

SOLIDARITATE.

Solidaritate la români? Nu avem acest concept, nu suntem programați genetic să fim solidari!

Nu sunt nici naționalist nici xenofob, dar nu vă ascund că nu îi am la inimă pe maghiarii care își tot revendică autonomia. Dar nu pot să nu apreciez unitatea acestui grup. Mai trebuie să vă amintesc că deși aveau un procent de sub 6% la alegeri au reușit să fie prezenți la guvernare 19 ani la rând. Sunt demni de toată admirația. EI SUNT SOLIDARI!

Hai să ne aducem aminte ce s-a întâmplat în Ungaria când premierul maghiar Ferenc Gyurcsany a scăpat un porumbel recunoscând că a mințit atunci când a promis o viață mai bună doar pentru a câștiga alegerile. Au ieșit oamenii în stradă și au asediat sediul Parlamentului Maghiar și au ocupat televiziunea națională. Zeci de mii de oameni au cerut explicații. ASTA E SOLIDARITATE!

Hai să ne amintim puțin de răscoalele din Franța. Când s-a intenționat mărirea perioadei de cotizare la sistemul public pentru un salariat de la 37,5 la 40 de ani pentru pensionare a ieșit toată lumea în stradă și timp de două săptămâni toată țara a fost paralizată complet. Sau dacă vă mai amintiți de un alt moment când în Franța companiile petroliere au anunțat scumpirea carburanților. Zeci de mii de transportatori și au dus mașinile și le-au parcat pe autostrăzile care ducau la rafinării. Au închis mașinile și s-au dus acasă. După o zi de blocaj total al circulației s-a găsit o metodă de rezolvare a situației. Sau tot acum câțiva ani când guvernul francez a anunțat diminuarea subvențiilor la motorina pentru agricultură și a doua zi 8.000 de tractoare și combine agricole au fost parcate pe toate drumurile care intră în Paris. S-a rezolvat și atunci! Deși au reputația unei națiuni de greviști eu am alt cuvânt pentru francezi – SOLIDARI!

Revenind la Romania și la discursul Președintelui nu pot să nu îi dau dreptate. Ar trebui să fim solidari dar nu în sensul dorit de el. Ar trebui să fim solidari în lupta cu Statul. Hai să facem o grevă fiscală de 30 de zile. Adică să nu plătim nici un ban la stat o lună. Nu credeți că s-ar schimba puțin raportul de forțe? Nu credeți că politicul ar fi puțin mai atent la ce se întâmplă cu oamenii din țara asta? 

Singura dată când am observat o urmă de solidaritate la români a fost episodul cu taxa auto. Timide și atent supravegheate de poliție coloanele de mașini cu numere roșii s-au tarât într-o debandadă de claxoane răgușite prin centre de oraș.  Apoi toată lumea s-a dus la o bere sa-și povestească isprava. Eu aș fi făcut altceva.  Aș fi oprit mașinile în mijlocul intersecției, aș fi pus avariile și m-aș fi dus acasă. S-a stricat mașina. Și oricum nu am bani să o înmatriculez. Două sau trei mașini nu ar fi însemnat nimic dar 100, dar 200? Vă spun eu că numai așa ar fi fost luați și oamenii acestia în seamă. Da m-ar fi afectat și pe mine, aș fi întârziat la muncă dar din SOLIDARITATE aș fi acceptat.

       Nu pot să nu mă gândesc că înainte de Revoluție circula un banc despre Ceaușescu care fiind în vizită la un CAP le explica țăranilor cu stă treba cu revoluția în agricultură. După o oră de explicații văzându-l pe badea Ion cam nedumerit îl întrebă dacă a înțeles cum stă treaba. La care Ion își dă cușma pe spate, se scarpină în cap și zice:

– Apoi, tovarășu președinte nu știu cum stă treba cu revoluția în agricultură, da să știți de la mine că un miez de răscoală n-ar strica!

Să nu fiu înțeles greșit. Nu vreau haos. Nu vreau Revolutie. Iubesc Ordinea. Dar vreau SOLIDARITATE. Nu solidaritatea președintelui ci solidaritatea noastră a cetățenilor. Nu vreau solidaritatea LOR care înseamnă taxe mari, lefuri bune, afaceri și privilegii.

VREAU SOLIDARITATEA NOASTRĂ care pentru mine înseamnă taxe mici, educație, sănătate și protecție socială!

WE STRIKE?

 

0 comentarii la „WE STRIKE – not!”

  1. Pingback: Gabi intră în blogosferă « Picătura chinezească

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.